Arborele lalea, frunze ofilite la scurt timp dupa plantare (dimensiuni mari)
Buna seara, am plantat un arbore de lalea (liriodendron) la jumatatea lunii martie, mai maricel, de vre-o 5m inaltime, ce a venit intr-un ghiveci ale carui radacini erau inconjurate de o plasa de sarma similara sau poate chiar de gard, pe care a trebuit sa o desfac, deranjand astfel si radacinile. Arborele a fost plantat utilizand pamant imbagatit, iar la inceputul lunii aprilie, a inceput sa infrunzeasca. Insa, de cand vremea s-a schimbat si au venit diminetile racoroase cu panal la 4 grade minima, coroborat si cu o saptamana continua de ploi si vant abundenta, se pare ca ceva nu-i convine, iar frunzele care i-au crescut par ca incep sa se ofileasca. Solul a fost imbibat de apa la maxim si apa din curte tinde sa se scurga in zona lui, nu stiu daca si exccesul de apa il poate nemultumii asa. Acum vremea vad ca s-a stabilizat si au venit temperaturi de pana la 20 de grade. Mai pot sa fac ceva pentru a-l salva? Multam.
Buna ziua. Este cunoscut faptul ca sansa de prindere a plantelor este mai redusa in cazul exemplarelor de vartse inaintate si dimensiuni mari. In general, formarea mugurilor are loc in toamna sezonului precedent de vegetatie, iar infrunzirea are la baza elementele nutritive asimilate si depozitate in aceeasi perioada (aparitia frunzelor nu poate fi corelata cu prinderea arborelui). Stresul suferit la transport, manipulare, schimbarea conditiilor de mediu si plantare poate avea efecte pe o perioada mai indelungata de timp, in functie de capacitatea de prindere si regenerare, respectiv de conditiile de mediu si de ingrijire oferite.
De moment, pentru stimularea prinderii, puteti avea in vedere utilizarea unui ingrasamant special formulat in acest scop (ex. Stimulator Inradacinare Manna Wurzelforte, 1 litrusauAMN BonaVita, 500 ml, prin udare la radacina, in doza recomandata in descrierea produsului ales. In plus, periodic, puteti aplica un ingrasamant foliar precum AMN Optiferrum, 500 mlsauRegenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, prin pulverizare pe frunze, conform recomandarilor din descrierea produsului ales.
Mai multe informatii legate de acest subiect se regasesc in articolele noastre: Arborele lalea, informatii si sfaturi de ingrijire si Plantarea arborilor si arbustilor ornamentali. Avand in vedere faptul ca activitatea si propagarea agentilor fitopatogeni este stimulata de umiditatea ridicata si constanta a solului, udarea se recomanda a fi efectuata exclusiv la radacina, in functie de temperaturile inregistrate si de precipitatiile cazute, doar atunci cand solul este uscat la suprafata.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.
✕
Filtrează
Alfabetic
Sortare
Discuție nouă
Despre Arborele lalea
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
Citește și participă la discuții despre Arborele lalea