Am primit o orhidee cadou, am udat-o odata pe saptamana dar se usuce radacinile

Acest subiect conține 7 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  Tom Botanistul 3 aprilie 2015 la 5:46 am.

 • Autor
  Mesaje
 • 7 Răspunsuri
 • #716 Răspuns
  ana cater

  Am primit o orhidee cadou si am udato odata pe saptamana insa acuma au inceput sa i se usuce radacinile ce trebuie sa fac ?

 • #718 Răspuns
  Tom Botanistul

  Este normal ca radacinle plantei de la suprafata sa se usuce. Daca planta este sanatoasa si are flori in acest caz nu este nimic in neregula. Va putem recomanda si un ingrasamant sub forma de batoane ( http://www.botanistii.ro/agro-cs-ingrasamant-bare-orhidee.html ) o data la 3 luni sau ingrasamant lichid ( http://www.botanistii.ro/agro-cs-ingrasamant-lichid-orhidee.html ) o data la 2 saptamani.

 • #2280 Răspuns
  madalina

  am o orhidee care s-au uscat radacinile si am taiato de sub radacina care a ramas verde mai are daca una si una care si ea este cap prosta , dupa ce am taiat-o am pus carbune medicinal la sfatul lui cineva dar vad ca nu i merge bine frunzele sunt foarte moi si proaste frunzulita din mijloc mai este umpic mai tare . ce as putea sa ii fac sa isi revina am puso intr-un ghivici transparent si cu pamant special dar nu am bagat-o deloc in pamant am pus-o doar deaspupra ghiveciului . Este bine sa o ud ? Ce pot sa ii fac ? Multumesc !

 • #3170 Răspuns
  Gabriela

  Radacinile orhideelor mele au inceput sa se usuce, desi le ud saptamanal, alternativ prin submersie in apa respectiv apa cu ingrasamant pentru orhidee. In plus, la sfaturile cuiva de la o gradina botanica, le-am mai si pulverizat cu apa uneori. Alta situatie, pe o tija pe care initial au fost flori, acum au aparut 3 frunze, vreo 3 radacini aeriene si o tija cu boboci. Cum as putea sa o desprind sa am alta planta? Sa o tai pur si simplu? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • #3171 Răspuns
   Tom Botanistul

   Exista posibilitatea ca orhideea dumneavoastra sa fi format un ”keiki” sau pui de orhidee. Va rugam sa ne expediati cateva poze cu planta sau sa le urcati aici.

 • #7870 Răspuns
  Diana

  Buna seara! Am o orhidee bolnavioara. Va trimit 2 fotografii. Va rog sa imi dati un sfat. Nu stiu ce sa ii mai fac.

  • #7882 Răspuns
   Tom Botanistul

   In acest moment, sansele de refacere sunt minime. Radacinile sunt in numar foarte mic si afectate destul de mult. Se poate introduce planta intr-un nou substrat, fara fi udata pentru minim 10 zile. Inainte de aceasta, se poate folosi un stimulator de inradacinare ca Atonik (http://www.botanistii.ro/asahi-atonik.html). Se vor introduce radacinile plantei pentru 10 minute intr-o solutie de 1 ml Atonik diluati in 3 l apa.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">