Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Bolbos Estera
      25 martie 2021
      15 urează frunze verzi

      anthurium – ingalbenirea frunzelor

      Bună ziua! Am aceasta floare din august 2019,am primit-o cu sfert din dimensiunea pe care o are acum. Luna aceasta,martie 2021,are exact un an de când e înflorita în permanenta: are de un an 4, 5 sau 6 flori. A crescut mult si frumos,ba chiar din pământ a ieșit ceea ce pare a fi un pui. Insa, nu pare sa mai crească puiul(sau creste destul de incet) iar frunzele se îngălbenesc si par ca si cum ar fi tăiate. Eu nu ma pricep foarte mult la flori, dar e prima mea floare de camera ,si tin mult la ea. Vasul e de plastic,are orificii de scurgere, o ud de 2 ori pe săptămână, uneori doar o data(în funcție de cât de uscat e pamantul) ,pământul din ghiveci e pământ cumpărat ( pentru flori de balcon),dar când am mutat-o din ghiveciul original am mutat-o cu pământ cu tot. Sta în fereastra aceasta din august 2019, aici soarele bate doar dimineața. Boboci de flori inca mai are,si mai mari și mai mici,dar as vrea sa știu ce nu ii place de i se îngălbenesc asa frunzele. Tot timpul s-au mai îngălbenit,dar in ultima vreme pare mai deranjata ca oricând. Mulțumesc frumos!

      # 84238

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 martie 2021

      Buna ziua, in general simptomele de ingalbenire/uscare apar in urma unui stres abiotic provocat de umiditatea excesiva, persistenta la nivelul substratului, umiditatea atmosferica scazuta, lumina directa a soarelui, fluctuatiile de temperatura etc. Avand in vedere informatiile furnizate, cel mai probabil fenomenul de ingalbenire a frunzelor s-a accentuat din cauza amplasarii langa geam, precum si a faptului ca umiditatea atmosferica este mai scazuta, in lipsa unei pulverizari constante a frunzelor cu apa. In acest sens, se recomanda eliminarea partilor afectate (deoarece nu isi vor mai reveni), iar pentru a favoriza regenerarea si cresterea sanatoasa a acestuia, aplicarea periodica a unui ingrasamant precum: Ingrasamant Organic Plante Interior Zimmerpflanzen, 350 ml. Totodata, este indicat si sa il pozitionati intr-un loc in care lumina soarelui sa fie filtrata de o perdea fina, iar umiditatea atmosferica sa fie mentinuta mai ridicata, prin intermediul pulverizarilor cu apa dedurizata. In plus, pentru o crestere si dezvoltare corespunzatoare este indicat sa respectati cerintele de mediu si ingrijire, precizate in articolul urmator: Anthurium, informatii si sfaturi de ingrijire.

      # 84260
      0 urează frunze verzi
      • Bolbos Estera
        26 martie 2021

        Va mulțumesc pentru răspuns! As vrea sa va întreb dacă cumva credeți ca o afectează ca tin geamul deschis cate 15-20 de minute? sa o deranjeze frigul? o sa ii schimb pozotia ,o voi pune în coltul opus,unde e lumina dar fără raze directe ale soarelui. Umiditatea la noi e ,din păcate,destul de mare. Folosim dezumidificatoare in fiecare camera,(avem probleme cu igrasia) si am mai adăugat câteva plante care ,conform articolelor de pe internet absorb umiditatea( crinul păcii,tillandsia). Ce am uitat sa specific ,e ca sta deasupra caloriferului si bate caldura direct pe ea (inainte țineam draperia intre floare și calorifer). Ca o incheiere, as vrea sa știu dacă acest îngrășământ poate fi folosit la toate tipurile de flori: mai am ,pe lângă antharium si cele menționate mai sus, o dracaena, un cactus, doua(cred) aloe-dar nu sunt 100% sigura ,si o alta floare primita acum de 8 martie(dar nu stiu cum se numește, sau dacă e de interior sau exterior.
        Stiu ca e multa informație în ambele comentarii, însă profit de faptul ca v-am descoperit si pot primii,in sfârșit, sfaturi corecte.

        # 84279
        2 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
          26 martie 2021

          Ingrasamantul precizat este destinat pentru plantele de interior (decorative prin frunze sau flori), insa, in cazul plantelor suculente (aloe, cactus) este indicata aplicarea unui ingrasamant special destinat cerintelor nutritionale alea acestora, precum Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml. In plus, si curentii de aer rezultati in urma deschiderii ferestrei, precum si faptul ca este amplasata sub calorifer (o sursa de aer cald) nu sunt benefici, reprezentand o forma de stres suplimentar. Va rugam sa ne tineti la curent cu evolutia acestuia, in urma schimbarii amplasarii si aplicarii ingrasamantului.

          # 84314
          1 urează frunze verzi
    • Liviu
      8 aprilie 2021

      Buna ziua!
      1. Din cate observ eu (din foto) planta e amplasata deasupra unui calorifer. Daca acel calorifer degaja o cantitate mare de caldura (planta „se incalzeste”), iar dumneavoastra deschideti periodic geamul si patrunde aer rece (planta „se raceste” brusc).. atunci motivul alterarii plantei este destul de evident.
      2. Excesul de apa, deasemenea poate cauza ingalbenirea si caderea frunzelor. Chiar daca nu udati planta prea des (1-2 ori pe saptamana este ok), conteaza si cantitatea de apa si mai ales calitatea si capacitatea de drenaj a solului.
      3. Verificati cu foarte mare atentie frunzele (atat pe fata cat si pe spate) si „tijele” acestora daca nu cumva exista daunatori (insecte minuscule sau oua ale acestora).

      # 85541
      0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

anthurium-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Anthurium

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi