Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Cristina Hăncilă
   19 iulie 2023
   2 urează frunze verzi

   Arborele lalea in ghiveci, pete maro si galbene pe frunze

   Bună, în primăvara am achiziționat un arbore de lalea. La recomandarea furnizorului l-am plantat in ghiveci până la anul. De câteva zile au apărut pete maro pe frunze. Nu l-am stropit cu nimic, doar apa. Îl țin într-o terasa unde are și umbra și puțin soare până la amiaz. Ce tratament îmi recomandati? Mulțumesc.

   # 177534

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   19 iulie 2023

   Buna ziua. Cel mai probabil simptomele sunt cauzate de un cumul de factori abiotici si biotici: spatiul insuficient pentru dezvoltarea optima a radacinilor, expunerea indelungata la radiatiile solare puternice, temperaturile ridicate din aceasta perioada, vantul uscat, lipsa unor nutrienti esentiali in sol (se observa simptome specifice unei carente, cel mai probabil de fier), udarea necorespunzatoare, posibil instalarea unor agenti fitopatogeni etc. De moment, se recomanda indepartarea regulata a frunzelor afectate. Pentru imbunatatirea calitatii substratului, stimularea extinderii radacinilor si cresterea rezistentei plantei fata de factorii de stres, este indicata administrarea unui ingrasamant precum AMN Nordalge, 500 ml, prin udare la radacina, conform instructiunilor din descrierea produsului. In plus, pentru corectarea carentei, este indicata aplicarea regulata a unui ingrasamant cu continut optim de micro-nutrienti si fier-chelat, cu efect de sporire a cresterii si dezvoltarii optime a plantei: AMN Optiferrum, 500 ml, prin pulverizare foliara, conform instructiunilor din descrierea produsului.
   Pentru mai multe informatii despre ingrijirea acestei specii, puteti accesa articolul nostru: Arborele lalea, informatii si sfaturi de ingrijire. Avand in vedere aspectele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia plantei pe viitor.

   # 177551
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

arbore-lalea-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Arborele lalea

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi