Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Andreea Cazacu
      2 noiembrie 2022
      1 urează frunze verzi

      Alocasia pete pe frunze

      Pe frunzele mai mature de la alocasia au aparut de ceva vreme niste pete semitransparente, ca niste arsuri. Planta nu pare nefericita totusi, are si un pui si ii dau frunze noi si plantei mama si puiului. La frunzele noi parca se observa un degrade, o culoare usor mai deschisa decat verdele ei natural. Pe spatele frunzelor la baza nervurilor principale e ca un fel de depunere albicioasa transparenta care se ia foarte usor. Nu stiu daca este normala.

      # 145925

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
      3 noiembrie 2022

      Buna ziua. Din imaginile inserate, simptomele au aparut cel mai probabil in urma unui cumul de factori biotici si abiotici, precum: umiditatea scazuta a aerului, lipsa fertilizarii, posibil udare necorespunzatoare, posibil o afectiune de natura bacteriana, etc. In acest caz, este indicat sa eliminati frunzele mature afectate, apoi sa efectuati un tratament, cu un fungicid pe baza de cupru, precum Champ 77 WG, 20 g, in doza de 20 g/10 L apa. Pulverizati solutia cat mai fin, astfel incat sa se realizeze o distribuire cat mai uniforma a acesteia pe planta, atat pe partea inferioara, cat si pe partea superioara a frunzelor. Este important sa preparati un volum de solutie corespunzator unui singur tratament (respectand dozajul mentionat), deoarece amestecul deja preparat nu are o valabilitate mai mare de 24 ore.
      La 10-14 zile dupa aplicarea tratamentului, pentru a sprijini regenerarea plantelor in urma stresului suferit, este importanta administrarea unui ingrasamant special ce stimuleaza cresterea sanatoasa a plantelor in urma unui stres suferit: Regenerare Plante Ackerschachtelhalm RTU, 500 ml sau Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml.
      In plus, puteti avea in vedere si administrarea unui ingrasamant organic, pe baza de microorganisme benefice, precum: Yokosan, 100 ml, in doza de 10 ml/10 L apa, aplicat prin udare la radacina. In continuare, este indicata respectarea cerintelor specifice de ingrijire, prezentate in articolul nostru: Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire.
      In plus, se recomanda monitorizarea evolutiei plantei, o perioada, iar in cazul in care apar si alte simptome, va asteptam mesajul insotit de fotografii.

      # 145943
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

alocasia-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alocasia

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi