Vezi 1 fir de răspunsuri
  • David Cristina
   11 februarie 2023
   3 urează frunze verzi

   Alocasia Zebrina – pete galbene pe frunze

   Buna🤗Am cumparat recent o Alocasia Zebrina,o tin in fata geamului la lumina dar nu ajunge soarele direct la ea..o ud la 3-4 zile când observ ca pamantul este uscat și ghiveciul foarte usor,nu i-am schimbat substratul de când am cumparato(acum 3 sapt),nu i-am făcut nimic,acum 2 zile am observat petele acestea gălbui/maroni pe frunze😬.Ce fac gresit, ce nu ii convine🥺?Va Multumesc!🙏

   #154093

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   13 februarie 2023

   Buna ziua, petele din imaginile atasate par similare cu cele provocate de o bacterioza. Astfel, de moment, se recomanda indepartarea frunzelor afectate, cu o unealta (Foarfeca Floristic Pruner) curata, dezinfectata si efectuarea a doua tratamente, la interval de 7-10 zile, cu un fungicid pe baza de cupru, precum: Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati (Pulverizator manual Volpi TECH1) solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Ulterior, la 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea alocasiei in urma afectiunii, este importanta si administrarea unui ingrasamant special precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   De asemenea, pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijirea alocasiei, va rugam sa consultati si articolul urmator: Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #154207
   1 urează frunze verzi
   • D Cristina
    13 februarie 2023

    Va Multumesc frumos🤗

    #154226
    1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alocasia-sfaturi-ingrijire
Decorative de interior
Alocasia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi