Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea serpe
      29 noiembrie 2021
      3 urează frunze verzi

      alocasia polly cu frunze galbene

      Buna ziua din nou. Continui sa am mari probleme cu frumoasa mea alocasia polly. Initial am crezut ca o ud prea mult sau ca are root rott, am scos o din ghiveci si am replantata o intr un sol mai aerisit si mai potrivit pt tipul ei de planta, radacinile sunt abe/bej si sanatoase insa frunzele se ingalbenesc rand pe rand si mor. Apoi m am gandit ca poate are daunatori asa ca am cumparat insecticid special si i am stropit frunzele conform instructiunilor, i am pus ingrasamant insa nimic nu opreste practic ingalbenirea frunzelor. Pare ca moare incet si sigur si nu stiu cum sa o salvez si imi pare asa de rau pentru ca o am de cativa ani si ajunsese absolut superba si foarte mare, a avut chiar si acea floare specifica ca un bumbisor vara trecuta, ii mergea extraordinar si nu am schimbar absolut nimic.

      Multumesc mult anticipat, sper sa reusesc sa o salvez!

      # 112879

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      29 noiembrie 2021

      Buna ziua, in general, in cazul alocasiei, ingalbenirea frunzelor poate avea la baza diverse cauze: umiditatea atmosferica scazuta, lumina insuficienta, umiditatea necorespunzatoare din substrat (cea mai frecventa cauza), carente nutritive etc. Avand in vedere ca ati mentionat ca i-ati schimbat substratul cu unul adecvat, permeabil, in continuare, se recomanda respectarea cerintelor specifice de ingrijire (Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire) si administrarea unui ingrasamant special formulat pentru a spori rezistenta si vigoarea plantelor: AMN Powerfertiliser, 500 ml. Deoarece ati mai aplicat un ingrasamant, este indicat sa verificati eticheta produsului folosit pentru a vedea perioada de actiune a acestuia. Dupa incheierea acestei perioade, puteti utiliza produsul. Totodata, daca conditiile sunt mentinute relativ constante in incapere, este indicat sa ii urmariti evolutia o perioada.

      # 112918
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alocasia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alocasia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi