Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Isaila
   26 noiembrie 2021

   ardei in ghiveci cu pete pe frunze

   Buna ziua, m-am apucat relativ recent de cresterea unor specii ardei iute Am 6 ghivece, 4 de Cayenne Long Slim si 2 de 7 Pot Jonah. De sol nu sunt foarte multumit, e un sol nisipos, argilos, nu foarte rau dar nici extrardinar si de stropit I-am stropit de cateva ori cu Atornik 0.5ml in 500ml de apa. Iar la unul din cele doua ghivece de 7 Pot Jonah, am problema din imagine. V-as ruga sa ma sfatuiti in rezolvarea problemei. Multumesc anticipat.

   #112775

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 noiembrie 2021

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare adecvata, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii cu acestia si in ansamblu (si sa focalizati mai bine simptomele de pe frunze). De asemenea, va rugam sa precizati cateva informatii suplimentare: unde sunt amplasati, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate), la ce interval realizati udarea si in ce mod? Sunt amplasati in apropierea caloriferului? Ati sesizat diferente de temperatura in incinta, curenti de aer rece? Cum s-a realizat aplicarea produsului Atonik? Cand au debutat simptomele, ati sesizat prezenta vreunui daunator? Ghivecele prezinta orificii pentru scurgerea apei?

  • Isaila
   26 noiembrie 2021

   Buna ziua, toti au lumina, stau la geam deasupra caloriferului dupa cum puteti vedea in poza. Acum i-am asezat separat sa ii pot poza, iar in zilele insorite si calduroase, i-am scos chiar pe balcon. Beneficiaza de lumina, temperatura ambientala e de 24 grade, caloriferele nu merg inca. De udat ii ud mai rar, cand vad pamantul uscat, incerc sa previn astfel aparitia mucegaiului. Amestecul de Atonik l-am avut intr-un pulverizator, cu care am stropit atat plantele si umezit pamantul din jurul tulpinei. Curenti de aer rece sunt in fiecare dimineata, deschid geamurile pt aerisirea incaperii…

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   26 noiembrie 2021

   Simptomele de pe frunze par sa indice o carenta nutritiva, insa pot fi cauzate si de un stres abiotic (de exemplu, curentii de aer rece), cele doua exemplare, fiind mai sensibile. Astfel, se recomanda amplasarea ardeilor intr-un spatiu cu temperatura stabila, ferit de curentii de aer rece/cald. De obicei, ardeii au nevoie de o alternanta a temperaturii zi/noapte, insa este ideal ca pe timpul zilei sa fie mentinuta o temperatura de aproximativ 24 grade Celsius (asa cum ati mentionat ca este in incinta respectiva), iar pe timpul noptii, acestea sa scada cu cateva grade (5-6). Totodata, pentru a stimula cresterea sanatoasa, precum si pentru a preveni carentele, se recomanda administrarea unui ingrasamant organic, special formulat pentru cerintele specific pentru cerintele legumelor crescute in ghiveci: Ingrasamant Lichid Organic Legume de Ghiveci, 350 ml.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ardei in ghiveci cu pete pe frunze Comunitatea Botanistii
Legume
Ardei Iute

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec