Vezi 7 fire de răspunsuri
    • Georgiana
      22 septembrie 2020
      21 urează frunze verzi

      Aloe vera – frunzele au inceput sa capete o culoare maronie

      Buna ziua.
      Aloe vera- frunzele au inceput sa capete o culoare maronie si sa fie moi. Iar pe alocuri are si cateva pete negre micute. A fost amplasata pe pervazul unei ferestre. In plina lumina/soare. Sa fie asta cauza? Sau are ceva daunatori? Iar faptul ca frunzele sunt moi e din cauza udarilor? Desi nu o ud rar (1 data/sap).

      Ps: ce ingrasamant/fertilizant imi recomandati pentru plantele de interior? Mai mult pentru plante verzi ma intereseaza si care as putea sa il aplic in sol, nu foliar. Sau care e mai eficient.

      Multumesc.

      # 69219

      14 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      22 septembrie 2020

      Buna ziua, ca si ingrasamant, pentru plantele verzi de interior, puteti opta pentru unul precum Wuxal Ingrasamant pentru Palmieri si Plante Verzi Palmendünger, 1 litru sau Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml.
      La Aloe Vera, in general, brunificarea varfurilor/frunzelor apare din cauza unei umiditati necorespunzatoare. Nu se poate preciza un anumit interval, insa, lasati substratul sa se usuce intre doua udari. Fiind o planta suculenta, suporta mai bine lipsa apei pe o anumita perioada, decat umiditatea in exces (aici se greseste adesea). Este important sa o amplasati intr-un loc luminos de langa fereastra, ferit de razele directe ale soarelui, in spatele unei perdele fine, mentinand totusi o anumita distanta fata de aceasta.
      Mai multe informatii despre cerintele acesteia sunt prezentate in articolul urmator: Aloe, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 69221
      2 urează frunze verzi
    • CARMEN
      4 martie 2021

      Buna ziua
      Aloe vera din imaginile atasate este pozitionata in scara blocului.
      Problema este lasarea frunzelor. Este o problema legata de udare?
      Frunzele lasate trebuiesc taiate sau isi mai pot reveni? Pana acum am mai taiat cateva frunze (unele galbene, altele lasate) dar au mai ramas destul de putine. Poate ma puteti ajuta cu un sfat.
      Va multumesc

      # 83319
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        4 martie 2021

        Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina)? La ce interval de timp realizati udarea? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact?

        # 83327
        1 urează frunze verzi
    • CARMEN
      5 martie 2021

      Buna ziua

      Am atasat foto cu amplasarea. Este in holul de intrare al blocului. Desi este relativ aproape de usa, nu este un loc foarte luminos. Din pacate, este destul de aproape si de calorifer. Acesta nu functioneaza la maxim dar atunci cand merge pot fi in jur de 18-20 grade.
      Eu o ud cam o data pe saptamana. Frecventa de udare nu mi se pare mare, poate cantitatea nu este foarte in regula. Sau poate am gresit ca am pulverizat frunzele cu apa. Fiind in holul blocului iar acesta e in reabilitare, planta se prafuieste. Am sters frunzele cu o laveta umeda.
      Ghiveciul are gauri de drenaj dar substratul este unul normal. Ocazional il mai rascolesc ca sa fie mai afanat.
      Simptomele, adica lasarea frunzelor, le-am remarcat cam acum o luna. Poate a coincis cu incalzirea timpului afara si atunci si in interior a devenit mai cald. E o presupunere.

      # 83360
      0 urează frunze verzi
    • CARMEN
      8 martie 2021

      Mulțumesc
      Voi ține cont de recomandarea privind udarea. Dar poate reușesc și să obțin întreruperea căldurii in acel calorifer. După părerea mea nici apropierea de calorifer nu face bine.
      Îngrășământul acesta l-am cumpărat cam acum o lună pentru o crassula ovata care a fost afectata de fainare si l-am aplicat imediat dupa tratament. A dat rezultate bune. L-am mai folosit si la kalanchoe și chiar și la un epipremnum care parcă arată mai bine acum. Din ce mi-a rămas am pus și la această aloe vera despre care v-am scris dar la ea nu se vede pentru ca este afectată de alți factori. O să mai studiez.
      O singură întrebare mai am. Frunzele laterale de la baza tulpinii care s-au pierdut se mai refac? Sau planta se dezvoltă doar de la vârf? Iar in partea de jos va rămâne fără frunze?

      # 83367
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
        8 martie 2021

        Odata cu cresterea, plantele din genul Aloe isi degarnisesc frunzele de la baza tulpinii, acest proces fiind unul natural.

        # 83388
        0 urează frunze verzi
        • CARMEN
          7 iunie 2021

          Buna ziua
          Am descoperit cauza pentru care frunzele de aloe vera despre care v-am scris anterior in luna martie se lasau si se ingalbeneau. Aceasta era putrezirea radacinii. Din pacate, mi-am dat seama de acest lucru destul de tarziu astfel ca radacina a fost afectata integral plus partea de jos a tulpinii destul de serios. Am taiat mult din tulpina pana cand am ajuns la o portiune curata 100% si am replantat intr-un ghiveci mai mic folosind pamant special pentru cactusi. Dupa transplantare, am luat-o in casa pentru a o monitoriza mai bine. Au trecut aproape doua luni de atunci si arata zic eu rezonabil. Se vede in imagine. Am mutat-o dde curand pe pervazul unei ferestre pentru ca nu a beneficiat de prea multa lumina in locul in care am tinut-o pana acum.
          Intrebarea mea este de ce se subtiaza si se rasucesc frunzele? Ocazional am folosit Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger pe care l-am cumparat de pe site-ul Dvs. dar foarte rar pentru ca neavand radacina m-am gandit sa nu ii fac rau. Alta informatie nu stiu sa va ofer. Poate ma ajutati sa o fac sa isi revina mai repede. Adica sa ajunga sa formeze din nou frunze mari si carnoase. Acum pe perioada verii cred ca este momentul cel mai potrivit pentru revenire. Va multumesc.

          # 91089
          1 urează frunze verzi
          • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
            7 iunie 2021

            Buna ziua. Din informatiile oferite, cel mai probabil starea plantei a fost influentata de lumina insuficienta.
            Momentan, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural, precum AMN BonaVita, 500 ml. Acesta contine microorganisme benefice care ajuta la mentinerea echilibrului microbiologic din substrat, sprijina dezvoltarea sanatoasa a radacinilor, marind rezistenta plantei la factorii de stres. Se poate administra prin udare, in doza de 5 ml/1 L apa. Se poate aplica regulat, la interval de 10-14 zile.
            Totusi, avand in vedere ca tulpina pare destul de afectata la baza, nu se poate preciza cu exactitate cum va reactiona in urma aplicarii tratamentelor.

            # 91151
            0 urează frunze verzi
    • ECATERINA
      16 august 2021

      Buna ziua,
      Va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa ii fac. Frunzele incep sa aiba multe puncte nici negre ca in poze. Nu sunt toate afectate, dar nu imi dau seama de la ce poate fi. O tin in balcon, dar nu in razele soarelui si a incetat din crestere. Poate ar trebui sa o si transplatez ? Cand ar fi o perioada buna pentru asta ? Multumesc anticipat!

      # 103282
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        16 august 2021

        Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne oferiti mai multe informatii despre planta: unde este amplasata, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate)? Cat de des o udati si cum se realizeaza udarea? Ghiveciul prezinta orificii pentru drenaj? Cand au debutat simptomele, mai exact? Ati aplicat vreun tratament/ingrasamant? Se observa prezenta vreunui daunator pe planta?
        De asemenea, va rugam sa atasati cateva imagini relevante si cu planta in ansamblu.

        # 103344
        0 urează frunze verzi
    • Micul Fermier
      13 iunie 2022

      Aloe consuma mult seleniu de regaseste in coaja bananei vedeti pe youtube modalitati de a extrage seleniul in mod natural din fructe legume compost sat daca nu cumparati direct ingrasamant cu o valoare mai mare de seleniu.

      # 130945
      0 urează frunze verzi
    • Ionela
      16 martie 2024

      Bună ziua va atașez o poza cu Aloe Vera mea . Are ceva alb pe ea și este lipicioasă se strâng furnici la ea

      # 213310
      1 urează frunze verzi
Vezi 7 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

aloe-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Aloe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi