Vezi 6 fire de răspunsuri
  • porojan
   14 aprilie 2015

   Am cultivat 13 ari de pamant cu cartofi. Ce erbicid imi recomandati

   Am cultivat 13 ari de pamant cu cartofi. Ce erbicid imi recomandati si mie, deoarece pamantul are radacini multe de pir. Cartofii i-am cultivat acum 3 zile, deci as dori sa dau cu un erbicid inainte de rasarirea lor.

   #70545

   11 Răspunsuri

   Răspunde
  • Borseiu Lucian
   15 mai 2015

   Am o cultua de cartof de cca. 0,10ha. Cartofii au cam 10 – 20 cm, cu ce sa-i erbicidez. Cu Titus?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    21 iulie 2015

    Ca erbicid pentru cartofi va putem recomanda Sencor (Sencor 70 WG, plic 80 g). La cartof poate fi administrat preemergent dupa plantare (la refacerea bilonului) sau postemergent.

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   7 iulie 2015

   In acest caz, va fi necesar sa utilizati un erbicid cum ar fi Sencor (Sencor 70 WG, plic 80 g). La cartof poate fi administrat preemergent dupa plantare (la refacerea bilonului) sau postemergent pana cand lastarii au inaltimea de maxim 10 cm. Mentionam ca timpul de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare este de 42 zile.

  • sorin
   14 iulie 2015

   ce erbicid mai ieftin se foloseste pt inlaturarea buruienilor de pe cultura de cartofi

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    14 iulie 2015

    Ca erbicid pentru cartofi va putem recomanda Sencor (Sencor 70 WG, plic 80 g). La cartof poate fi administrat preemergent dupa plantare (la refacerea bilonului) sau postemergent pana cand lastarii au inaltimea de maxim 10 cm.

  • Balaci Sabina
   14 iulie 2015

   Erbicide pentru cultura de cartofi pentru buruienile cu frunza lata dupa rasarire?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    14 iulie 2015

    Pentru cultura cartofului puteti utiliza un erbicid cum ar si Sencor (Sencor 70 WG, plic 80 g). La cartof poate fi administrat postemergent pana cand lastarii au inaltimea de maxim 10 cm.

  • simon
   24 iulie 2015

   erbicid postemergent pentru o cultura de cartof de 60 ari. doresc sa combat “daca mai pot” loboda si scaiul (denumirea populara) ?

   • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
    24 iulie 2015

    Pentru cultura cartofului puteti utiliza un erbicid cum ar fi Sencor (Sencor 70 WG, plic 80 g). Se va prepara o solutie de 80g produs diluate in aproximativ 20 l de apa.

  • iasmina
   4 noiembrie 2015

   Buna ziua sunt din jud.Caras-Severin cu ce pot sa stropesc solul pentru palamida,pir si cucuruzoni?Si cartofii sunt mancati de niste viermi albi si rosii ce imi recomandati sa fac?Trebuie de acum toamna facut ceva sau cand pentru ca vreau sa ogoresc pamantul. Va multumesc!!!

Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Am cultivat 13 ari de pamant cu cartofi. Ce erbicid imi recomandati Comunitatea Botanistii
Legume
Cartof

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Mihaela
  24 octombrie 2021
  Buna ziua! As vrea sa plantam niste cartofi in sera pentru ca sa ii scoatem in primavara devreme, insa ma intrebam daca exista vreun produs pentru legarea florilor la cartofi, de exemplu cum e Tomato Stim la tomate, sau este posibil doar cu bondari? Multumesc
  1
  1
  Trimite
  Emil Eu
  19 iulie 2021
  tratament cartofi cu frunze uscate Comunitatea Botanistiitratament cartofi cu frunze uscate Comunitatea Botanistii
  Buna ziua!A inceput sa dea mana la cartofi au toate frunzele uscate pe tulpina,au ramas doar varfurile verzi s au mai uscat si din plante, sunt si foarte deschise la culoare,ca tratament am folosit dithane vinerea trecută dar fara rezultat , ceva recomandari?
  0
  1
  Trimite
  ANONIM
  16 iulie 2021
  Pentru mana la cartof in stadiul in care au ramas tulpinile de un verde deschis si varfurile cu niste frunze resul de la baza s a uscat
  0
  1
  Trimite
  Moruz
  8 iulie 2021
  După cât timp se pot consuma cartofii care au fost stropiți cu Midos? Mulțumesc
  1
  1
  Trimite
  Baila Cristina
  1 iulie 2021
  Cu ce sa stropesc cartofii? Comunitatea BotanistiiCu ce sa stropesc cartofii? Comunitatea BotanistiiCu ce sa stropesc cartofii? Comunitatea BotanistiiCu ce sa stropesc cartofii? Comunitatea Botanistii
  Buna.Cartofii sunt înfloririi arata foarte bine, doar ca au inceput sa se ingalbeneasca frunzele bazele.La plantarea am pus pe rând complex 20.20.20.apoi in 30.05 am stropit preventiv cu Ridomil,Mavrik si Asfac.In 06.06 apăruse deja mana, a fost vremea ploioasă și rece,am stropit cu Ortiva top +zeama bordeleza+cropmax,apoi după alte ploi au inceput sa se ingalbeneasca frunzele bazale si am stropit cu Ridomol+CROPMAX, in 28.06 au aparut gandacii de colorado mici si am stropit cu mavrik (cartofii sunt infloriti)+borocal+plkalin.Cu ce sa mai dau? Pt ca nu s-a stopat boala.Poate nu e mâna si este altceva.In zona au fost ploi de lunga durata si aproape zilnice cu temp.scazute noaptea12°C
  1
  1
  Trimite