Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Cosmin
   12 iunie 2019

   agris cu omizi pe frunze

   Bună ziua,
   Am observat târziu că agrișul este ronțăit cu poftă de ceva omidă (sper că se observă în prima poză). Are o culoare foarte apropiată de culoarea frunzelor. Vă rog să mă ajutați să salvez arbustul. De asemenea, dacă îmi puteți spune cum as putea face să preîntâmpin atacul acesta pe viitor.

   Mulțumesc mult!

   #75289

   2 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   12 iunie 2019

   Buna ziua, pentru combaterea omizilor se poate aplica Affirm (Affirm, 15 g), se dizolva 15 g/10 l apa sau Novadim Progress (Novadim Progress, 20 ml) se dilueaza 10 ml/10 l apa.
   In fotografii nu se observa ca acesta ar avea fructe, insa, trebuie sa stiti ca (daca va fi cazul), insecticidele mentionate nu sunt omologate pentru agris si nu va putem preciza un timp de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, acesta fiind mentionat doar in cazul culturilor omologate.
   In toamna este indicat sa strangeti frunzele si sa le distrugeti prin ardere, iar, anul urmator, cand le veti sesiza prezenta (daca vor mai fi) se pot aplica insecticidele mentionate sau, si un alt insecticid precum Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), 2ml/13 l apa, la fel, nefiind omologat, nu va putem preciza un timp de pauza.

  • Cosmin
   12 iunie 2019

   Bună ziua,

   Mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr arbustul are fructe dar surprinzător omizile au dispărut, am cules câteva dar nu toate. Fructele încep să se coacă așa că nu voi mai stropi dar în primăvară voi stropi cu ce ați recomandat.

   Mulțumesc

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
Primești răspuns în 2 ore
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

agris cu omizi pe frunze Comunitatea Botanistii
Arbusti
Agrisul

Informația ta:

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  Discuții pe teme similare

 • Matyus Andras
  1 iulie 2021
  Ce boala are agrisul? Comunitatea BotanistiiCe boala are agrisul? Comunitatea BotanistiiCe boala are agrisul? Comunitatea BotanistiiCe boala are agrisul? Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, va rugam sa ne propuneti solutie pentru boala agrisei din fotografiile atasate. In cursul lunii mai am facut de 4 ori tratament cu Topas si Mospilan. Multumesc,
  0
  1
  Trimite
  Rares
  31 mai 2021
  Ce afecteaza agrisul meu? Comunitatea BotanistiiCe afecteaza agrisul meu? Comunitatea BotanistiiCe afecteaza agrisul meu? Comunitatea BotanistiiCe afecteaza agrisul meu? Comunitatea Botanistii
  Am un agris si anul trecut a avut cateva fructe afectate insa anul acesta se pare ca toata planta e afectata. Toate fructele sunt acoperite de un fel de mucegai. Cateva frunze au si ceva praf alb pe ele. Iar acel mucegai maroniu se afla si pe unele tulpini. Va rog sa imi spuneti ce boala are, cum il tratez si daca fructele de anul acesta le mai tin sau sa le rup?
  0
  1
  Trimite
  Rodica
  26 mai 2021
  Am făcut 3 tratamente cu Topas 8ml/10 l apa cu interval de 7 zile
  0
  4
  Trimite
  Filip Carina
  7 august 2020
  agris cu frunze uscate Comunitatea Botanistiiagris cu frunze uscate Comunitatea Botanistiiagris cu frunze uscate Comunitatea Botanistiiagris cu frunze uscate Comunitatea Botanistii
  Buna ziua, am trimis câteva poze cu problemele pe care le am la agriș, am 4 bucăți din care doar 3 prezintă aceste probleme, este primul an de plantare, amplasarea este langa un gard de beton spre N, temperatura este intre 28 și 38 grade, primesc soare de la E la V zilnic, pe toată perioada zilei, funcție de umiditate solului le ud la 2-3 zile abundent. Îngrășământ am folosit o singura data la plantare de la Viano Petit Fruits, le-am stropit o data cu Zeama Bordeleză acum 3 săptămâni când am observat problema, dar nu a dat rezultate, simptomele au apărut acum o lună și nu se observă prezenta vreunui dăunător, cel puțin atât cât vad eu, câteva dimineți la rand a fost ceață, poate și acest aspect comtraza. Am cumpărat și Topas, insa nu știu dacă este bun și nu știu cantitatea de apa pe care trebuie sa o pun la o fiola de 3 ml, mi-e sa nu fac soluția prea slabă sau prea concentrata și să le fac mai rău. Va rog să mă ajutați și să îmi spuneți ce au plantele mele și cum sa le protejeze. Vă mulțumesc, cu stima Filip Carina.
  2
  2
  Trimite
  Cosgarea Aura
  15 iunie 2020
  Buna ziua. Am cateva tufe de agrise,mai multe soiuri....atat tufele cat si fructele arata foarte bine...dar fructele nu ajung sa se coaca...se fac maronii,sunt foarte acre si cad....ma puteti ajuta cu un sfat?? Multumesc
  2
  1
  Trimite