Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Pop Camelia
      30 mai 2023
      2 urează frunze verzi

      Arbusti ornamentali tuia – depreciere dupa replantare

      Buna , am o mare rugaminte sa ma ajutati , in mai 2021 mi-am luat 3 arbusti ornamentali superbi , au fost plantati , s-au prins , le-a mers bine, au crescut , iar in octombrie 2022 au fost toaletati , aratand in continuare f bn , dupa toaletare la cateva zile o peroana rau intentionata pur si simplu i-a smuls din pamant , arbustii s-au recuperat in aceeasi zi de la pers respectiva si s-au replantat dupa aprox 20 de ore , si in momentul de fata nu arata bine , credeti ca se mai pot salva ?
      Vreau sa mentionez faptul ca s-a folosit in primavara un fertilizant si acum de cateva zile in ingrasamant cu absorbtie rapida .

      # 168990

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      2 iunie 2023

      Buna ziua. In cazul in care nu ati identificat prezenta unor daunatori sau simptome specifice unor boli, se recomanda indepartarea tuturor partilor de planta depreciate si ingrijirea corespunzatoare a coniferelor: Conifere, informatii si sfaturi de ingrijire. Ulterior, in cazul in care observati cresteri noi sau portiuni verzi, puteti avea in vedere asigurarea necesarului optim de nutrienti prin fertilizare regulata: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi. Puteti avea in vedere administrarea regulata a unor ingrasaminte precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru sau AMN Nordalge, 500 ml prin udare la radacina, respectiv Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea fiecarui produs in parte. Intrucat ati administrat deja alte ingrasaminte, este indicata citirea cu atentie a etichetelor de pe toate produsele (cele pe care deja le-ati aplicat si cel pe care doriti sa le aplicati) si respectarea recomandarilor. Este importanta respectarea intervalelor de actiune ale produselor utilizate: acestea se aplica in asa fel incat intervalul de actiune al ingrasamintelor cu acelasi mod de administrare (foliar sau la nivelul solului) sa nu se suprapuna.
      Indepartarea regulata a partilor de planta afectate este esentiala. Deoarece materialele asezate la baza plantelor pastreaza umiditatea ridicata si constanta, se recomanda indepartarea stratului vegetal de la baza coniferelor, respectiv pastrarea unei portiuni de teren lipsite de vegetatie si constant afanate in jurul acestora. Intrucat activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la nivelul solului, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.
      Avand in vedere starea actuala a coniferelor si aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestora pe viitor.

      # 169443
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

thuja-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Tuia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi