Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bălașa Floarea
   1 iulie 2020

   ardei cu frunze incretite

   Bună ziua! Solarul are 3,5 metri înălțime iar pe folie am pus plasă de umbrire. Udarea se face o dată la 3-4 zile,de la rețea fără nimic adăugat în apă.L-am stropit cu mospilan acum două săptămâni deoarece observasem căteva insecte portocalii și totodată preventiv. Acum câteva zile l am stropit cu dhttan combinat cu topsin.Menționez că nu toate plantele sunt bolnave, dar mă gândesc să nu se extindă.

   Attachments:
   #70482 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 iulie 2020

   Buna ziua, simptomele prezente la ardei nu par a fi specifice unei boli, ci mai degraba unui usor atac de daunatori. In acest caz, cel mai indicat este sa aplicati 1-2 tratamente (prin pulverizare pe frunze, la interval de 7-10 zile) cu un insecticid precum Faster (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)), 2 ml/6 L apa. Ulterior, dupa 10-12 zile de la aplicarea trataentelor, pentru a stimula regenerarea si cresterea sanatoasa a plantelor, puteti aplica foliar un fertilizant precum: Terra Sorb Foliar (Terra-Sorb Foliar, 100 ml), 25 ml/10 L apa. Se pot administra 2-3 tratamente la interval de 14 zile.

Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1