ardei cu pete pe fructe

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 19 august 2019 la 10:38 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23857 Răspuns
  Cezar

  Buna ziua , de ceva vreme astfel de pete apar pe culturile de ardei gras, gogoșar și ardei capia. Menționez că ele cresc in solariu.

 • #23883 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, este vorba de o carenta de calciu, fructele afectate nu isi mai revin.
  Pe viitor, se recomanda aplicarea foliara, incepand inca de la inflorit, a calciului, un produs fiind Microcat Ca (https://www.botanistii.ro/atlantica-microcat-ca-1-litru.html) se dilueaza 30 ml/10 l apa sau Microcat Calciu-Bor (https://www.botanistii.ro/atlantica-microcat-calciu-bor-1-litru.html), ce contine si bor, se dilueaza 30 ml/10 l apa.
  Se pot efectua tratamente pe parcursul perioadei de vegetatie, la interval de 10-14 zile. Daca sunt conditii ce pot favoriza carenta de calciu, mai exact, canicula, seceta sau observati simptome, se poate aplica la interval de 7 zile.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">