Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Eduard C
      11 octombrie 2022
      2 urează frunze verzi

      Anthurium – simptome pe frunze (pete)

      Salutare,

      De ceva timp tot îmi apar acest tip de pete pe mai multe flori de interior. Speciile sunt diferite, luate din magazine diferite, dar toate par să aibă aceeași problema. Altele au început să se îngălbenească. Asta mă duce cu gândul la faptul că greșesc eu cu ceva

      # 144463

      2 Răspunsuri

      Răspunde
    • Eduard
      11 octombrie 2022

      Ghivecele au orificii de drenaj, le ud cam o data pe săptămână. Temperatura in casa constanta la 24° din aprilie. Nu stau in soare. Pe una am transplantat;o într-un ghiveci mai mare dar problema persista

      # 144468
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        12 octombrie 2022

        Buna ziua. Din imaginile inserate, simptomele au aparut cel mai probabil in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, precum: umiditatea scazuta a aerului, lipsa fertilizarii, posibil udare necorespunzatoare, posibil o afectiune de natura bacteriana, etc. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele puternic afectate, apoi sa efectuati 1-2 tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
        Ulterior, la 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, pentru a spori rezistenta acestora la atacul bolilor, este indicata si administrarea cu regularitate a unui ingrasamant precum: Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml sau Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml. In continuare, este indicata mentinerea umiditatii ridicate a aerului prin intermediul pulverizarilor regulate a frunzelor cu apa necalcaroasa, iar udarea sa se realizeze moderat astfel incat substratul sa se usuce intre udari, iar apa sa nu stagneze in tavita de scurgere (stagnarea apei in tavita poate duce la sufocarea radacinilor). Pentru mai multe informatii detaliate despre conditiile de mediu si ingrijire, va rugam sa consultati si articolul urmator: Anthurium, informatii si sfaturi de ingrijire.

        # 144479
        0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

anthurium-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Anthurium

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi