ace ingalbenite cazute la pin

Acest subiect conține 1 răspuns are 2 voci și a fost actualizat ultima dată de  Ela Botanista, Ajutor in Gradina 24 octombrie 2018 la 12:39 pm.

 • Autor
  Mesaje
 • 1 Răspunsuri
 • #20649 Răspuns
  Lucian

  Buna ziua, am un pin negru replatat in primavara de aprox 2,5 m inaltime, care pana acuma a inmugurit, crescut 5-10 cm si arata foarte bine. De vreo 2 saptamani a inceput sa se schimbe culoarea la ace, de la tulpina spre extremitati si sa se scuture – poze atasate. Este vreo problema cu el? Multumesc

 • #20661 Răspuns
  Ela Botanista, Ajutor in Gradina

  Daca varful ramurilor este verde, asa cum se observa din pozele atasate si acele ingalbenite ce cad sunt doar cele dinspre baza ramurii (in apropiere de trunchi), atunci va confruntati cu un fenomen natural, des intalnit la pin.
  In mod normal, primavara apar cresteri (ace) noi. Acestea in functie de specie au o longevitate diferita pe planta, aproximativ 2 – 5 ani. Pe masura ce acele imbatranesc ele devin mai putin eficiente in producerea hranei si devin umbrite de acele mai noi. Din acest motiv se produce toamna acest fenomen. In fiecare an apar cresteri noi, iar acestea le vor inlocui in cele din urma pe cele vechi.
  Se poate aplica din primavara (dupa 15 aprilie), un ingrasamant special pentru conifere precum cel de la Hauert (https://www.botanistii.ro/hauert-ingrasamant-conifere-si-arbusti-decorativi-1-kg.html). Acesta ajuta in formarea acelor si asigura o buna dezvoltare a lor.


N-AI GĂSIT RĂSPUNSUL PE CARE ÎL CĂUTAI?
Ca să nu-ți scape nimic, te putem anunța prin email când apare un răspuns nou.

Te ținem la curent

Pe ce adresă de email dorești să te anunțăm când apare un răspuns nou?
Sunt de acord cu Politica de Confidențialitate.
Adaugă răspunsul tău:
Informația ta:Mărimea maximă a documentului este 5000 KB.Adaugă fișier<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">