Vezi 1 fir de răspunsuri
  • Bradeanu alexandra
   20 iunie 2022
   4 urează frunze verzi

   Afin cu fructe ce se usuca

   Bună seara. Am câțiva pomișori de afin iar după ce au ieșit fructele din floare au început să se usuce. Este primul an când se întâmplă asta. Este udat o data la 2 zile pe perioada de vara. Ce tratament ar trebui aplicat

   # 131900

   3 Răspunsuri

   Răspunde
  • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
   21 iunie 2022

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, avem rugamintea sa mai atasati cateva fotografii, focalizate cu fructele afectate si sa ne furnizati mai multe detalii: unde sunt amplasati afinii, care sunt conditiile de mediu (temperatura, lumina, umiditate)? Au fost conditii meteo extreme in perioada recenta (seceta, oscilatii de temperatura etc.)? Ati observat simptome pe frunze sau pe lastari?

   # 131962
   0 urează frunze verzi
   • Bradeanu Alexandra
    21 iunie 2022

    Bună seara. Nu au umiditate excesiva, pământul este bine drenat, au fost plantați cu turba pentru afin in gropile de plantare acum 3 ani, sunt la soare, in zona Brașov, par să aibă în unele zone o pânză că de păianjen, puțin vizibila

    # 132080
    0 urează frunze verzi
    • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
     22 iunie 2022

     Simptomele de pe fructe nu par neaparat specifice unei boli, ci par a fi aparut in urma unui stres abiotic provocat de conditiile de mediu, de exemplu, temperaturile ridicate din aceasta perioada, expunerea indelungata la razele solare, umdititatea scazuta din sol etc. Astfel, pentru a stimula cresterea sanatoasa a plantelor si implicit a fructelor, pe langa o buna aprovizionare cu apa, este esentiala si o fertilizare echilibrata, de aceea, se recomanda administrarea unui ingrasamant granular, echilibrat in nutrienti, precum: Ingrasamant Manna Biorit NPK Organic Gartendunger, 5 kg, aplicat conform recomandarilor de pe eticheta.
     Panza de paianjen din fotografiile atasate este de dimensiuni mari si apartine cel mai probabil paianjenului comun. Acestia nu sunt daunatori, ci din contra, sunt benefici, hranindu-se cu multe din insectele care ne provoaca neplaceri. Totusi, preventiv, puteti avea in vedere si utilizarea cu regularitate, a unui ingrasamant precum AMN BioVit, 1 litru, ce se aplica prin pulverizare, conform recomandarilor de pe eticheta. Pe langa faptul ca sporeste rezistenta plantelor la atacul agentilor patogeni, AMN BioVit, 1 litru intensifica gustul fructelor, mareste cantitatea de zaharuri ce se acumuleaza in acestea si tine daunatorii la distanta datorita concentratiei mari de extract de usturoi.
     Pe viitor, puteti avea in vedere si urmatorul plan orientativ de fertilizare: Plan fertilizare arbusti fructiferi.

     # 132149
     1 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

afin-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Afin

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi