Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Adrian TM
   18 august 2023
   1 urează frunze verzi

   Arbori si arbusti coniferi, Leylandii – crestere lenta, usoara ingalbenire

   Buna ziua, in urma cu aproape 2 ani am plantat un gard viu format din 55 leylandi cu inaltimea la acea vreme de 1.0-1.2 m si distanta de plantare de 0.8-1.0 m. In tot acest interval de timp pomii au avut o crestere foarte buna, ajungand la inaltimi de 2.2 -2.5 m. Mentionez ca am instalat un sistem de picurare pe care l-am folosit in anotimpul cald cu cadenta medie de 3-4 ori pe saptamana.
   Regulat am aplicat ingrasamant granular la radacina si de 3 ori pe an i-am stropit cu ingrasamant Fir fluid .
   Din pacate unul dintre arbori parca a incetat sa se mai dezvolte in ultimele 9 luni ramand la o inaltime de aproc. 1.5m si schimbandu-si culoarea spre un verde galbui, mai putin intens si proaspat decat ceilalti din jurul lui.
   In perioada Iunie -Iulie i-am aplicat tratamentul cu pachetul Agrii Pack Tuia ce contine cateva acaricide, fungicide si adjuvanti si se aplica in 2 transe la distanta de 1 luna una fata de cealalta. Din pacate nu vad nicio imbunatatire la aspectul general al pomului.
   Atasat va transmit pozele in care vedeti diferenta de culoare, de dimensiune, precum si „‘mugurii”” de pe frunzele acestui pom.
   Tin sa precizez ca doar cu 2 luni in urma am pus folia antiburuiana si pietrele decorative ce se vad in poze, insa stagnarea si modificarile mentionate aspectului si cresterii sunt aceleasi de la inceputul anului sau poate chiar din toamna.
   Va multumesc anticipat pentru recomandarile dumneavoastra menite sa imi slaveze copacul.
   Adrian.

   #181820

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   18 august 2023

   Buna ziua. Arborele arata bine, per ansamblu si nu pare sa prezinte simptome de afectiune sau atac de daunatori (din fotografiile pe care le-ati atasat). In general, se recomanda evitarea utilizarii foliei si a pietrisului in jurul plantelor, intrucat acestea pastreaza umiditatea ridicata in sol si nu permit circulatia aerului la nivelul radacinii. De asemenea, atunci cand udati, este mai indicat sa administrati un volum mai mare de apa, la un interval mai lung de timp (astfel incat solul sa se usuce usor intre doua udari), decat volume mici, administrate des.
   De moment, se recomanda administrarea unui ingrasamant ce stimuleaza dezvoltarea sistemului radicular si asigura o crestere sanatoasa a plantelor, precum Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litru, prin udare la radacina, conform recomandarilor de pe eticheta.
   Ulterior, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar simptome neobisnuite sau observati daunatori, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

   #181846
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

conifere-sfaturi-ingrijire
Decorative de exterior
Arbori si arbusti coniferi

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi