Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Anca
   19 ianuarie 2023
   2 urează frunze verzi

   Arborele umbrela – viermi albi in sol si caderea frunzelor

   Buna ziua,

   Detin o Schefflera de aproximativ 6 ani si s-a dezvoltar perfect. Acum vreo 2 saptamani am observat ca incep sa ii cada frunzele desi erau verzi si nu pareau sa aiba nici o boala. Astazi am vrut sa ud planta abundent si am obsevat ca au inceput sa iasa din sol o multime de viermi. Imi puteti, va rog, recomanda cu ce o pot trata?

   Multumesc mult.

   #150524

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 ianuarie 2023

   Buna ziua. Identificarea exacta a viermisorilor albi de la suprafata substratului nu este posibila numai pe baza fotografiei atasate, insa acestia par a fi o specie cu rol important in degradarea materiei vegetale aflate in descompunere. In mod normal, aceste insecte nu sunt daunatoare plantelor.
   Caderea frunzelor poate avea la baza numerosi factori biotici si abiotici (Plante de interior - simptome, cauze, solutii si Schefflera, informatii si sfaturi de ingrijire). Astfel, pentru a va putea ajuta cu sfaturi utile in ceea ce priveste acest aspect, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii detaliate despre planta: conditiile de mediu in care este amplasata (temperatura, umiditate, lumina), modul si intervalul de timp la care se realizeaza udarea, daca ati administrat ingrasaminte, daca ati efectuat tratamente fitosanitare in ultima perioada, daca ati efectuat recent o transplantare, daca ati schimbat amplasamentul arborelui umbrela in ultima perioada, respectiv alte informatii care pot fi relevante in acest caz. De asemenea, se recomanda verificarea cu atentie a simptomelor si descrierea cat mai detaliata a acestora (daca observati si prezenta unor daunatori, depuneri, umflaturi, mucegaiuri etc., daca frunzele cazute sunt moi sau crocante). In plus, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu si cu focalizare pe partile afectate ale acesteia.

   #150593
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Decorative de interior
Schefflera

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi