Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Andreea
   9 aprilie 2023
   2 urează frunze verzi

   Alocasia poly – pete pe frunze

   Bună ziua, îngălbenirea frunzelor pe margini este semn de vreo bacterie prezentă sau poate o udare puțin mai excesiva? E posibil sa nu fi așteptat de fiecare data ca pământul sa fie uscat între udări, îngrășământ am început sa administrez de câteva săptămâni iar dăunători nu pare sa aibă. Este langa fereastra spre est, fără lumina directă. Planta are petele respective de vara trecuta și nu par sa se fi mărit foarte mult. Iar acum chiar are o frunza noua,deci pare destul de sanatoasa. Pot stopa cumva aceasta îngălbenirea? Va mulțumesc.

   #159646

   1 Răspuns

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 aprilie 2023

   Buna ziua. Simptomele respective sunt similare cu cele provocate de o bacterioza, insa identificarea exacta doar din fotografii nu este posibila. In acest caz, pentru siguranta, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Aplicati solutia prin pulverizare uniforma pe planta. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
   Ulterior, la 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea alocasiei in urma afectiunii, este importanta si administrarea unui ingrasamant special precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
   De asemenea, pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijirea alocasiei, va rugam sa consultati si articolul urmator: Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire.

   #159681
   0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alocasia-sfaturi-ingrijire
Decorative de interior
Alocasia

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi