• Acest subiect are 1 răspuns, 1 voce și a fost actualizat ultima dată 8 iulie 2015 la 12:00 de Ela Botanista.
Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Ruxandra Grigore
      11 aprilie 2015
      0 urează frunze verzi

      Am doi pom pom cupressocyparis plantati toamna trecuta.

      Am doi pom pom cupressocyparis plantati toamna trecuta.Au inceput sa se usuce din interior spre exterior.Ramurelele se fac maro si se usuca.Le am dat cu zeama bordeleza si le am turnat sare amara la radacina ,o lingura sare la cinci litrii apa.Parca arata putin mai bine .Ce as mai putea face?Pot veni la dvs cu o ramurica sa o vedeti?

      # 61979

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista
      8 iulie 2015

      Buna ziua, de obicei, la conifere, uscarea si degarnisirea frunzelor de la baza plantei/din interiorul coroanei reprezinta, un proces normal, ce se datoreaza luminii care nu reuseste sa patrunda printre ramurile dese, insa poate fi cauzat si de o afectiune la nivelul radacinilor (umiditatea excesiva, compactarea solului, drenaj slab etc.) sau de instalarea unei boli (daca zonele uscate se extind si catre ramurile din exterior). Astfel, se recomanda afanarea solului de la baza pomilor si mentinerea unei portiuni de teren fara vegetatie. Daca nu ati sesizat prezenta daunatorilor (de exemplu, orificii pe ramuri sau tulpina), este indicat sa indepartati partile uscate si sa le eliminati prin ardere (nu trebuie sa ramana pe sol). Apoi, se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente cu un fungicid pe baza de cupru precum: Champ 77 WG, 30 g, se dizolva 20 g/10 L apa, pe care sa il alternati cu un produs pe baza de mancozeb, Dithane M 45, 20 g , se dizolva 20 g/10 L apa. Tratamentele se vor efectua la intervale de 7-10 zile. Mai exact, primul tratament il efectuati cu Champ, dupa 7-10 zile se va aplica Dithane. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe plante.
      De asemenea, la 7-10 zile de la incheierea tratamentelor, este indicata administrarea unui ingrasamant special pentru conifere, precum Evergreen Fluid, 350 ml sau Fir Fluid, 350 ml. Acestea sprijina rezistenta plantelor la boli, maresc densitatea foliajului si contribuie la prevenirea aparitiei unor carente, precum si a brunificarii acelor frunzisului. Se aplica prin pulverizare foliara, in doza de 25 ml/10 L apa. Se pot efectua 3-4 tratamente, pe parcursul perioadei de vegetatie.

      # 61980
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

chiparos-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Chiparos

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi