Vezi 2 fire de răspunsuri
  • Cosmin
   12 iunie 2019

   agris cu omizi pe frunze

   Bună ziua,
   Am observat târziu că agrișul este ronțăit cu poftă de ceva omidă (sper că se observă în prima poză). Are o culoare foarte apropiată de culoarea frunzelor. Vă rog să mă ajutați să salvez arbustul. De asemenea, dacă îmi puteți spune cum as putea face să preîntâmpin atacul acesta pe viitor.

   Mulțumesc mult!

   #75289 Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradina
   12 iunie 2019

   Buna ziua, pentru combaterea omizilor se poate aplica Affirm (Affirm, 15 g), se dizolva 15 g/10 l apa sau Novadim Progress (Novadim Progress, 20 ml) se dilueaza 10 ml/10 l apa.
   In fotografii nu se observa ca acesta ar avea fructe, insa, trebuie sa stiti ca (daca va fi cazul), insecticidele mentionate nu sunt omologate pentru agris si nu va putem preciza un timp de pauza de la efectuarea ultimului tratament si pana la recoltare, acesta fiind mentionat doar in cazul culturilor omologate.
   In toamna este indicat sa strangeti frunzele si sa le distrugeti prin ardere, iar, anul urmator, cand le veti sesiza prezenta (daca vor mai fi) se pot aplica insecticidele mentionate sau, si un alt insecticid precum Karate Zeon (Karate Zeon 50 CS, 2 ml (fiole)), 2ml/13 l apa, la fel, nefiind omologat, nu va putem preciza un timp de pauza.

  • Cosmin
   12 iunie 2019

   Bună ziua,

   Mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr arbustul are fructe dar surprinzător omizile au dispărut, am cules câteva dar nu toate. Fructele încep să se coacă așa că nu voi mai stropi dar în primăvară voi stropi cu ce ați recomandat.

   Mulțumesc

Vezi 2 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Imagine
Adaugă fotografii
Acestea ne ajută să identificăm mai ușor problema
Mărimea maximă a documentului este 20 Mocd.