Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ema
      17 februarie 2021
      1 urează frunze verzi

      ananas fruct si frunze uscate

      Buna ziua! Am primit un ananas de Crăciun si totul a parut ca merge cum trebuie, dar de cateva zile au imceput sa i se usuce frunzele si acum chiar si ananasul. Ce nu ii merge bine? Tin sa precizez ca il ud in cantitate foarte mica de 2 ori pe saptamana deoarece atmosfera e foarte uscata in apartament si se usuca pamantul daca o fac doar o data pe saptamana. Atașez si poze. Mulțumesc

      # 81941

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      17 februarie 2021

      Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa ne precizati mai multe detalii: ghiveciul prezinta orificii de scurgere a apei? Ce temperatura este in incinta respectiva? Unde este amplasat? Ati administrat vreun tratament/ingrasamant?

      # 81959
      0 urează frunze verzi
      • Ema
        19 februarie 2021

        Buna ziua! Da, are orificiu de scurgere, nu se vede in poza, dar este un ghiveci in alt ghiveci și verific sa nu fie apa acolo mereu. In camera sunt aproximativ 22-23 de grade constant. Este amplasat pe o masa care este langa geam, ca sa fie relativ departe de calorifer si totusi sa aiba lumina(in ultima vreme totusi a fost mereu innorat). I-am pus un ingrasamant universal pentru plante. Va mulțumesc!

        # 82007
        0 urează frunze verzi
        • Tom Botanistul, Ajutor in gradinaSPECIALIST
          19 februarie 2021

          Din informatiile oferite, simptomele pe care le prezinta ananasul cel mai probabil au fost determinate de udarea necorespunzatoare (la intervale scurte de timp, cu cantitati mici de apa). In general, in perioada de iarna, ananasul se uda mai rar, permitand substratului sa se usuce intre doua udari, dar, in acelasi timp, substratul trebuie sa se impregneze suficient. Daca in momentul udarii, apa traverseaza rapid mranita, atunci este mai indicata udarea plantei prin scufundarea ghiveciului intr-un vas cu apa timp de aproximativ 30 min, pentru a permite saturarea substratului. In schimb, pe parcursul sezonului de vegetatie, udarile se pot efectua mai des, mentinand substratul reavan. De asemenea, uscarea fructului reprezinta un proces normal ce survine odata cu atingerea maturitatii depline a acestuia. Momentan, puteti elimina portiunile de frunze afectate, iar pentru a stimula regenerarea plantei si rezistenta la afectiuni, ii puteti administra prin pulverizare un ingrasamant precum Contra X, 500 ml
          Mai multe informatii despre ingrijirea ananasului puteti regasi in articolul nostru: Ananas, informatii si sfaturi de ingrijire.

          # 82011
          0 urează frunze verzi
          • Ema
            22 februarie 2021

            Va mulțumesc frumos pentru răspuns si pentru ajutor!

            # 82022
            0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ananas-sfaturi-informatii-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Ananas

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi