Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Luiza Panaitescu
   10 aprilie 2024
   3 urează frunze verzi

   Alocasia, Frunze moi și îngălbenite

   Planta are aproape 1 a dar a pierdut multe frunze în felul acesta, are și frunze noi, însă nu identific cauza. Este udată doar ca senzorul indică are umiditate și atmosferică și lumina ok dar nu directa. Fertilizare 1/ luna cu AMN

   # 219299

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
   10 aprilie 2024

   Buna ziua. Deprecierea frunzelor poate avea la baza diverse cauze, precum umiditatea necorespunzatoare din substrat (cea mai frecventa cauza), umiditatea atmosferica scazuta, lumina insuficienta, instalarea si propagarea unor agenti fitopatogeni etc. Se recomanda eliminarea regulata a frunzelor afectate si asigurarea conditiilor optime de vegetatie (Alocasia, informatii si sfaturi de ingrijire). Udarea se recomanda a fi efectuata in asa fel incat substratul sa se poata usca usor intre doua udari consecutive. Apa nu trebuie sa stagneze la baza ghiveciului sau in ghiveciul-masca/farfurioara. Un ghiveci-masca fix sau o farfurioara fixata ermetic la baza ghiveciului poate limita circulatia optima a aerului la nivelul substratului, astfel creand conditii prielnice pentru instalarea si dezvoltarea fungilor. Daca considerati ca este cazul, puteti inlocui farfurioara ghiveciului cu unul de dimensiuni mai mari. In plus, se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 7-10 zile, cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g. Acesta se administreaza prin udare la radacina, in doza de 10g/10L apa.
   Pentru sprijinirea plantei in depasirea perioadei de stres suferite si pentru a stimula cresterea sanatoasa, puteti avea in vedere administrarea regulata a unui ingrasamant foliar precum Ingrasamant Spray cu Ulei de Neem, 250 ml, conform recomandarilor din descrierea produsului.
   In cazul in care identificati pe viitor si alte simptome de depreciere, asteptam mesajul dvs., insotit de fotografii.

   # 219326
   0 urează frunze verzi
  • Diana
   10 aprilie 2024

   Buna ziua,incerc sa va dau un msg si nu am idee cum si unde am intrat si eu aici.Am primit de la cineva un Palmier Yucca si cu frunzele lasate in jos dupa cum se observa in imagine la evoluarea care o are imi da semne ca nu merge bine.Cand la adus avea in pamant lui niste ramute mici negre si am schimbat pamantul si cand am umblat la radicini surpriza putrezite o parte din tulpina cu tot cu radacinile putrezite si l-am bagat din nou in pamant asa fara radicini ce as putea face pentru a salva Palmierul.Va multumesc

   # 219385
   1 urează frunze verzi
   • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
    11 aprilie 2024

    Buna ziua. In cazul in care ati indepartat portiunile de planta putrezite, de moment se recomanda efectuarea a doua tratamente la interval de 7-10 zile (sau mai mult, in functie de necesitatea udarii), cu un fungicid biologic precum Dynamic, 100 g. Acesta se administreaza prin udare la radacina, in doza de 10g/10L apa. Simultan, se poate aplica foliar un ingrasamant ce stimuleaza regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, imbunatatind procesul de fotosinteza, precum Spray Organic pentru Plante de Interior Zimmerpflanzen, 500 ml sau Spray Luciu pentru Frunze Blatt-Fit, 500 ml, conform instructiunilor din descrierea produsului ales.
    Pentru stimularea regenerarii si cresterii sanatoase, este importanta asigurarea conditiilor optime de mediu si de ingrijire – Yucca, informatii si sfaturi de ingrijire. Udarea se recomanda a fi efectuata in asa fel incat substratul sa se poata usca usor intre doua udari consecutive. Trebuie sa va asigurati ca ghiveciul are orificii de drenaj, pentru a evita strangerea apei la nivelul radacinilor. In plus, un ghiveci-masca fix poate limita circulatia normala a aerului la nivelul substratului, astfel creand conditii prielnice pentru instalarea si dezvoltarea fungilor. Puteti avea in vedere asezarea ghiveciului pe o farfurioara.
    In plus, la un interval de 10-14 zile de la finalizarea tratamentelor cu fungicid, puteti avea in vedere administrarea unui ingrasamant natural care contribuie la imbunatatirea calitatii substratului, sprijina dezvoltarea radacinilor si mareste rezistenta plantei la factorii de stres, precum AMN BonaVita, 500 ml (3-4 tratamente prin udare la radacina, la intervale de 10-14 zile sau mai mult, in functie de necesitatea udarii).
    Avand in vedere starea actuala a plantei si cele mentionate, nu se poate preciza cu exactitate evolutia acesteia pe viitor.

    # 219438
    0 urează frunze verzi
Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Alege planta sau dăunătorul
pentru a putea posta sau căuta în comunitate
Caută
gandaci-solutii-combatere
Gandaci
Citrice
prunus-laurocerasus-sfaturi-ingrijire
Laurocires
artar-sfaturi-ingrijire
Artar
conifere-sfaturi-ingrijire
Arbori si arbusti coniferi
trandafiri-sfaturi-ingrijire
Trandafiri
afide-sfaturi-combatere
Afide
castraveti-cultivare-ingrijire
Castraveti
tomate-cultivare-ingrijire
Tomate, Rosii
Albizia-sfaturi-ingrijire
Albizia
plante-ornamentale-interior-ingrijire
Plante Ornamentale de interior
scapa-de-plosnite-de-pat
Plosnite de pat
lavanda-sfaturi-ingrijire
Lavanda
Mar
Calathea
Dieffenbachia
afin-cultivare-ingrijire
Afin
busuioc-cultivare-ingrijire
Busuioc
Bambus norocos
thuja-sfaturi-ingrijire
Tuia

Discuție nouă despre

alocasia-sfaturi-ingrijire
Despre Alocasia
în Comunitatea Botanistii poți să:
creion

Modifică

desen discutie 2 oameni

citești și participi la 60 discuții despre Alocasia

Scrii o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi