Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Alina Maria
   24 august 2023
   5 urează frunze verzi

   Arbori si arbusti coniferi, Uscare ramuri Leylandii

   Ma confrunt cu ramuri de Leylandii care se usuca si apoi se desprind singure sau foarte ușor. Menționez ca plantele sunt viguroase, udate si hrănite cu îngrășământul solid la rădăcina conform instrucțiunilor. Am aplicat tratament pentru combaterea păianjenilor roșii (Mospilan si Nisorun) si tratament fungicid Champ in doza de 20 gr la 10l si tratament foliar fir fluid. Îndepărtez ramurile uscate dar ma îngrijorează viteza de uscare, in 12-14 ore ramura afectată se usuca si cade chiar si fără sa o ating. Sunt cazuri izolate in care sunt afectate si doua ramuri alăturată. Deocamdată nu este un proces de uscare generalizat. Atasez foto. Plantele formează un gard viu in zona limitrofa a Piteștiului. Multumesc anticipat!

   #182583

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   25 august 2023

   Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu sfaturi, va rugam sa atasati fotografii cu plantele in ansamblu si sa mentionati varsta coniferelor, momentul debutarii simptomelor, respectiv daca ramurile uscate sunt dispuse in toata coroana sau numai pe anumite portiuni ale acestora. De asemenea, va rugam sa descrieti conditiile de mediu (temperaturi, vant, precipitatii, lumina) si conditiile edafice din zona respectiva, respectiv conditiile de ingrijire oferite (la ce intervale de timp, prin ce metoda si cu ce cantitate de apa efectuati udarea, sursa apei utilizate la udare, momentul efectuarii fiecarui tratament fitosanitar, etc.), precum si alte informatii care pot fi relevante in acest caz.

   #182675
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi