Vezi 6 fire de răspunsuri
    • Alex
      27 august 2021
      31 urează frunze verzi

      alternarea tratamentelor impotriva plosnitelor de pat

      Buna ziua, am avut neplacerea sa ma intorc de la mare cu plosnite la pachet, banuiesc ca 2 sau 3 adulti dar, din nefericire nu am reusit sa le identific la timp si au apucat sa se inmulteasca.
      Am luat de la dumneavoastra K-Othrine WG 250, 20 g si Solfac Automatic Forte NF cat pentru 3 tratamente. Am facut primul tratament si am plecat de acasa. M-am intors a 2 a zi si plosnitele au devenit mai agresive decat inainte. Practic ne-au ciupit si pe noi si bebelusul in 20 de minute cat nu ciupisera intr-o luande cand am venit de la mare. Am plecat practic de acasa pentru o luna si o sa revin eu periodic sa fac tratamentele. Din ce am inteles, inca nu actionase K-Othrine WG 250 deoarece trecuse prea putin timp si din acest motiv ne-au intepat a 2 a zi. Urmeaza sa fac inca 2 sau chiar 3 tratamente la interval de 8 zile.
      Este ok daca folosesc doar K-Othrine WG 250 si Solfac Automatic Forte NF pe care le am deja sau trebuie sa folosesc si Cytrol Forte WP in combinati cu Dobol?
      Multumesc anticipat.

      # 105013

      91 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      27 august 2021

      Buna ziua. Pentru evitarea fenomenului de rezistenta la insecticidele aplicate, se recomanda alternarea cu insecticide precum Cytrol Forte WP, 20 g si i7.2 Dobol Fumigator, 10 g.
      O alta optiune pentru combaterea plosnitelor este inchirierea unei genti termice.
      Gentile de acest gen, cum ar fi Inchiriere Geanta termica ZappBug Heater sau Inchiriere Geanta termica ZappBug Oven 2 9504, 24 ore , folosesc un sistem de incalzire pentru a ucide insectele. Temperatura ridicata din interiorul gentii este suficienta pentru a extermina plosnitele (sau alte insecte mici) in toate stadiile de dezvoltare, inclusiv ouale, larvele si adultii. Functeaza prin incalzirea articolelor infestate la o temperatura care este letala pentru plosnite. Inchirierea unei genti termice este o alternativa non-toxica si naturala de a scapa de acesti daunatori. Pentru obiecte mai mari precum saltele de pat, canapele, fotolii etc. puteti avea in vedere folosirea unei camere termice precum Camera termica ZappBug Room 9502 sau Inchiriere Camera termica ZappBug Room 9502, 24 ore .
      Mai multe informatii despre combaterea plosnitelor de pat sunt prezentate si in articolul nostru (Scapa de plosnite de pat, solutii).

      # 105144
      3 urează frunze verzi
      • Cringus Claudua
        30 august 2021

        Si noi ne xhinuim de 2 luni si ceva cu ele,acum alternam tratamentele la 10 zile,sper sa scapam ca sunt la capatul rabdarii,dvs ati scapat?am spalat mai tot din casa….

        # 105178
        9 urează frunze verzi
        • Alex
          30 august 2021

          Buna ziua! Inca nu cred ca am scapat. Am avut norocul sa putem sa stam la cineva si practic suntem plecati de acasa toti de 2 saptamani. Am facut 2 tratamente pana acum. Primul in dormitor, sufragerie, hol. Am gasit mai multe plosnite moarte pe langa plinta, unde cred ca au si cuibul. Am repetat tratamentul acum 4 zile dar am dat peste tot, baie ,bucatarie, balcon, hol, dormitor, sufragerie si am verificat ieri. Nu am mai gasit plosnite moarte in dormitor si sufragerie dar am gasit cateva in baie. Banuiesc ca le-am adus in lenjeria de pe pat si au ramas o parte in baie, probabil pe sub masina de spalat. De acolo cred ca au plecat peste tot prin casa.

          Cum ati facut tratamentele in aceste 2 luni? sau ati inceput recent? Eu am folosit K-Othrine WG 250, 20 g, un pliculet de 20g la 10l de apa. Am demontat canapeaua, am aruncat salteaua de pe pat, am aruncat salteaua si patutul copilului. Am dat cu solutie pe plinte, pe perete pana la 50 cm inaltime, pe mocheta prin zona de langa perete, pe langa intrerupatoare si prize, pe canapea, pernele de la canapea, prin dulapuri. Am vidat toate hainele si le spal progresiv, sac cu sac spalat uscat bagat inapoi la vid.
          Am repetat tratamentul la 8 zile deoarece astea eclozeaza intre 7 si 10 zile. Ca sa le scot de peste tot am folosit Solfac Automatic Forte NF, 150 ml, fumigena. Am dat o fumigiena in sufragerie, una in dormitor si am lasat geamurile inchise 2 zile, daca nici asa nu le scot de peste tot mai am sa dau foc la pereti.

          # 105216
          10 urează frunze verzi
    • Claudia Cringus
      30 august 2021

      Si noi suntem disperati,am dat cu o echipa dar tot nu am scapat,acum dam noi,am cumparat vermorel,si solfac fumigator,dar si fumigatoare dobol le folosesc alternant,am 7 tratamente la activ dintre care 5 cu ddd nord,care nu m au scapat,si noi ne chinuim cu sacii,am si copilas de 8 ani si in burtica pe drum….Doamne sunt disperata

      # 105223
      3 urează frunze verzi
      • Alex
        30 august 2021

        Sarcina usoara! Si noi avem o bebelusa de 1 an, pe ea au ciupit-o cel mai rau. Am facut prima data gafa sa ne intoarcem acasa a 2 a zis si inca nu murisera, mor cam dupa 2 3 zile nu instant. A adormit ea si am stins becul. L-am aprins dupa 20 de minute si colcaiau pe manuta ei. Am luat-o direct, si am plecat din casa la 2 noaptea.

        Echipele tot cu K-Othrine WG 250, 20 g sau cu Cytrol Forte WP, 20 g dau, teoretic, este dubios ca ddd nord nu a reusit din 5 tratamente. Incercati cu K-Othrine WG 250, 20 g 20g dilutate in 8l de apa, dati peste tot, plintele din camere, din hol. Chiar si pe pereti pana la inaltimea de 50 de cm dupa care inchis geamuri si deschis tot la interior, sertare tot si folosit fumigatoare.

        Momentat eu am folosit doar K-Othrine WG 250 dat cu vermorelul si Solfac Automatic Forte NF, 150 ml, cate unul in fiecare camera. K-Othrine WG 250 este facut special pentru plosnitele astea, din cate am inteles. Am facut 2 tratamente momentan si am vazut plosnite moarte dupa primul tratament dar dupa cel de-al 2 lea deloc, doar in baie unde nu dadusem prima data. Acum am dat peste tot in casa. Trebuie facut undeva la interval de 8 zile tratamentul si dat bine de tot ca am inteles ca astea ies din oual intre 7 si 10 zile deci daca tratamentul depaseste 10 zile sunt sanse sa scape din ele. Noi avem mocheta si pe laterale plinte. Am dat cu K-Othrine pana am facut lac plintele. Mai bine sa stric mocheta dar sa stiu ca mor nenorocirile astea. Pentru pat, am luat de la firma metrupatrat.ro huse impermeabile de saltea cu fermoar, asta pentru cand o sa scap de ele de tot, sa fiu sigur ca nu mai intra nimic in salteaua noua si in perne.

        O sa revin dupa ce fac tratamentul nr. 3. Daca si atunci mai gasesc plosnite moarte, ceva e dubios rau pt ca teoretic din primele 2 tratamente trebuie sa scapi de orice. Tratamentul nr 3 o sa il fac cu fumigatoare Dobol Fumigator, 20 gsi cu Cytrol Forte WP, 20 g la concentratia cea mai mare pentru taratoarele astea, adica 20 de grame in 5l de apa. Dupa care o sa revin noaptea in casa si aprind becul sa vad daca surprind ceva pe pereti.

        Multa bafta va doresc! O sa revin cu feedback, sper sa reusim sa scapam de ele.

        # 105275
        6 urează frunze verzi
        • Elena
          26 iunie 2023

          Buna ziua! Si eu am aceasta problema, am dat de doua ori cu un coctail de la bayer si tot nu reusesc sa scap. As vrea sa va intreb, daca ati mers la rude, nu ati dus si acolo, sau a avut cineva si in masina?

          # 173768
          0 urează frunze verzi
          • Claudia Cringus
            26 iunie 2023

            In masina nu am avut cred dar am dus la soacra mea nu stiu cum ca acasa wu nu am vazut vii,doar cand ne muscau si lenjeria patata cu sange,de 9 ori am dat cu chimicale si 1 un tratament termic,si tot nu scapasem ,la Dr Clean am gasit o solutie care are valabilitate 3l acum pot zice ca n am mai gasit cearceafuri murdare…de 2 ani ma chinui

            # 173791
            1 urează frunze verzi
            • Alex
              26 iunie 2023

              Buna ziua,
              Am reusit sa scap de ele cu un singur lucru. Pamant de diatomee, de grad alimentar. Cel care nu este de grad alimentar este periculos si se foloseste in curatarea piscinelor. Cel de grad alimentar poate fi consumat de om, dar nu inspirat deoarece irita caile respiratorii. Am pus sub saltea, in jurul patului si in camera unde se imbina peretele cu podeaua, de jur imprejur. Odata pe luna l-am aspirat (cu un aspirator cu sac deoarece un aspirator cu recipient se strica instant de la pamantul asta) si am pus altul. Pactic pleosnitele trec peste pamantul asta si se zgarie in el, apoi in aproximativ 2 saptamani se usuca si mor. Pactic diatomeele astea sunt niste crustacee microscopice care au trait acum milioane de ani si pamantul asta, praful, este format din cochiliile lor. Este extrem de abraziv si omoara orice inecta, dar nu trebuie respirat. Cum si pleosnitele au tot milioane de ani, au invatat sa se adapteze si incearca sa-l ignore, dar daca e pus de jur imprejur pe langa pat si pereti, nu prea au incotro.

              # 173798
              1 urează frunze verzi
              • Elena
                26 iunie 2023

                Puteti, va rog frumos, sa-mi aratati o poza cu pamantul de diatomee? Eu sunt depasita total de problema.

                # 173799
                0 urează frunze verzi
                • Alex
                  26 iunie 2023

                  Pe acesta l am folosit eu.

                  # 173800
                  0 urează frunze verzi
                  • Elena
                    26 iunie 2023

                    Multumesc din suflet. De o luna de zile ma chinui si sunt disperata. Am apartamentul mamei, care a murit de curand si nu mai stiu ce sa fac, plus ca in apartamentul meu nu se mai locuieste pt ca am aruncat paturile, am baiat care da bacul acum, iar eu am avut un cancer care sper sa nu recidiveze din cauza supararii. Totul a inceput la o luna de zile dupa o cazare la Suceava la hotel Residenz. Momentan simt ca cineva mi-a furat viata, nu mai pot gandi. Nici nu mai stiu ce sa fac. Sunt atat de multe variante. Va multumesc ca postati din experenta dvs.

                    # 173803
                    0 urează frunze verzi
                    • Alex
                      26 iunie 2023

                      Cu multa placere! Multa sanatate va doresc si sper sa va ajute pamantul de diatomee sa va puteti linisti. Eu m – am luptat cu ele cam 6 luni si am stat intr un stres maxim. Am folosit foarte multe solutii chimice dar pana la pamantul de diatomee, nimic nu a functionat, mereu ramaneau oua.. Sa nu va speriati daca efectele nu sunt imendiate, insecteoe se tair in pamantul acesta dar dureaza si 3 saptamani pana mor, partea buna e ca si ouale sunt distruse. Multa bafta si cu bacul!

                      # 173804
                      0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        26 iunie 2023

                        Va multumesc din suflet!

                        # 173811
                        0 urează frunze verzi
                      • Joo
                        10 iulie 2023

                        Buna,
                        Si eu sunt terifiata de plosnite. Locuiesc in Anglia, cred ca tara cu cea mai mare infestare pe metru patrat, si iadul a inceput in luna mai cand baiatul a adus de la munca, culmea un lic finantat de guvern. Englezii nu vor recunoaste
                        niciodata ca sunt plini de plosnite, dar traiesc in acelasi loc de patru ani, si nu am avut asa ceva pana acum.
                        In naivitatea mea, si la indemnul specialistilor, asa zisi, am apelat la firma de pest infection, care au folosit fumigatoare si au pulverizat cu nu stiu ce substanta. M-au anuntat ca dupa sase saptamani pot curata si spala toata casa. Vai si chin, si amar!
                        Am inceput “cercetarea si documentarea” pe cont propriu. Jale!
                        Munca titanica, spalat, vidat, impachetat, aruncat totul, nervi, soc, groaza, depresie, psihoza!!!
                        Lucrurile au scapat de sub control grav.
                        Am cerut de acasa, din Romania, K-hotrine. Aici gasesti numai apa de ploaie. Am batut internetul in lung si lat, si am cumparat de pe Amazon de la americani Crossfire bed bugs.
                        Am dat cu K-hotrine, si la doua zile cu Crossfire.
                        In iunie a fost o munca titanica.
                        Nu stiu daca le-am exterminat dupa tratamentul firmei de pest infection, dupa K-hotrine-ul din Romania si Crossfire-ul de la americani, dar stiu ca Crossfire-ul le-a carbonizat pe cele pe care le-am gasit moarte.
                        Tratamentul l-am facut haotic, din disperare.
                        Acum jncerc sa ma organizez dupa atata dezastru si bani cheltuiti. Am citit si am luat notite si de la cei care au scris aici.
                        Am o intrebare. Sunt, sau nu sunt atunci cand nu mai sunt urme de muscaturi, dar pielea te mananca grav? E posibil sa fie alergie de la aerul poluat de insecticide? E posibil sa te muste, dar sa nu lase urme? Anyway, cred ca am nevoie de terapie, ca nu ai cum sa nu o iei razna.
                        PS. Diamatoceus Earth am folosit si eu, dar am facut alergie si probleme de respiratie.
                        Am folosit si steamer, dar nu a avut abur fierbinte, cred ca a fost sub 50 de grade, si a fost cea mai mare prostie. Le-a dispersat si imprastiat.
                        Nu stiu daca am scapat de ele. Sper din tot sufletul sa nu mai fie.
                        .

                        Sunt inca socata.
                        Sunt sapte zile de cand nu mai musca, nu

                        # 175901
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        10 iulie 2023

                        Puteti verifica lenjeria dupa pat,dar sa o puneti alba sau de culoare deschisa ele cand musca lasa asa zisele dâre de sange pe cearceaf sau perna…..la mine 2 ani a durat….sunt in Ro,si tot ca tine sunt psihic

                        # 175923
                        1 urează frunze verzi
                      • Elena
                        10 iulie 2023

                        Am o rugaminte, care a facut tratament cu dr clean si daca a fost multumit de rezultat, despre ddd nord am vazut ca lumea nu este incantata.

                        # 176061
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        10 iulie 2023

                        Buna ziua,
                        Eu nu am feedback pozitiv despre companiile de dezinsectie pe partea de ploșnițe de pat la noi in țara! Am preferat sa fac personal fiecare tratament cu cele mai bune soluții existente pe piața din UE!
                        Spun din păcate, pentru ca multe dintre companiile de dezinsectie, refuza sa îți prezinte de la început ce soluții vor folosi in cadrul dezinsecției (ferindu-se probabil sa nu faci cumva singur tratamentul si ei sa iasă din joc). Singurul moment in care afli ca au folosit de fapt o substanța comuna sau ineficienta, este prea târziu, la sfârșitul operațiunii de dezinsectie (sunt obligați de lege sa îți predea un proces verbal cu substanțele folosite si avizele acestora) când afli de fapt ca au folosit tot substanțe pe care le găsești in comerț si ineficiente in majoritatea cazurilor!
                        Totodata, operatorii care vin sa va facă dezinsecția, nu sunt întotdeauna dintre cei mai meticuloși sau experimentați (ca sa nu mai spun ca unii vin cu “soluția” gata pregătită, de multe ori apa chioara!
                        Nu vreau sa generalizez, dar sunt mai liniștit dacă o fac personal, cu meticulozitate prin toată casa, in loc sa o fac cu firma la suprapreț si cu rezultate discutabile.

                        # 176062
                        3 urează frunze verzi
                      • Elena
                        11 iulie 2023

                        Asa gandesc si eu, dar pe noi ne musca din ce in ce mai rau, chiar si ziua. Probabil sunt f mici, nu se vad, simti arsuri pe picioare si maini, dupa ce ma spal, probabil ca le indepartez si atunci e mai bine. In masina e la fel de rau, am udat atat de tare masina incat am zis ca rugineste. M-am gandit la o firma care a zis ca-mi da 3 luni garantie. Nu mergem nicaieri, nu primim pe nimeni, este groaznic parca avem lepra sau tifos. Nici nu stiu daca nu am dus si la serviciu. Avem parinti batrani pe care nu ii mai vizitam, de ajutor ce sa mai vorbim. Traim o teroare, de aceea m-am gandit la o firma care are totusi recenzii bune si ofera garantie si trei luni. Cu buglea, cat de des trebuie sa stropesc?

                        # 176211
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        11 iulie 2023

                        Puii sunt mici si albiciosi aproape ca nu se vad cu ochiul liber,stiu prin ce treci….da ti dvs cu solutii chimice si dupa 4h intrati in casa si tot asa cateva tratamente pana le imputinati…

                        # 176228
                        0 urează frunze verzi
                      • Joo
                        11 iulie 2023

                        Eu cedez. Am avut o saptamana in care am spus ca poate s-au dus naibilui, cu toate ca simteam ca ma pisca. Nu lasau urme pe piele, dar aveam o alergie ciudata. Spun asta pentru ca am avut si muscaturi mari si urate.
                        Am o ora de cand am dat cu K-othrine pentru ca se pare ca aici gasesc doar apa de ploaie.
                        Aseara le-am urmarit cu lanterna sub saltea, pe rama patului si pe cearsaf.
                        Sunt pur si simplu scarbita, cedez nervos.
                        Intreb specialistii, adminii acestui site: livrati produsele si in Uk? Sunt la capatul puterilor.

                        # 176231
                        0 urează frunze verzi
                      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
                        11 iulie 2023

                        Buna ziua, exista si posibilitatea livrarii in UK, insa, va fi necesar sa plasati comanda pe site-ul nostru international: https://www.nexles.com/eu/, unde se regasesc produsele recomandate: https://www.nexles.com/eu/insecticides/get-rid-of/bed-bugs.html. Mai multe informatii despre livrare si modalitatile de plata sunt prezentate si in articolul urmator: https://www.nexles.com/eu/how-to-buy-delivery-service.html.

                        # 176249
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        11 iulie 2023

                        Buglea, 100 ml adaugati in soluția gata preparata (K-Othrine WG 250, 20 g sau Cytrol Forte WP, 20 g) 1 ml La fiecare litru de soluție preparata!

                        # 176234
                        0 urează frunze verzi
                      • Joo
                        11 iulie 2023

                        Daca mi-ati raspuns mie, am adaugat putina apa, nu spun cat de concentrata am facut solutia ca nu va fi nimeni de acord cu mine.
                        Nu stiu ce sa mai incerc si nici nu mai am resurse, nici rabdare.

                        # 176252
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        11 iulie 2023

                        Ați adăugat putina apa in Buglea, 100 ml?

                        • Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni, 3 săptămâni de către .
                        • Acest răspuns a fost modificat acum 8 luni, 3 săptămâni de către Tom Botanistul, ajutor in gradina.
                        # 176269
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena Camelia
                        13 iulie 2023

                        Buna ziua! In mașină cu ce a ti stropit? Oare merge dat ca si in casa? Bombele acelea fumigene nu sunt periculoase in masina? Multumesc!

                        # 176627
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        13 iulie 2023

                        Am dat cu solutie ca in casa ,nu am dat fumigator. Cytrol Forte WP, 20 g

                        # 176628
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        3 august 2023

                        Poti sa dai cu fumigene in masina, nu se intampla nimic dar nici nu mor. Conditia e sa aerisesti bine. La mi e, dupa vreo 5 stropiri si fumigene e la fel, m-i s-a sugerat sa le duc si la o spalare cu aburi

                        # 180129
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        10 iulie 2023

                        La unele persoane, mâncărimea in zona ciupita persista si 7 zile de la ultima mușcătura! La mine de exemplu, după primele tratamente am început sa însemnez zonele cu ciupituri vizibile ca sa știu (sa le deosebesc) dacă apar alte ciupituri noi după fiecare tratament.
                        In medie, mâncărimea dispărea la 24-48 ore după fiecare ciupitura

                        # 176080
                        2 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        3 august 2023

                        Am citit comentariile tale Alex si mi-ai dat o speranta, am cumpărat de curând pământ de diatomee, si am dat peste tot, totuși nu înțeleg de ce nu ar muri imediat? Trebuie sa treacă de mai multe ori prin el, sau este suficient doar o singură data?

                        # 179981
                        0 urează frunze verzi
                      • Alex
                        3 august 2023

                        Salutare, este suficient sa treaca o singura data prin el. Nu mor imediat pentru ca ele se taie in pamantul ala instant, dar dureaza chiar si 2 saptamani pana se evapora lichidele din ele prin taieturi. Practic se usuca de tot. La tara, cand se dadea cu pamant de diatomee pe gaini, in 2 zile mureau toti paduchii de pe ele, dar aia sunt mai mici si nu au asa mult lichid in ei cum au pleosnitele

                        # 180078
                        2 urează frunze verzi
                      • Elena
                        3 august 2023

                        Si eu am dat cu pamant, nu chiar peste tot si nici nu am asteptat doua saptamani, iar apoi mi-am dat casa cu solutii la 5 zile si chiar cu alta solutie care este pt 3 luni, din pacate la mine doar s-a ameliorat putin, in sensul ca nu imi mai simt pielea ca merge, in rest ne pisca atat ziua cat si noaptea . Am aproape trei luni de cand sunt in pragul disperarii. M-i s-a spus ca le aduc din masina, acolo chiar nimic nu a mers. Un angajat de la o firma ddd mi-a spus ca el nu mai stie ce sa-mi zica. Mi-a cerut poze ca sa le trimita la dsp sa le ceara parerea, doar ca eu nu cred ca am poze concludente. As incerca cu firma dr clean, dar nu sunt din Bucuresti si este f costisitoare deplasarea. Plus ca celor care stau la bloc garantia este pt o luna, doar cei de la cadr au 3 luni.

                        .

                        # 180117
                        0 urează frunze verzi
                      • Alex
                        3 august 2023

                        Eu am tinut pamantul peste jumatate de an, nu 2 saptamani.

                        # 180122
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        3 august 2023

                        Cum l-ai pus si pe unde? Cum dadeai cu aspiratorul? Cat de gros stratul? Eu dupa ce am dat cu solutia de 3 luni nu mai am voie sa spal si sa aspir sau sa sterg praful. Traiesc ca afara unde e praf si aia e.

                        # 180127
                        0 urează frunze verzi
                      • Alex
                        3 august 2023

                        Luptea mea cu ele a durat peste jumatate de an. Cam asa am dat cu praf, ca in poze. Plus ca am pus toata mobila in jumatatea camerei si am dat cu praf la fel de mult de jur imprejurul camerei, pe sub mocheta. Am aplicat praful cu o strecuratoare mica, de ceai. Puneam pamant in ea si presaram usor. Am luat si un pufaitor, aplicator de praf de diatomee, cu care am dat si in prize si in intrerupatoare.
                        Un aspirator normal nu este bun pentru praful asta de diatomee deoarece il distruge, intra in motor. Eu am cumparat un karcher wd3 cu sac si am aspirat pamantul dupa 2 luni dupa care am pus altul.
                        Am luat si un aparat cu aburi tot de la kercher si am dat usor pe toata mobila din casa, am luat un karcher sc4. In cele din urma am aruncat canapeaua, si salteaua de pe pat si jumatate din haine. Am cumparat o husa de saltea si use de perne pentru noua saltea si pernele noi, de la metrupatrat.ro. Husa impermeabila ca sa nu patrunda si in salteaua noua inamicii.
                        Tot cadrul de pat l-am dat cu abur, iar dupa ce s-a uscat, cu solutiile clasice K-Othrine WG 250, 20 g si Cytrol Forte WP, 20 g. Am pus banda dublu adeziva pe toate placile patului si de jur imprejur, dupa care pamant de diatomee peste tot in jurul lui si in interior si sub saltea.
                        Ulterior am cumparat si un uscator de rufe cu pompa de caldura cu care am uscat hainele la temperatura mare. Apoi canapea, saltea, perne, huse, cearceafuri.
                        Per total dupa ce am facut un total, m-a dus distractia cam la 200 de mil.
                        Plus ca 6 luni am stat in alta parte cu toata familia si am platit si acolo…, am venit acasa in fiecare seara eu ca sa dau cu solutii sa dau cu pamant, sa le caut.
                        cel mai mare soc l-am avut cand, dupa 6 luni, asamblam patul la loc si am vazut una pe perete. Instant am simtit ca ma ia ameteala. Sincer cred ca pamantul de diatomee m-a ajutat sa scap de ele. Singura grija e sa nu faci aer in casa sau sa nu se faca curent deoarece este periculos pentru plamani.
                        Umbland prin prize sa pun pamanat am descoperit si niste probleme cu instalatia electrica pe care am refacut-o plus mici reparatii de crapaturi, locuri pe unde am pus silicon la baie si in debara ca sa ma asigur ca nu intra ceva de la vecini (si costul asta este in cei 200 de mil).

                        # 180160
                        0 urează frunze verzi
                      • Mona
                        4 octombrie 2023

                        Alex, nu era mai ieftin daca iti schimbai paturile?

                        # 187090
                        0 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        3 august 2023

                        Intr-adevăr, cum spune și Elena, cam cât de gros stratul, si la cat timp il reinnoiesti? Te distruge aceste nenorocite, zici ca se taie, dar mor chiar si mai târziu, ceea ce înseamnă ca se pot hrăni in continuare, nu?

                        # 180150
                        0 urează frunze verzi
                    • Claudia Cringus
                      26 iunie 2023

                      Eu de 2 ani simt ca jiganiile astea mi au furat viata….un chin a fost.Eu nu am scapat cu diatomita….am si acum toatr hainele in saci si sunt si cu 2 copii mici….

                      # 173806
                      1 urează frunze verzi
                      • Alex
                        26 iunie 2023

                        Eu am incarcat sa blochez si locurile pe unde ar putea intra de la vecini. Ca investitie am luat un uscator de haine si am spalat toate hainele si le-am uscat la temprratura mare. Oricum am aruncat tot, canapea, pat saltele, mobila din sufragerie.

                        # 173816
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        26 iunie 2023

                        La fel si eu am aruncat dormitorul tot…am paturi de fier acum am astupat tot am schimbat parchet si am pus gresie in toata casa,am cumparat uscator,ce nu am facut in acesti 2 ani,am scapat sper eu cu o solutie debla cei de la dr Clean care tine 3 l…sper sa fie definitiv sa nu mai apara,de 2 luni am liniste dar sunt vigilenta…

                        # 173817
                        1 urează frunze verzi
                      • Alex
                        26 iunie 2023

                        Periculoase rau de tot. E rau ca s a cam incalzit in Romania si a inceput sa le placa, se raspandesc din ce in ce mai usor si tot mai multa lume se pare ca e lovita de ghinionul asta…

                        # 173821
                        2 urează frunze verzi
                      • Idkkk34
                        17 august 2023

                        Si eu am descoperit acum o sapt ca am asa ceva in casa , nu stiu ce sa fac ca tocmai ce imi cumparasem pat nou, in camera alor mei se pare ca au intrat posibil de la vecinul de jos care avea de ceva timp plosnite dar am aflat tarziu , pana am astupat noi tevile si tot… habar am cum sa procedez , am aruncat salteaua , patul , la mine in camera si in restul casei vad ca nu este deocamdata dar nu stiu… n am avut niciodata asa ceva plus dasta mi se face rau efectiv , nici n am terminat de renovat bine ca ne am pricopsit cu astea pe cap, daca se baga in parchet sau plinte ..

                        # 181631
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        4 iulie 2023

                        Spuneti-mi, solutia de la dr clean de unde ati luat_o si cum pit sa fac si eu rost de ea?

                        # 175143
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        4 iulie 2023

                        Nu o stiu,dar nu o are nimeni pe piata

                        # 175156
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        3 august 2023

                        Cum este cu tratamentul de la dr clean, a functionat?

                        # 180132
                        0 urează frunze verzi
                      • Anita
                        17 decembrie 2023

                        Buna ziua..
                        Cat costa dezinsecția cu dr clean…multumesc..eu am facut 2 dezinsecția si nimic.

                        # 200465
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        26 iunie 2023

                        Cu răbdare si atenție puteți scăpa de ploșnițe.
                        La mine au apărut la începutul lui Decembrie 2022 si am asociat apariția acestora după vacanta din Octombrie 2022 din Creta, când dimineața la piscina, aveam mâncărimi insuportabile la picioare, in special in zona degetelor si a gleznei. Pe moment nu mi-am dat seama ca pot fi ploșnițe pentru ca nu avusesem nici o experiența anterioară cu ele, dar cam am început sa am aceste mâncărimi si acasa in Decembrie (deci la 2 luni după vacanta in creta) am inceput sa caut prin casa după țânțari sau purici.
                        Ciudat este ca si in Creta dar si acasa, doar eu eram cel ciupit si cu mâncărimi Iar soția si cei 3 copii nu au avut nici o problema pana când am scăpat de ploșnițe (nici in Creta si nici acasa).
                        M-am documentat foarte mult din diverse surse, de la internet si firme de dezinsectie, pana la persoane care au trecut prin aceasta corvoada si chiar un reprezentant senior de la firma Bayer (care produce si vinde soluții pentru dezinsectie in romania).
                        In Februarie 2023 mi-am dat seama ca este vorba de ploșnițe după ce in fiecare dimineața ma trezeam cu ciupituri mici, cate 2 sau 3 grupate pe picioare, pe partea exterioara a palmei sau pe gât!
                        Ulterior am găsit si urme subțiri de sânge (ca si cum ai înmuia un ac in cerneala si l-ai șterge pe cearșaf) chiar si cate o ploșniță rămasă in vreo cuta a cearșafului!
                        Locuim într-un apartament nou cu 3 camere, destul de mare, iar eu, eram singurul mușcat, dormind singur
                        in sufragerie pe canapea.
                        Așa a început “epopeea” mea cu ploșnițele, de care cred ca am scăpat acum, Iunie 2023.
                        Am trecut prin multe stari de agitație noaptea mai ales, când ma trezeam si aprindeam o lanterna si începeam sa verific cearsaful, canapeaua, pereții…etc, de scărbă si dezgust fata de ploșnițe.
                        Am aflat si învățat multe despre ploșnițe si acest lucru m-a ajutat sa trec cu bine peste aceasta etapa, care pe mulți îi traumatizează.
                        In fine, cu răbdare, atenție si perseverenta in tratamente împotriva lor, am reușit sa scap de ele după 5 tratamente metodic făcute la 7 zile!
                        Va scriu aici cum am procedat, veți scapă sigur de ele dacă urmați pașii și nu va lăsați cuprinși de panica.
                        A durat ceva pana sa determin clar ca era vorba de căpușe, mai ales ca nu găsisem nici măcar una, deși inspectat cu atenție in fiecare seara canapeaua, parchetul, plinta de parchet sau mobila din casa.
                        Într-un final, am început sa găsesc dimineața pe cearșaf acele urme subțiri de sânge si ulterior o ploșniță mica pe brațul canapelei.
                        In momentul in care am descoperit acea ploșniță am început cu un tratament aplicat cu pulverizatorul de la geamuri cu un amestec de apa si Kaothrine 7,5 si spray Aroxol pentru căpușe. Am dat pe la plinta pe sub canapea si prin jurul mobilei. Evident ca in inocenta mea de începător am crezut ca le-am nenorocit 😂 insa dimineața aceleași mâncărimi!
                        După o documentare mai serioasă împreuna cu un prieten din domeniul soluțiilor pentru agricultura, mi-am dat seama ca trebuia ceva mai “tare”.
                        După alte documentări si filmulețe vizionate de prin toate țările lumii, am început sa conștientizez ce inseama ploșnița si ce gen de soluții trebuie aplicate.
                        Problema este ca in Europa, soluțiile care chiar au avut efect in combaterea ploșnițelor, au fost interzise din diverse motive, in principal ca adunau grav si mediului înconjurator!
                        Așadar, am început al doilea tratament la vreo 2 săptămâni după cel cu kaothrine 7,5.
                        Am dat cu K-Othrine WG 250, 20 g exact cu proporțiile din prospect după care am pus in fiecare camera cate un fumigator Solfac Automatic Forte NF, 150 ml si am plecat de acasa pana a doua zi! Am dat de data aceasta cu o pompa de mâna de 10 litri cumpărată de la Dedeman. Am avut grija sa dau absolut peste tot, in tot apartamentul, inclusiv cele 2 bai ale apartamentului, canapeaua am desfăcut-o inclusiv husa, ca sa pot ajunge la saltea si pa partea din lemn, in spatele tablourilor, pe ramele acestora, in absolut toate despicaturile parchetului, pe sub mobila, pe draperii, prin ghivecele cu flori, prin dulapurile cu haine, pe sub frigider, pe si sub covoare, pe o înălțime de 1 metru de la sol, pe toți pereții, pe saltelele de pat, pe ramele paturilor, pe spetezele paturilor, ce mai, era casa uda de atâta soluție. După asta am închis toate geamurile, am deschis toate sertarele mobilei si ușile de la șifoniere sau dulapuri si am pus cate un spray Solfac automatic mare in fiecare camera după care am plecat din casa pana a doua zi (toate tratamentele le-am început seara (înainte sa înceapă ele sa fie active, ploșnițele sunt active noaptea, după 12 pana spre dimineața).
                        A doua zi veneam acasa, aerisească si începeam aranjatul casei.
                        După acest tratament, nu am găsit vreo ploșniță si am avut o pauza de mușcături de vreo 3 nopți (credeam ca am scăpat de ele) dar după au început iar mușcăturile si am găsit una mica moarta după canapea, lângă plinta si un pui amețit, mic si alb pe brațul canapelei!
                        Al treilea tratament l-am dat la alte 7 zile cu Cytrol Forte WP, 20 g si fumigene Dobol si Ghilotina urmând aceleași proceduri ca in cazul tratamentului 2 de mai sus!
                        După acest tratament u am mai găsit nimic si nici nu m-au mai mușcat vreuna dar la 7 zile am început cu sârguință tratamentul 4, iar cu K-othrine si fumigene Solfac automatic forte.
                        In fine, la tratamentul 5 am folosit iar Cytrol Forte WP, 20 g si fumigene Dobol Fumigator, 20 g cu mențiunea ca in soluția de Cytrol Forte WP, 20 g am adăugat in plus si Buglea, 100 ml care este in termeni empirici, o soluție care creeaza un soi de structura microscopică, ca o pânza de păianjen, in care ploșnițele rămân imobilizate ca muștele in plasa păianjenului, dar aceasta plasa este impregnata si cu Cytrol Forte WP, 20 g care le paralizează.
                        După acest ultim tratament făcut in Martie 2023, pana astăzi Iunie 2023, nu am mai văzut si nici nu am mai fost deranjat de vreo ploșniță.
                        In pauza dintre tratamente, am băgat pe rand cate 30 min in uscătorul masinii de spălat toate husele de la canapea si hainele la 50-60 de grade deoarece spălatul multora dintre textile este problematic la peste 60 grade.
                        In sfârșit, apropos de pământul de diatomee, nu cred ca funcționează foarte bine, am păreri avizate de la diverși, si ca sa fac o comparație, este exact ca un medicament homeopat folosit in cazul unei răni deschise, adică nu face rău dat nici nu influentează benefic rana deschisă😂.
                        Cam așa am scăpat eu de ploșnițe. As putea sa va spun mai multe depre ploșnițe sau cum sa scăpați de ele, dar in principal trebuie sa va documentați si sa înțelegeți cumva modul si ciclul lor de viața precum si acțiunea diverselor soluții de combatere si conținutul de substanța activa din acestea!
                        Hai ca nu este greu, nu trebuie sa fiți rușinați dacă aveți ploșnițe, ele nu sunt simbolul mizeriei sau lipsei de curățenie (mulți se feresc sa vorbească despre asta tocmai din rusine) ele se hrănesc cu sânge si nu cu gunoi, ca gândacii!
                        Sunt pe pământ de mii de ani si nici nu vor dispărea foarte curând, insa cu putina atenție si răbdare, veți scap de ele

                        # 173822
                        3 urează frunze verzi
                      • Elena
                        27 iunie 2023

                        Am bagat in saci de vidat aproape toate hainele. Cartile le-am pus in saci normali, legati la gura. Intrebarea mea ezta cat voi sta cu cartile in saci, ce fac cu sertarul cu medicamente sau cu dosarele cu acte? Deja am aruncat carti si alte hartii, ma tem ca am aruncat si o carte a unei masini. In dulapurile cu farfurii sunt, stie cineva.? De la bayer mi-au spus ca o camera trebuie sterilizata ca la spital, bun dar ce fac cu sacii. Am un balcon inchis cu lemn, as putea avea si acolo?

                        # 173858
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        27 iunie 2023

                        Cartilea ca si tine le am bagat in saci si le am dus la boxa ii tin 1 an,practic ele pot sta peste tot cu precadere in zona paturilor,actele le iei si le bagi in pungi,la farfurii nu stau ca trebuie sa manance,daca ar fi vreuna va veni unde esti tu sa se hraneasca,toate se vor indrepta catre camera in care dormi,trebuie perseverenta ,eu sincer am intrat in depresie si iau tratament sunt ok acum noroc cu sotul…ne am cumparat pompa manuala de dadeam cu solutii

                        Attachments:
                        # 173862
                        1 urează frunze verzi
                      • Elena
                        4 iulie 2023

                        Buna ziua! Cat de des dai cu solutii si daca le alternezi? Am sunat la bayer si mi s-a spus sa stropesc la 5 zile. Ok, dar pe mine ma mananca in continuare. Va intalniti cu prietenii, le-ati spus? Eu ma scuz ca renovez, dar pana cand?

                        # 175142
                        1 urează frunze verzi
                      • George
                        27 iunie 2023

                        Este mai greu cu „izolarea” plosnitelor pentru perioade indelungate, acestea putand supravietui si 8 luni fara sa se hraneasca. Eu am spalat textilele care permit temperaturi peste 50 grade iar textilele gen huse de canapea sau cele care nu se spala la temperaturi ridicate le-am pus la uscatorul masinii la cicluri de uscare de cate 30 min.
                        De asemenea, nu m-am ferit sa dau preventiv cu insecticidele recomandate prin biblioteca pe carti sau alte acte, am scos sertarele si am dat pe spatele acestora si in interiorul dulapuilor, in spatele lor, peste incaltamintea din dressing.
                        In bucatarie am dat temeinic si prin dulapuri, pe sau sub acestea, am evitat sertarele cu tacamuri sau farfurii iar pentru siguranta, dupa tratament, clateam intotdeauna vasele sau ustensilele inainte de folosinta.
                        Trebuie de asemenea sa inspectati temeinic (eu am cautat cu lanterna fiecare coltisor de canapea, pat, plinta, parchet, perne, saltele, tv…etc) pentru identificarea eventualelor cuiburi/oua, excremente (niste puncte mici si negre, cat un varf de ac, pe care daca le strivesti lasa o urma neagra).
                        in mod normal, plosnitele sunt active si se hranesc noaptea, sunt atrase de dixidul de carbon emanat in timpul noptii de respiratia noastra si de caldura corpului. Avand in vedere aceste aspecte, tineti cont ca de obicei, isi fac cuibul sau cartierul general cat mai aproape de locul de hranire (pat, canapea), nu prea departe (2-3 metri) in locuri cat mai ferite, intunecoase si cu temperaturi confortabile fara extreme (cusaturile saltelei, incheieturile tabliei sau somierei de pat, plinta de la parchet sau mocheta. crapaturile parchetului, in spatii unde nici nu te gandesti ca ar incapea, cu predilectie pentru lemn, hartie sau materiale textile, la care ouale depuse pot fi lipite.
                        Ca mod de activitate, plosnitele ies noaptea, cand este liniste si intuneric (preponderent spre dimineata, dupa 2-3 noaptea), calatoresc catre cea mai apropiata sursa de hrana (cautand dioxidul de carbon emanat de noi sau alte animale din casa), manaca si in acelasi timp inoculeaza un anestezic/anticoagulant care le ajuta sa se hraneasca fara sa simtim intepatura si totodata sa le dea timp indeajuns sa se intoarca la cuib unde vor digera mancarea in urmatoarele cateva zile. Adica, dupa ce au luat masa, dureaza intre 30 min si chiar 24 ore pana trece efectul anestezicului si incepem sa simtim mancarimea/ciupitura (timp indeajus pentru plosnite sa se intoarca la cuib in siguranta. Se hranesc fiecare cam la 3-4 zile daca au ce, daca nu gasesc nimic in zona in care au cuibul, vor cauta si in alte camere iar daca nu gasesc niciun „sange cald” pot sta si 8 luni pana la urmatoarea masa.
                        Daca gradul de infestare este mare, trebuie sa gasiti semnele acestora. Altfel, ele nu se plimba prin casa in timpul zilei ca sa le vedeti, ies afara doar daca sunt deranjate de vreun factor gen caldura mare, substante iritante sau daca le deranjati cuibul. In unele cazuri, isi fac cuiburi chiar si in interiorul electrocasnicelor (televizoare, radiouri…etc).

                        # 173874
                        5 urează frunze verzi
                      • daniela
                        17 august 2023

                        buna seara ma poti ajuta te rog. am inteles in mare cum ai procedat. pe carti cu ce anume i dat? ma intreb daca si au lasat oule pe hartii carti ce pot face? sunt ingroziyta disperata de 2 luni. sunt muscata pe maini picioare gat. am avut o firma de deratizare dar parca au devenit mai agresive , acun 2 zile am folosit fumigene si solutie. dar acelasi lucru, agresivitate ma ciupesc si in timpul zilei , noaptea nu mai spun. poate ceva nu fac bine. am vazut aici o adresa de mail a ta. pot sa iti scriu?

                        # 181632
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        17 august 2023

                        Si eu sunt muscata si ziua, nu inteleg cum la unii vin doar noaptea. Nu am gasit nici un cuib si nu am vazut nici una. Am aruncat o multime de lucruri, am varuit, renovat, astupat gauri, dar am 3 luni de cand nu se mai termina.

                        # 181635
                        0 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        19 august 2023

                        Hai ca acum am devenit expert la cat am citit si m-am informat. In legătură cu faptul ca te mușcă si ziua depinde, adică ele isi fac programul in funcție de cum dormi tu. Daca lucrezi numai noaptea si dormi ziua, vin si te mușcă ziua. Iar dacă stai pur si simplu ziua si te trezești muscata, posibil ori sa fie ele, si sunt foarte mici, încât sa nu le vezi, ori sa fie de la alte insecte, ori pe sistem nervos. Maica-mea se pomenea muscata ziua in timp ce mergea pe strada, iar cand se uita nu era nimic acolo. Noaptea dormea si dimineața cand se trezea, nu avea nimic, iar in timpul zilei cand facea treaba, se pomenea mușcată. Posibil sa fie mușcată si sa reapara simptomele de muscatura si roseata dupa 1-2 zile, chiar nu stiu ce sa zic, aici. Si noi trecem printr-un cosmar de vreo 3 săptămâni, ne-am mutat de colo, colo, casa este devastata, dar am început sa ma obisnuiesc si sa le înțeleg cum acționează ele. Ele sunt foarte rezistente la soluții si prafuri, iar firmele de deratizare sunt ca sa zic asa fricoase ca sa stropească cu ceva mai puternic, cum era odată Verdele de Paris. Ele pot sta ascunse undeva si dacă nu ies sa ia contact cu soluția si nici fumul ala nu le deranjează, pur si simplu stau pe loc, iar cand le trece efectul la soluții ies afară, sunt foarte perverse. O sa scapam, dar greu, daca ai posibilitatea sa stai undeva 2-3 săptămâni, chiar 1 lună, da in toata casa cu pământ de diatomee, de asta esti sigura ca le omoară 100%, dar durează. Nu te descuraja, o sa le distrugem într-un final, eu am chemat o firma de deratizare, si mi-a promis ca ma scăpa, acum sunt la a2a stropire la un apartament, si a spus ca a dat cu soluții nasoale pentru ele. Cand o sa ma duc acasa, miercuri-joi, împrăștii toate marginele de perete/pat/etc cu pământ si aștept. Vestea bună este ca au nevoie de 4-5 săptămâni ca sa devina mature si sa depună oua, iar cele mature, dacă nu se hrănesc, nu depun oua. Daca ai scăpat de tot din casa, si tot reapar, posibil sa fi rămas oua, ca ele eclozeaza după 7-10 zile, iar dacă una matura se hrăneste, depune oua la greu timp de cateva săptămâni, asta este nasol. In orice caz, eu te înțeleg si stiu ca este nasol, dar o sa scăpam, stai liniștită, nu este capat de lume. Eu iti las e-mailul meu in caz ca vrei sa stai de vorba cu cineva despre acest subiect, si oricui dorește sa afle cum sta treaba si sa se mai detensioneze mihaisilviuvasile1994@gmail.com. Cum am mai spus, o sa scapam!

                        # 181905
                        3 urează frunze verzi
                      • Andrei
                        6 februarie 2024

                        Bună Elena!
                        Cum ai scăpat de ele?

                        # 204793
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        17 august 2023

                        Buna, scuze de răspunsul întârziat, da, poți sa îmi scrii pe mail

                        # 181771
                        0 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        19 august 2023

                        Cum i-am spus si celelalte colege de suferinte mai devreme. Pământul de diatomee le omoară 100%, dar sa stai cu el in casa non-stop și sa nu il împrăștii, daca ai unde sa stai 1 luna plecata, timp in care ele sa nu se mai hrănească si sa depună alte oua, da cu pământ de diatomee si asta le omoară, le taie, se lipește de ele, se usuca si mor. Eu încă nu am scăpat, dar stiu ca o sa scap, am avut norocul ca am putut sa stau plecat, si in cealaltă casa sa stropesc, iar din ce am văzut din pacate, din greșeală am adus si la acest apartament. I-am scris lu Elena un comentariu mai detaliat, si practic acum doar ma repet.

                        # 181908
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena Camelia
                        22 septembrie 2023

                        A ti scapat de plosnite cu pamant de diatomee?

                        # 185670
                        0 urează frunze verzi
                      • Alex
                        22 septembrie 2023

                        Da, dar l-am tinut in jurul patului si sub saltea luni bune. Adica nu doar am dat cu el pentru cateva zile. Important e de vorbit cu vecinii ca daca ei au si nu le elimina si ei, or sa tot vina mereu.

                        # 185672
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena Camelia
                        22 septembrie 2023

                        Locuiesc la casa , nu au cum sa vina de la vecini, l am pus de aproape o luna si tot degeaba, tot sunt mascată.

                        # 185673
                        0 urează frunze verzi
                      • Alex
                        27 iunie 2023

                        Prin povestea asta am trecut si eu, aproape identica, inclusiv tratamentele aplicate si intervalele de timp.
                        Practic am citit toate articolele despre ele si despre modul in care poti sa scapi de pleosnite.
                        Problema principala la mine era ca apartamentul de deasupra era infestat. Dupa 6 tratamente aplicate la maxim 7-8 zile (cu Cytrol Forte WP, 20 g alternat cu K-Othrine WG 250, 20 g si toate insotite de fumigatoare fie i135 PermFum Midi, 11 g fie Solfac Automatic Forte NF, 150 ml, cu mutat de acasa 6 luni cu toata familia (copilul era mic si nu puteam sa-l expun), am revenit sa fac o proba de somn singur. La 3 noaptea am aprins becul si colcaiau pe mine.
                        A 2 a zis am aruncat toata mobila din casa si am continuat cu tratamente inca 1 luna, am izolat si orice crapatura pe care o aveam si pe unde ar putea sa intre si am tinut scurgerile acoperite.
                        Ei bine, dupa inca 2 luni am revenit sa reasez din lucruri si pe la 3 dimineata in timp ce asezam am vazut una mare pe perete, probabil tot de la vecina venita. Efectiv a fost ca un pumnal in inima pentru mine dupa atatea luni de chin cu pleacat de acasa, sa vad ca inca nu am scapat.
                        M-am documentat si am descoperit pamantul asta de diatomee despre care am citit cam 2 saptamani. Nu stiu exact ce rol homeopat are dar stiu sigur ca face praf aceste minunatii de insecte. Stiu maxim ca sunt persoane care iau o lingurita de pamant din asta pentru digestie, nu stiam ca merge pus pe rana si defapt cred ca nici nu e ok sa il pui pe o rana deschisa pentruc ca sunt miliarde de bucati de cochilii de crustacee. Eu mi-am dat din greseala cu el in fata cand il aplicam si m-au usturat ochii si caile respiratorii 5 zile, La tara, bunicii mei dadeau cu pamant din asta pe gaini si in 2 zile mureau toti paduchii de pe ele sau ce alte insecte mai existau.
                        inainte de a da cu acest pamant, am cumparat un aparat cu aburi de la kercher si am aplicat un tratament cu aburi pe toate hainele, be putina mobila ce imi mai ramasese, prin toate incheieturile aparatamentului.
                        Am lasat sa se usuce o saptamana si am aplicat pamanatul in jurul patului, in prize in intrerupatoare, sub saltea. Salteaua fiind noua, am cumparat o husa speciala impermeabila ca sa nu risc sa se umple de noua cu „musafiri”.
                        Ca sa combat eficient invazia, am discutat cu administratia si asa am aflat ca erau o goraza de apartamente pline de „musafiri”. I-am invatat cum sa faca tratamentele si le-am recomandat si pamantul si avem peste jumatate de an de cand am scapat toti.
                        O alta problema mare e ca tratamentele aplicate incorect sau superficial nu fac altceva decat sa le ajute pe cumatrele pleosnite sa capete imunitate la respectiva substanta. La ce nu pot capata imunitate este un abur la peste 120 de grade plus pamantul de datomee, pe care, surprinzator, invata sa-l evite cu timpul.

                        # 173885
                        2 urează frunze verzi
                      • Elena
                        27 iunie 2023

                        Pt ca nu am unde sa ma mut, va rog sa-mi raspunda cineva ce a facut cu pernele? Pe ceva trebuie sa dormim. Momentan nu am nici pat, nu stiu pe ce voi dormi cand revin acasa, acum sunt intr-un ap in care cred ca am dus, oricum na rog sa nu inebunesc.

                        # 173886
                        1 urează frunze verzi
                      • Oana
                        27 iunie 2023

                        Spălate la temperatura mare 90,
                        Sau încearcă cu fierul de calcat pe toate părțile

                        # 173887
                        0 urează frunze verzi
                      • Claudia Cringus
                        27 iunie 2023

                        Eu pernele le am dus la curatat apoi am pus huse cu fermoar sa nubintre in ele am luat de la sh dupa ce le am spalat la 90 grade si huse cu fermoar pt pilota paturi la mn acasa toate au fermoar si sunt de culoare deschisa.Apoi am luat saltele si comandat huse speciale impermeabile pe marime de la Dr Zet pe net am imbracat toate saltelele si mi am luat de o grija….huse de perne am cate 3 pt fiecare perva daca se compromite gen daca am,,vizitatori,,2 ani m am chinuit,am dat cu chimicale peste tot ,tot ,tot

                        # 173888
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        27 iunie 2023

                        Eu am băgat toate pernele la uscătorul mașinii de spălat cate 30 Min. Cu spălatul e mai greu, dar dacă sunt oua sau ploșnițe in perne, uscătorul le distruge repede

                        # 173892
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        9 iulie 2023

                        Ati avut si in masina? Ce ati facut?

                        # 175862
                        0 urează frunze verzi
                      • Elena
                        11 iulie 2023

                        Ai acoperit toate gaurile din pereti si crapaturile in parchet?

                        # 176232
                        0 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        3 august 2023

                        Salut George, am citit cu atenție ceea ce ai scris despre combaterea plosnitelor, si o sa incerc si eu asa, mulțumesc pentru timp si pentru răbdarea de a ne explica.

                        # 180153
                        0 urează frunze verzi
                      • George
                        3 august 2023

                        Salut Mihai, cu drag. Stiu cat de traumatizanta poate fi experienta cu plosnitele de pat, daca esti din Bucuresti si ai probleme cu plosnitele te pot ajuta telefonic sau in masura timpului si fizic, cu sfaturi si exemple despre cele mai bune proceduri si solutii!

                        # 180158
                        1 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        3 august 2023

                        Nu sunt din București, dar in orice caz, va mulțumesc amandurora, cat ție si lui Alex, ati explicat destul de bine ceea ce trebuie facut. Momentan, le-am „extirpat” mai mult manual, pandindu-le noaptea, decat cu solutii, am dat toată casa cu susul in jos si le-am distrus cuiburile(stiu ca asta a provocat imprastierea lor). Dupa asta, am luat doar k othrine, sticla la 1L, am dat fara nici un efect(acum stiu si de ce), pentru ca ele acționează noaptea iar substanta se usca si pentru ele nu mai aveau nici un efect. Intre timp, am făcut comanda si de pamant de diatomee, si am împrăștiat peste tot, la fel înnebunisem cum vedeam ca merg pe el fara nici o problemă. Acum o sa chem o firma de deratizare, dupa ce termina ei, o sa urmez modul tau de operare, George, după care la final o sa asez din nou pământ de diatomee, si sper sa se termine.

                        # 180159
                        1 urează frunze verzi
                      • Elena
                        4 august 2023

                        Te rog sa ma ajuti si pe mine, nu sunt din Bucuresti dar am mare nevoie de ajutor.

                        # 180174
                        1 urează frunze verzi
                      • George
                        4 august 2023

                        Buna Elena, da-mi te rog nr tau de tel pe grgiliescu@yahoo.com si te sun eu.

                        # 180215
                        1 urează frunze verzi
                      • Mihai
                        6 august 2023

                        Încercați si cu o firma de deratizare, o sa fie deranj, dar nu avem ce sa facem. Eu am 2 apartamente infectate, si la una deja am dat. Mai am la cealaltă. Băiatul care mi-a dat mi-a promis ca ma scapa, ca are soluții bune. Dar dacă nu scap asa, incerc si variantele domnilor de mai sus.

                        # 180374
                        0 urează frunze verzi
            • Adi
              21 iulie 2023

              Buna ziua,

              Au mai aparut dupa acest tratament ?

              Multumesc,

              # 177960
              0 urează frunze verzi
    • Claudia Cringus
      30 august 2021

      Imi para rai de micuta,ddd nord au dat cu Foval,dar ju am scapat am gasit moarte vreo 4 ,foar atat ,1 in viata nu am vazut niviodata pt ca se ascund,intradevar am si multe lucruri si casa aglomerata,am strans cat am putut si am bagat in saci,am facut si noi acum 4 zile cu khaotrine wg si cu perfum midi,data trecuta cu alta solutie si dobol fumigator,duminica se fac 9 zile si dau iar dar cu cytrol si solfac ….sper sa scapam in rest am dat asa pe lucruri peste tot…dupa sper sa ne putem muta,dar nu despachetez nimic,pana nu vad cum sta treaba…la dvs urcau pe pereti la mine nu,nu am vazut desi ma uit noaptea ca nu prea mai dorm decand am aceasta problema de vreo 2 luni jumate.Dumnezeu sa ne ajute

      # 105315
      0 urează frunze verzi
      • Alex
        30 august 2021

        Nici eu nu le vazusem pe pereti, am crezut ca nici nu avem foarte multe. Au inceput sa urce abia dupa ce le-am dat cu solutie. Cred ca le-a zapacit de tot si din cauza asta. Am crezut initial ca avem maxim 3-4. Dupa cele doua tratamente cred ca am gasit 15 moarte, nimic viu. Poate aveti mai mult noroc cu Cytrol Forte WP, 20 g si cu K-Othrine WG 250, 20 g, sunt mai axate pe plosnite decat Foval.

        # 105320
        0 urează frunze verzi
      • Alex
        1 septembrie 2021

        Revin cu update. Se pare ca in aparamentul de deasupra au infestare cu plosnite din primavara dar sunt niste rromi si nu au zis nimic. Deci se pare ca nu le-am luat de la mare asa cum am crezut ci de la vecini, cu toate ca teoretic astea nu calatoresc. Au chemat dezinsectia si or sa vina din 10 in 10 zile. Eu am omorat tot din casa, dar este posibil sa revina cate una de sus. Sa nu fie la fel si la dumneavoastra si poate ca din cauza asta nu scapati. Trebuie sa mergeti sa vorbiti cu administratorul si cu vecinii si sa aflati daca mai are cineva. Practic trebuie facuta dezinsectie in tot blocul.

        # 105639
        3 urează frunze verzi
    • Cristina
      4 octombrie 2021

      Buna seara .am si eu o problema si nu stiu ce sa fac.lucrez la un magazin.deasupra magazinului locuiesc patronii problema e ca au descoperit ca au plosnite …foarte multe .ii ciupesc de cateva luni….au dat cu o solutie dar fara nici un rezultat…alta e problema mea sa nu cumva sa fi adus si eu acasa …deocamdata nu am gasit nimic …am verificat …daca doamne fereste as fi adus cam cat dureaza pana impuiaza sau dupa cat timp as putea sa mi dau seama…va multumesc

      # 108769
      0 urează frunze verzi
    • Claudia Cringus
      4 octombrie 2021

      Si eu am verificat si nu am gasit dar noaptea gas3am cearceaful patat de sange…asa iti dai seama…si daca te ciupesc,de regula 2 ciupituri una langa alta,in linie…dar nu e o regula…monitorizeazase inmultesc fff repede ,o femela cand s cald depune pana 10-12oua pe zi…

      # 108843
      1 urează frunze verzi
      • Laura
        29 octombrie 2021

        As avea o intrebare pentru cei care au folosit K-othrine: ati purtat echipament de protectie cand ati stropit (masca, ochelari)? Cat de toxic este, trebuie spalata podeaua?

        # 111115
        0 urează frunze verzi
    • Marin
      13 iulie 2023

      M-am intors din vacanta, de la mare si a doua zi, am observat niste muscaturi pe corp. M-am documentat putin si mi-am dat seama ca sunt plosnite de pat.

      Am facut tratamente cu insecticide inca din ziua respectiva si suplimentar, am inchiriat de la PCE https://www.pce.ro/zappbug-aparatura-geanta-termica-zappbug-oven-2-rent.html unde am pus toate hainele, cartile si alte obiecte unde acestea s-ar fi putut ascunde pentru a le trata termic. Aparatul practic incalzeste toate obiectele din geanta la o temperatura la care atat plosnitele, cat si ouale lor sunt distruse. M-am bucurat ca nu am fost nevoit sa dau o suma mai mare de bani pe aparat, ci doar l-am inchiriat pentru 2 zile, ca sa rezolv problema. Recomand!!!

      Nu am mai sesizat nicio muscatura in ultima perioada. Cred ca am scapat de ele.

      # 176636
      0 urează frunze verzi
    • George
      26 iunie 2023

      PS: am fost ajutat cu sfaturi avizate si de cei de la Botanistii, de unde am cumpărat marea majoritate a soluțiilor, foarte bine intenționați si informați!

      # 173828
      4 urează frunze verzi
Vezi 6 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

scapa-de-plosnite-de-pat
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Plosnite de pat

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi