ardei cu pete pe fructe

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 19 august 2019 la 10:38 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #23857 Răspuns
  Cezar

  Buna ziua , de ceva vreme astfel de pete apar pe culturile de ardei gras, gogoșar și ardei capia. Menționez că ele cresc in solariu.

 • #23883 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Buna ziua, este vorba de o carenta de calciu, fructele afectate nu isi mai revin.
  Pe viitor, se recomanda aplicarea foliara, incepand inca de la inflorit, a calciului, un produs fiind Microcat Ca (https://www.botanistii.ro/atlantica-microcat-ca-1-litru.html) se dilueaza 30 ml/10 l apa sau Microcat Calciu-Bor (https://www.botanistii.ro/atlantica-microcat-calciu-bor-1-litru.html), ce contine si bor, se dilueaza 30 ml/10 l apa.
  Se pot efectua tratamente pe parcursul perioadei de vegetatie, la interval de 10-14 zile. Daca sunt conditii ce pot favoriza carenta de calciu, mai exact, canicula, seceta sau observati simptome, se poate aplica la interval de 7 zile.

Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">