Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Maria
   25 august 2023
   2 urează frunze verzi

   Arbori si arbusti coniferi, Leylandii ofiliti

   Buna ziua! Am luat 25 buc leylandii în primăvara. Unii dintre ei se ofilesc la propriu. Adică crenguțele nu se fac maro, ci, mai degrabă tot arbustul pălește. Crenguțele lui se strâng că și cum s-ar ofili.
   Rugămintea mea este aceea de a ne ajuta sa prevenim aceasta fază. Le am pus sare amara. I- am stropit cu Agrobion, zeama bordeleză, cu sare amara. Unii dintre ei palesc și mor. Va rog sa mi dați un sfat…daca odată ajunși în această fază de ofilire…putem să -i mai salvam.
   Mulțumesc mult!

   #182699
  • Spațiul pentru comentarii este închis iar cuvintele pot decide să-și ia o pauză, uneori.

   Acesta este momentul potrivit pentru a ne relaxa și a ne bucura de informațiile pe care le-am găsit deja.

   Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   28 august 2023

   Buna ziua. Deprecierea a putut interveni in urma unui cumul de factori abiotici. Recomandarile detaliate in acest caz sunt descrise intr-un subiect similar din Comunitatea Botanistii: https://www.botanistii.ro/forum/informatii-despre/chiparosi-leylandii-plantati-recent-se-usuca/. Prinderea puietilor poate fi influentata de numerosi factori biotici si abiotici, iar succesul plantarii nu poate fi precizat cu exactitate. Adesea, odata cu declansarea simptomelor de uscare dupa plantare, procesul este ireversibil – in special in cazul in care dimensiunea sistemului radicular este neproportionala (considerabil mai redusa) fata de dimensiunea partilor supraterane ale plantei. Prinderea poate fi stimulata prin administrarea ingrasamintelor specifice si prin asigurarea conditiilor optime de vegetatie. Avand in vedere starea actuala a coniferului din fotografia atasata, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acestuia pe viitor.

   #182849
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi