Vezi 3 fire de răspunsuri
  • Vali Mardale
   1 iulie 2019

   ardei cu frunze incretite

   Bună ziua! Ardeiul gogoșar are frunze încrețite. Cu ce pot sa îl tratez? Acum câteva zile a venit și putina ploaie cu grindina. Mulțumesc

   #70370 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   1 iulie 2019

   Buna ziua, este indicat sa afanati putin solul pentru a indeparta crusta ce s-a format (cand va va permite vremea). Ardeii nu par sa prezinte vreo problema (frunzele se mai incretesc, fara a fi vorba de o boala) cu exceptia faptului ca au fost afectati de ploaia cu grindina. Verificati totusi, daca sunt prezenti daunatori (afide) desi in poza nu apar. Se poate aplica un fertilizant foliar precum Cropmax (Cropmax, 20 ml), deoarece acesta ajuta la refacerea plantelor dupa fenomene meteorologice nefavorabile, cum a fost grindina, in cazul dumneavostra.
   De asemenea, va rugam sa ne precizati daca ati fertilizat pana acum.

  • Mardale Vali
   8 iulie 2019

   Am fertilizat cu terra sorb foliar și la cava zile am aplicat shavit și novadim progress. Înainte cu o săptămână sa fertilizez cu terra sorb am aplicat pe sol ingrasaminte 20-20-20. Acum am observat ca pe unele plante au apărut ca niște bubițe. Mulțumesc pentru raspuns

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   8 iulie 2019

   Buna ziua, pare a fi o bacterioza. Se recomanda efectuarea tratamentelor cu Melody Compact (Melody Compact 49 WG, 20 g) sau Champ (Champ 77 WG, 30 g). Acestea se pot alterna in functie de evolutia atacului. Mai exact, primul tratament se efectueaza cu Champ si dupa 7 zile se aplica Melody Compact. Avand in vedere ca s-a instalat, este mai dificil de combatut. De asemenea, frunzele afectate nu isi mai revin.
   Pe viitor, acordati atentie si masurilor preventive, mai exact, aplicati rotatia culturilor, nu cultivati ardei pe terenuri pe care s-au plantat tomate, vinete, ardei sau cartof, folositi seminte sanatoase provenite din surse certificate, iar dupa recoltare distrugeti resturile de plante si buruieni ramase pe camp.

Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Legume
Ardei, Gogosari

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Alin
  2 septembrie 2021
  Buna ziua de cateva zile am observat la ardeii din solar ca au inceput sa se ofileasca, ce pot sa le fac sa ii salvez cu ce se poate trata?
  0
  1
  Bunul
  21 august 2021
  Ce puteti sa-mi spuneti despre "capusa ardeiului iute"? Alta denumire n-am, nu am gasit niciunde... Cum o starpesc?
  0
  4
  Deacu Oprel
  9 august 2021
  Plantaei i-au fost aplicate foliare precum nutrilife, orriva top, insecticide precum mospilan și vertimec și îngrășăminte precum calciu și verasol.
  1
  1
  Luca
  30 iulie 2021
  Gogoșarii sunt plantați într-un minisolar. De o săptămână am observat că gogoșarii (câțiva) au început să se îmbolnăvească.Irigarea e prin picurare și au și plasa de umbrire. Chiar nu stiu ce boală ar avea și care ar fii tratamentul. Țin să menționez că sunt într-un solar…
  0
  1
  Marcel Berbecar
  24 iulie 2021
  Primul etaj au facut gogosari iar la urmatoarele dupa ce cade floarea la gogosarii inca f. mici se ingalbeneste si se usuca codita iar apoi cade. Precizez ca asta se intampla la un singur soi din cele 3 pe care le am in solar. Au fost tratati si fertilizati la timp conform calendarului de tratamente de pe botanistii.
  0
  1