Vezi 3 fire de răspunsuri
    • Ionela Andreea Ciobanu
      20 mai 2022
      6 urează frunze verzi

      Afide care nu dispar de pe plante goji

      Bună ziua! Săptămâna trecută v-am solicitat opinia în legătură cu achiziționarea unui insecticid pentru plante de goji care sunt afectate de afide (frunzele au început să se usuce). Ne-ati recomandat mavrik 2f. Am stropit plantele conform instrucțiunilor vineri seara, dar sâmbătă a plouat. Duminică am mers din nou sa vedem plantele și afidele erau încă vii pe plante, în număr foarte mare asa ca am repetat tratamentul duminica seara. Marți noapte a plouat din nou și noi am mers miercuri seara sa vedem plantele. În continuarea erau afide vii pe vârfurile lor. Ce tratament ar fi mai eficient pentru combaterea afidelor? Mulți dintre pomisori sunt destul de afectați, au aproape toate frunzele uscate. Vă mulțumesc!

      # 127851

      10 Răspunsuri

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      20 mai 2022

      Buna ziua. Pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii clare cu frunzele afectate, facute de aproape (cu partea inferioara si superioara a cestora). De asemenea, va rugam sa ne mentionati daca observati prezenta unor panze subtiri pe frunze/ramuri.

      # 127868
      1 urează frunze verzi
    • Tuturuga Nicolae
      4 iunie 2022

      La mine apare o bășicarea de 2-3 mm. Am dat cu insecticid, acaricid, dar în zadar. In perioada de înflorire sunt afectate și florile, astfel că nu am avut nici o recoltă, nici într-un an. O să-i mai acord o șansă la anul, dacă nu voi rezolva problema, îl tai.

      # 129851
      0 urează frunze verzi
      • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
        6 iunie 2022

        Buna ziua. Simptomele din imagine sunt similare cu cele provocate de acarianul galicol al plantelor de goji (Aceria kuko). Acest daunator a aparut relativ recent la noi in tara si nu avem suficiente informatii despre controlul acestuia. Pentru mai multe informatii de acest gen, puteti contacta un Institut pentru Protectia Plantelor din zona in care va aflati.

        # 130053
        0 urează frunze verzi
        • Tuturuga Nicolae
          6 iunie 2022

          Va mulțumesc frumos! Sărut-mana!

          # 130088
          1 urează frunze verzi
    • Ciobanu Ionela Andreea
      1 iulie 2022

      Bună ziua, acum câteva luni am avut o problemă cu arbuștii de goji plantați în primăvară: frunzele începuseră să se usuce din cauza afișelor, dar aveau și mici pânze de păianjen pe vârfuri. Între timp am aplicat doua feluri de insecticid recomandat de dvs (mavrik 2f care nu a avut efect, iar apoi teppeki) și afidele au dispărut. După ce am scăpat de afide, am stropit pomii de două ori și cu amn fusek, dar aceștia nu își revin, frunzele unora dintre goji sunt încă uscate ca acum câteva luni și pânzele de păianjen de pe vârfurile lor încă există. Ce ne recomandați în această situație? De asemenea, printre rândurile de goji au apărut foarte mulți ciulini pe care am încercat sa ii tăiem inițial, dar reapar la fel de mulți așa că am dori un ierbicid pentru aceștia care să nu afecteze pomii (în sensul că să nu îi usuce pentru că nu se pune problema consumului de fructe de goji anul acesta). Vă mulțumesc anticipat!

      # 133329
      0 urează frunze verzi
      • Tom Botanistul, ajutor in gradinaSPECIALIST
        1 iulie 2022

        Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare si in acest caz, avem rugamintea sa atasati cateva fotografii (atat in ansamblu, cat si focalizate pe partile afectate), cat mai clare cu arbustii.

        # 133344
        0 urează frunze verzi
Vezi 3 fire de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

Anulare
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

goji-cultivare-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Goji

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi