Află cine ne recomandă

4,86290 voturi
‹ Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Roundup Energy, 500 ml
Roundup Energy, 500 ml

38,31 Lei

40,33 Lei

Roundup Energy, 500 ml

monsanto erbicid total roundup energy 500 ml - 1

Disponibil În Stoc

Trimitem coletul Luni spre

Alege orașul de destinație

Dacă finalizezi comanda până Luni la ora 14:00

Prețul transportului este influențat de numărul de bucăți

Prețurile includ TVA

Poate fi folosit de

Personal instruit, Profesioniști, Populație

38,31 Lei

40,33 Lei

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

Actiunea sistemica a erbicidului permite translocarea rapida in radacini, rizomi si stoloni, asigurand astfel distrugerea rapida si completa a buruienilor. Primele simptome vizibile care apar la buruieni sunt ofilirea frunzelor, urmata de ingalbenirea acestor.

Substanta activa: 450 g/l glifosat acid.

Formulare: concentrat solubil.

Doza:  2-2,4 l/ha,  volum de apa utilizat pe hectar este de 70-150 l/ha.

Roundup Energy are in comparatie cu Roundup Classic o concentratie marita de 450g/l glifosat acid, surfactant 90 g/l intr-o noua familie de agenti activi de suprafata (eteramina bl-0820231).

Nu necesita adaugarea unui alt agent activ de suprafata: Roundup Energy este gata preparat de utilizare. 

Tehnologia TRANSORB brevetata Monsanto fac ca Roundup Energy sa se diferentieze clar fata de Roundup Classic 360 prin eficienta:

- aplicare in conditii extreme de temperatura (5-35oC),

- pulverizare uniforma pe suprafata foliara,

- trecere mai rpida a glifosatului prin stomate inainte ca picatura sa se usuce,

- interval de cultivare redus, 1 zi dupa aplicare in cazu

- eficienta in cazul in care se foloseste apa de erbicidat cu pH necunoscut (canale, balti etc.). Rata de transfer intre Roundup Classic si Roundup Energy este de 1,25:1.

Combate buruienile monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene, inclusiv costreiul din rizomi. Nu exista buruieni rezistente la Roundup, ci doar specii cu sensibilitati diferite.

Roundup Energy poate fi integrat usor in tehnologiile de productie, in diferite faze:

Preplant primavara - aceasta aplicare se recomanda, in special, pentru cultura florii-soarelui si porumb, are avantajul ca ofera o solutie optima pentru distrugerea buruienilor rasarite, iar in amestec cu Guardian asigura si o combatere a semintelor. La desprimavarare, pe aratura de vara sau de toamna se efectueaza lucrari cu discul sau combinatorul, dupa caz, cat mai devreme posibil, urmand apoi sa se aplice Roundup Energy, cu 1-5 zile inainte de semanat, in functie de buruienile pe care le vizam.

Avantajul Roundup Energy este ca reduce intervalul de cultivare a solului la 1 zi de la aplicare pentru buruienile anuale si 5 zile pentru buruienile perene, dand astfel o mai mare flexibilitate la semanat. Aceasta lucrare de erbicidare poate fi efectuata si dupa semanat, dar numai cu conditia sa se efectueze in primele 2-3 zile si atunci se poate aplica impreuna cu Guardian pentru porumb, respectiv Harness pentru floarea-soarelui. Cantitatea de apa utilizata pe hectar este de 200-250 l/ha.

Desicare cereale - se recomanda aplicarea Roundup Energy, cand umiditatea boabelor este sub 28%, pentru a nu afecta asimilarea de substanta in bob. Alegerea acestui moment pentru erbicidare are multiple avantaje: asigura o uscare uniforma a culturii, o rezistenta superioara la scuturare, usurinta la recoltare si combate in acelasi timp buruienile existente. Cantitatea de Roundup Energy este 2,4 l/ha, iar volumul de apa utilizata pe hectar este de 150-300 l/ha si se poate aplica la temperaturi de peste 30˚C. Nu se recomanda aplicarea Roundup Energy pentru loturile semincere.

Miristi cereale - se recomanda pentru combaterea samulastrei si a buruienilor, aplicarea va fi efectuata dupa o perioada de 2-3 saptamani de la recoltare, la stadiul in care buruienile au talia de peste 20-30 cm inaltime, iar masa vegetativa este suficienta pentru a transloca o cantitate superioara de Roundup Energy, cantitatea de apa utilizata pe hectar este de 150-250 l/ha.

Preplant toamna - aceasta aplicare se recomanda in special pentru cultura rapitei si a cerealelor paioase de toamna, are avantajul ca ofera o solutie optima pentru distrugerea burienilor rasarite si a samulastrei culturii anterioare. In cazul lui Roundup Energy, intervalul minim de cultivare a solului este de 1 zi de la aplicare pentru buruienile anuale si 5 zile pentru buruienile perene, acest interval poate creste in functie de stadiul de vegetatie al buruienilor si de volumul foliar. Cantitatea de apa utilizata este de 150-250 l/ha.

Terenuri necultivate - se recomanda ca moment optim de aplicare inaintea infloritului buruienilor principale. Erbicidarea acestor terenuri trebuie sa se faca cu o cantitate de 4-6 l/ha Roundup Energy in 250-300 l apa.

Nu se aplica pe partile verzi ale plantelor de cultura, decat in cazul cand se doreste curatirea completa a terenului. 

Plante tratate: Porumb, Cereale paioase, Mar, Prun, Vita de vie, Cai ferate si terenuri necultivate.

Buruieni combatute: buruieni anuale, buruieni perene, buruieni monocotiledonate, buruieni dicotiledonate.

Producator: Monsanto

Cultura Momentul aplicarii Doza per ha
Mar, Par, Cires, Prun Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
(dupa recoltare)
4 l/ha
Miristi dupa recoltare Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
2.4 -3,2 l/ha
Distrugere pajisti Distrugerea pajistilor,
buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
2.4 - 4.8 l/ha
Porumb, Sfecla de zahar Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
Preemergent
2.4 l/ha2.4 l/ha
Rapita Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
Preemergent,
cu 5 zile inainte de semanat
2.4 - 3.2 l/ha
Terenuri necultivate,
cai ferate
Buruieni monocotiledonate si
dicotiledonate anuale si perene
4 l/ha

 

 

Informații Tehnice

Producator Monsanto
Modalitate de ambalare 500 ml
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) 3
Formulare SL concentrat solubil
Substanta Activa Erbicide glifosat
Concentratie Substanta Activa 450 g/litru
Impotriva costrei, lucerna samulastra, palamida, turita, volbura
Cultura cires, mar, par, porumb, prun, rapita, sfecla de zahar
Dozaj 0.75-6 l/ha
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute total
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

Fraze de risc

 
P264 Spălaţi-vă … bine după utilizare
P280 Purtaţi mănuşi de protecţie/îmbrăcăminte de protecţie/echipament de protecţie a ochilor/ echipament de protecţie a feţei
P305+P351+P338 ÎN CAZ DE CONTACT CU OCHII: clătiţi cu atenţie cu apă timp de mai multe minute. Scoateţi lentilele de contact, dacă este cazul şi dacă acest lucru se poate face cu uşurinţă. Continuaţi să clătiţi
P337+P313 Dacă iritarea ochilor persistă: consultaţi medicul.
EUH401 Pentru a evita riscurile pentru sănătatea umană şi mediu, a se respecta instrucţiunile de utilizare
H319 Provoacă o iritare gravă a ochilor.

S-ar putea să-ți fie de folos

Note și păreri

4,00
6 Voturi
5 stele
4 stele
3 stele
2 stele
1 stea
Vezi toate părerile

Ai o opinie despre acest produs?

Te încurajăm să-ți exprimi opiniile pentru a îmbunătăți experiența tuturor utilizatorilor.

Părerile utilizatorilor

6 Păreri
cudalb
03 aprilie 2020
foarte, foarte buna
Cristian
28 mai 2019
Am folosit frecvent Roundup Energy la combaterea buruienilor de pe un teren de 2000mp. Concetratia folosita a fost de 500ml la 40l apa pentru buruieni mari de 1m inaltime si primavara cand buruienile incep sa creasca am folosit 500ml la 60l. Concentratia folosit este mare si s-au vazut rezultate imediat. Omoara tot ce este planta verde. Problema este cu semintele din sol. Trebuie sa aplici frecvent la 1-2 luni maxim daca vrei sa ai terenul curat, pentru ca seminte de buruiana se gasesc in sol sau sunt aduse de vant iar pe acelea nu le omoara. Omoara doar ce este verde in momentul aplicarii. Diluati doar in momentul aplicarii. Am vazut ca cineva a diluat si a aplicat a doua zi, normal ca nu si-a facut treaba. Substanta este celebrul Glifosat, care UE l-a cam blocat. Sa ne bucuram cat inca mai putem de aceasta substanta pana nu va fi interzisa si la noi. Atentie, purtati echipament de protectie, manusi, masca, etc. Spor!
Andrei Cristea
27 aprilie 2019
Continuare la comentariul din 23 aprilie. Azi în 27 aprilie 2019 se vede ca iarba data cu insecticid s-a îngălbenit dar nu s-a uscat sunt încă multe buruieni verzi intre ele.Poate diluția nu a fost buna o sa încerc cu 1 litru/30l apa. în specificație nu se da diluția necesara.Dau 3 stele.
Andrei Cristea
23 aprilie 2019
Am cumpărat în 2 aprilie 2019 doua flacoane de Roundup Energy de 500 ml, le-am dizolvat in 50 l apa, am amestecat fff bine, am suflat cu o pompa in 3 aprilie aprox 700 mp si azi 32 aprilie inca nu se vede sa se fi uscat vre-o buruiana. Din aceasta cauza dau numai o stea.
silvia Staicu
24 iulie 2016
Am utilizat numai o doza din produs de concentratia specificata pe ambalaj pentru iedera.Conform afirmatiilor dvs.iedera a inceput sa se usuce dupa 4-5 zile,dar nu toata Astept sa aplic si a doua doza de produs.Dupa ce voi vedea iedera tratata cu ierbicid uscata atunci voi putea face afirmatii si acorda stele.Momentan sunt observator.Ma bucur ca existati.Am primit sfaturi deosebit de utile legate de plantele din gradina proprie.Cu stima,S.Syaicu
Mihai
16 mai 2016
Sunt foarte multumit de serviciile oferite
×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email