Vezi 1 fir de răspunsuri
    • Violeta
      12 octombrie 2021
      1 urează frunze verzi

      Ace uscate brad argintiu

      Buna ziua. In luna mai a acestui an am amenajat curtea punand gazon si cativa arbori. Am plantat la acel moment un brad argintiu(la ghiveci). Pana in luna septembrie(spre final) totul a fost ok. Bradul a crescut si nu prezenta utme de uscare sau daunatori. Este amplasat in zona cu foarte mult soare si este udat de un aspersor(nu stiu exact daca apa ajunge si pe crengile bradului). Bradul a fost plantat in turba si nu a primit niciun tratament special. Au fost facute tratamente doar pentru gazon, aruncandu/se bobite de ingrasamant si la baza bradului. Acum insa am
      Observat ca bradul prezinta ace uscate pe toata inaltimea sa, uscarea s-a produs uniform(nu doar din partea pe ca bate aspersorul..si nu exista zone delimitate de uscare). De asemenea crengile de jos parca si-au pierdut din rigiditate. Cel ce se ocupa de gradina nu este ingrijorat insa eu da. Stiu ca este un proces natural ca unele conifere sa piarda ace si sa prezinte zine uscate acolo unde nu patrunde soarele dar acest brad arata ca si cum se va usca tot(exista ace rozalii-maronii inclusiv pe crengutele din varf). Care este parerea dvs. Ce ar trebui sa fac? Oare faptul ca primeste apa prin aspersor si nu se mai evapora asa rapid ca vara, sa ii fi daunat? Atasez poze. Multumesc!

      # 109500

      1 Răspuns

      Răspunde
    • Ela Botanista | Ajutor in gradinaSPECIALIST
      12 octombrie 2021

      Buna ziua. Uscarea usoara a frunzisului de la interior spre exterior este un fenomen obisnuit la conifere, ce apare treptat, impreuna cu cresterea plantei si indesirea ramurilor. Totusi, este important sa ii asigurati o umiditate corespunzatoare (folosind un volum adecvat de apa, evitand excesul), lasand solul sa se usuce intre doua udari, pentru a permite radacinilor sa respire si sa mentineti o portiune de teren fara vegetatie la baza. In plus, atunci cand udati gazonul, apa nu trebuie sa ajunga in dreptul bradului.
      In aceasta perioada, pentru a creste rezistenta bradului la inghet, precum si alte conditii capricioase din sezonul rece, ii puteti administra un ingrasamant granular precum: Ingrasamant 0-0-40 Azet HerbstKali, 2 kg.
      Incepand cu anul urmator, pentru o crestere si dezvoltare sanatoasa, se recomanda respectarea unui plan de fertilizare corespunzator: Plan fertilizare arbori si arbusti coniferi.

      # 109505
      0 urează frunze verzi
Vezi 1 fir de răspunsuri

N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin e-mail și prin notificare (în aplicație) când apare un răspuns nou.
ANUNȚĂ-MĂ

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec
Mărimea maximă a documentului este 60 Mocd.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

brad-sfaturi-ingrijire
ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Brad

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Estimare livrare

Afișează variante
Înapoi