Vezi 2 fire de răspunsuri
    • Iulian
      21 aprilie 2023
      4 urează frunze verzi

      Aloe – puncte mici pe frunze

      Bună ziua! La planta mea de aloe am observat afide, din timp am pulverizat frunzele cu apa combinata cu acool sanitar. Ce pot sa mai fac? Plata are niște puncte mici maronii, cred ca de la mușcăturile afidelor, cum scap complet de ele?

      Planta avea pui, i-am separat, dar ei nu au rădăcină, ii pot pune direct în sol sau trebuie să-i pun în apa?

      Mulțumesc!

      Attachments:
      # 161149

      4 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      24 aprilie 2023

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii cu planta in ansamblu si sa ne oferiti mai multe informatii suplimentare: de moment, se mai observa prezenta afidelor? Cand au aparut simptomele mentionate? Punctele din imagini se afla in relief/ se desprind usor cu unghia de pe planta?
      Referitor la puii de aloe, daca nu prezinta radacini, acestia pot fi introdusi intr un vas cu apa (care trebuie schimbata saptamanal). Dupa aparitia radacinilor se planteaza intr-un ghiveci folosind ca substrat un produs precum: Substrat Universal Promo Garden, 20 litri, acest substrat trebuie sa fie bine umezit inainte. Imediat dupa plantare, pentru a ajuta noile plante sa dezvolte radacini viguroase, se poate folosi produsul: AMN BonaVita, 500 ml, aplicat prin udare, conform recomandarilor de pe eticheta. Se pot efectua 2-3 tratamente, la interval de 2 saptamani.

      # 161297
      1 urează frunze verzi
      • Alex Iulian
        24 aprilie 2023

        Bună ziua! La început am văzut doar o afida, m-am panicat si am luat masuri (am pulverizat planta cu apa, spirt), precizez ca acea afida am luat-o cu penseta (sper ca era singura), aceste puncte nu se duc dacă încerc sa dau cu unghia. Am observat și niște insecte mici albe în pământ, m-am informat și am schimbat primii 4 cm de substrat.

        Frunzele sunt putin moi, unele se răsucesc, și una cred ca se usucă, (nu mai este seva în vârf).

        După cum se vede în ultima imagine o frunza se înnegrește la baza, si la alte frunze vârfurile se innegresc și ele, ce pot face?
        Mulțumesc!

        La aceasta aloe, am folosit îngrășământ( cel recomandat) pt cactusi, ma tem sa nu-i fie mai rău….. Acum cred ca nu mai are afide, nu am mai văzut..

        # 161433
        2 urează frunze verzi
        • Emilia LCunoscător
          25 aprilie 2023

          Buna ziua, din punctul meu de vedere planta arata bine, nu se vad urme de daunatori sau de boala. Este firesc ca plantele sa nu arate tot timpul la fel, ci sa prezinte unele semne de deteriorare: varfuri uscate, frunze ingalbenite, mici brunificari din loc in loc, frunze cazute, iar de cele mai multe ori acestea sunt cauzate de modul cum le ingrijim si cum actioneaza factorii ambientali asupra lor: uneori lumina este mai slaba, alteori le udam prea mult, ori uitam sa le udam. In cazul aloei, problema poate fi udarea, caci suculentele nu suporta excesul de apa sau udarea frecventa. Puteti sa va orientati dupa substrat, cand acesta se usuca si in profunzime, atunci udati, avand grija ca apa sa se scurga prin orificiile de la baza ghiveciului si sa eliminati apa care se acumuleaza in vasul masca. Daca locul in care este amplasata nu este foarte luminos, puteti sa o mutati, caci aceste plante au nevoie de multa lumina, distribuita uniform.
          Mai mult decat atat, daca aveti si ingrasamant special pentru suculente/cactusi, il puteti administra asa cum scrie pe eticheta, ca sa o ajute sa creasca frumos. 🌵

          # 161479
          2 urează frunze verzi
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      25 aprilie 2023

      Intr-adevar, planta nu pare sa prezinte simptome de afectiune sau atac de daunatori. In cazul de fata, pe langa masurile de ingrijire, detaliate si in articolul nostru (Aloe, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea regulata a ingrasamantului special pentru plante suculente: Ingrasamant Bonsai & Cactusi Kakteendunger, 250 ml, se recomanda si monitorizarea plantei,o perioada. Daca aceasta incepe sa prezinte si alte simptome, ori daca observati atac de daunatori (de exemplu, afide), va asteptam mesajul impreuna cu fotografiile.

      # 161482
      1 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

aloe-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Aloe

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi