Bună ziua, îngălbenirea frunzelor pe margini este semn de vreo bacterie prezentă sau poate o udare puțin mai excesiva? E posibil sa nu fi așteptat de fiecare data ca pământul sa fie uscat între udări, îngrășământ am început sa administrez de câteva săptămâni iar dăunători nu pare sa aibă. Este langa fereastra spre est, fără lumina directă. Planta are petele respective de vara trecuta și nu par sa se fi mărit foarte mult. Iar acum chiar are o frunza noua,deci pare destul de sanatoasa. Pot stopa cumva aceasta îngălbenirea? Va mulțumesc.
Buna ziua. Simptomele respective sunt similare cu cele provocate de o bacterioza, insa identificarea exacta doar din fotografii nu este posibila. In acest caz, pentru siguranta, se recomanda indepartarea frunzelor puternic afectate si efectuarea a 2 tratamente, la interval de 7 zile intre ele, cu un fungicid precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Aplicati solutia prin pulverizare uniforma pe planta. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
Ulterior, la 10-12 zile de la efectuarea tratamentului cu fungicid, pentru a sprijini regenerarea alocasiei in urma afectiunii, este importanta si administrarea unui ingrasamant special precum: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml, aplicat direct prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta.
De asemenea, pentru mai multe sfaturi si informatii despre ingrijirea alocasiei, va rugam sa consultati si articolul urmator: Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire.
Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?În momentul în care apare un răspuns nou despre acest subiect, îți vom trimite o notificare prin email.