Vezi 4 fire de răspunsuri
  • Luciana S
   4 noiembrie 2020

   Alocasia cu tripsi

   Buna ziua, am planta din imagini de o saptamana. Cand am ajuns acasa am vazut pe ea niste insecte mici negre pe care le-am omorat, dupa care am spalat planta sub dus, am sters-o si am izolat-o. Azi am observat ca i-au aparut iar niste insecte, de data asta deschise la culoare. Este vorba de tripsi? Cum o pot trata ca sa-si revina? Va multumesc!

   #64093

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   4 noiembrie 2020

   Buna ziua. Din imaginile atasate, planta pare a fi atacata de tripsi. In acest caz, este indicat sa efectuati tratamente cu insecticide precum Faster 10 CE (Faster 10 CE, 2 ml (fiole)), in doza de 3 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare (atat pe partea superioara cat si pe partea inferioara a frunzelor) sau Vertimec 1.8 EC (Vertimec 1.8 EC, 10 ml), in doza de 5 ml/10 L apa, aplicat prin pulverizare. Se pot efectua doua tratamente la interval de 5-7 zile, precum si alternarea produselor. De exemplu, daca primul tratament il efectuati cu Faster, urmatorul tratament il puteti efectua cu Vertimec, la 5-7 zile fata de primul. Pentru a spori eficacitatea insecticidelor, este recomandat sa adaugati in solutia de stropit un adjuvant precum Break Thru (Break Thru S 240, 2 ml), in doza de 2 ml/10 L.
   La 7-10 zile de la efectuarea tratamentelor, este indicat sa folositi un produs pentru intretinere precum Biplantol Contra X (Biplantol Contra X, 500 ml), aplicat direct prin pulverizare. Sustine regenerarea plantelor dupa anumite conditii de stres, ori daca au suferit atacuri ale daunatorilor.
   De asemenea, pentru a captura potentiali daunatori, se recomanda folosirea unei capcane adezive pentru tripsi, precum Impact Blue (Impact – blue adeziv insecte) sau capcana adeziva Farbpapier (Capcana Adeziva Insecte Interior si Gradina Farbpapier), insectele daunatoare sunt atrase de culoarea hartiei (albastru) si raman lipite de adezivul special.

   • Luciana S
    12 noiembrie 2020

    Va multumesc mult pentru ajutor! Cand ati spus ca se pot efectua doua tratemente, va refereati sa efectuez cate doua tratamente cu faster si doua cu vertimec, sau doar un tratament cu faster si unul cu vertimec? Va multumesc

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 noiembrie 2020

   Este indicat sa efectuati un prim tratament cu Faster, iar cel de-al doilea tratament il puteti efectua cu Vertimec, la 5-7 zile fata de primul.

  • Luciana S
   11 decembrie 2020

   Buna ziua, va multumesc pentru tratament, am reusit sa scap plantele de tripsi, desi crinul pacii tot a murit. Am observat ca am tripsi si pe o strelitzie reginae care a stat cam la 1,5 m de alocasie. Pot folisi acelasi tratament? Ar fi indicat sa tratez toate plantele din casa pentru a fi sigura ca nu mai iau si altele? Va multumesc!

  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   11 decembrie 2020

   Buna ziua. Se poate aplica acelasi tratament si celorlalte plante, respectand indicatiile mentionate anterior.

Vezi 4 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

Alocasia cu tripsi Comunitatea Botanistii
Decorative de interior
Alocasia

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Andreea serpe
  26 noiembrie 2021
  alocasia polly cu pete mici si albe pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, plantei au inceput sa i se ingalbeneasca rand pe rand frunzele si am descoperit niste pete mici albe pe frunze, sigur su t daunatori. Ce produs ar trebui sa o folosesc sa o salvez? Multumesc.
  0
  1
  Trimite
  MARIA NICHIFOREASAauto
  19 octombrie 2021
  Alocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea BotanistiiAlocasia – formatiuni albe si panze pe frunze Comunitatea Botanistii
  Buna ziua. Planta mea prezinta niste mici oua albe si in jurul lor CA o panza de paianjen. I s au uscat deja majoritatea frunzelor. Apar altele noi dar aceeasi problema. Ce as Putea face sa o ajut sa se faca bike?
  0
  1
  Trimite
  Ursu Lorena-Anda
  15 octombrie 2021
  Alocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea BotanistiiAlocasia Stingray – frunze cu vascozitati Comunitatea Botanistii
  Buna ziua! Recent am taiat 2 frunze la Alocasia Stingray care incepusera sa se ingalbeneasca, fara sa stiu atunci motivul ingalbenirii. Am observat dupa ca pe frunzele inca ok e un lichid vascos. Trandafirul japonez a inceput sa se ingalbeneasca si el. Am inceput sa observ ca vascozitati am pe mai multe. Fara sa le dau importanta la inceput, acum am observat ca am si 2-3 musculite prin camera. Presupun ca am nevoie de un insecticid potrivit pentru mai multe plante (ferigi, alocasii, colocasii, philodendroni, syngonium, ficus etc.) si eventual pentru mai multi daunatori daca e nevoie. Imi puteti recomanda un produs anume? E ok daca le spal cu apa calduta si folosesc acelasi buretel la toate sau risc sa transmit boala si la cele sanatoase? Vascozitatea la prima vedere pare de neinduplecat cu apa rece. Personal cred ca de la trandafirul japonez a plecat problema. Multumesc anticipat!
  0
  6
  Trimite
  Andreea Lupșan
  1 septembrie 2021
  Ce problema are alocasia? Comunitatea Botanistii
  Bună ziua. Alocasia mea a început sa arate asa. E în lumina indirecta și o ud doar când solul e uscat. Îmi puteți spune ce as putea sa fac, va rog. Mulțumesc!
  0
  1
  Trimite
  Anghel Maria
  27 august 2021
  Alocasia afectata in timpul transportului Comunitatea Botanistii
  Bună ziua! Am cumpărat aceasta floare de la o doamna , dansa mia trimis-o prin posta romana , dar nu cu expediere rapida ci în 4 5 zile lucrătoare, are rădăcină, dar a ajuns în aces hal mai poate fii salvata ? Sa o tai? Ce sa ii fac , mulțumesc mult !
  0
  1
  Trimite