Află cine ne recomandă

4,86290 voturi
‹ Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Cleravo, 5 litri
Cleravo, 5 litri

Cleravo, 5 litri

basf herbicide cleravo 5 l - 1

Stoc epuizat

Produs indisponibil

Te rugăm să alegi unul din produsele similare afișate în pagină

Unde te găsim?

Alege orașul în care dorești să primești pachetul pentru a primi estimări de durată și cost livrare

Descriere Produs

Substanta activa: 250 g/l quinmerac + 35 g/l imazamox.

Formulare: suspensie concentrata.

Proprietati fizico-chimice: Cleravo se prezinta sub forma de suspensie concentrata, de culoare alba cu miros aromatic.

Mod de actiune: Cleravo este un erbicid rezidual si de contact, care actioneaza in principal ca erbicid foliar (postermergent) utilizat doar pentru hibrizii de rapita Clearfield. Produsul contine imazamox si quinmerac. Imazamox este absorbit de buruieni prin radacina si frunze, dupa care este translocat in intreaga planta. Cresterea buruienilor sensibile este inhibata imediat dupa aplicare. Imazamox inhiba enzima acetolactat-sintetaza (ALS), aceasta duce la inhibarea sintezei aminoacizilor si apoi la moartea buruienilor sensibile. Cea de-a doua substanta activa, quinmerac, este preluata de asemenea, prin radacina si frunze si este translocata atat acro, cat si basipetal. Modul de actiune este similar cu cel al sintezei auxinelor.

Momentul aplicarii: Cleravo este un erbicid cu aplicare in postemergenta la cultura de rapita de toamna si de primvara, cand plantele de rapita sunt in faza de cotiledoane complet dezvoltate, pana la maxim 8 frunze (BBCH 10-18).
Pentru rapita de toamna tratamentul cu erbicidul Cleravo este aplicarea in toamna, dar in cazul in care in toamna, tratamentul nu a putut fi aplicat se poate aplica produsul in primavara, dupa pornirea in vegetatie, cand plantele de rapita se afla la inceputul elongarii stemului (faza de rozeta) pana inaintea aparitiei primilor boboci florali (BBCH 30-50).
Momentul optim pentru combaterea buruienilor este cand buruienile dicotile se afla in stadiul de 2-4 frunze, iar cele monocotile inainte de infratire.

Se aplica un singur tratament pe sezon.
A nu se aplica la soiurile sau hibrizii obisnuiti de rapita. Produsul se aplica doar la hibrizii de rapita de tip Clearfield.

Rotatia culturilor: In cazul calamitarii culturii de rapita tratata cu Cleravo, se poate insamanta mazare sau porumb. De asemenea, se poate re-insamanta rapita Clearfield. Graul de toamna si orzul de primavara se poate insamanta doar daca insamantarea se face la un interval de 50 de zile de la tratamentul cu Cleravo, si dupa o mobilizare a solului la minim 20 cm adancime.
Hibrizii conventionali de rapita, sfecla de zahar si floarea-soarelui conventionala, se pot insamanta doar la minim un an de la aplicarea produsului Cleravo, dupa mobilizarea solului la minim 20 cm adancime.

Compatibilitate: Desi Cleravo poate fi amestecat direct in rezervor cu alte erbicide, fungicide sau cu ingrasaminte lichide specifice, este recomandat sa se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Timp de pauza: Nu este necesar.

Spectrul de activitate si mod de folosire: Cleravo se utilizeaza la culturile si in dozele conforme cu tabelul de mai jos:

Cultura Spectrul Combaterii Doza (l/ha)
Rapita de toamna
Hibrizi Clearfield
(aplicare toamna)

Buruieni dicotiledonate si monocotiledonate
(Anthemis spp., Brassica napus, Capsela bursapastoris, Cirsium arvense, Descuriana sophia, Chenopodium spp.,Galium aparine, Matricaria spp.,Papaver rhoeas, Polygonum spp., Stellaria media, Veronica spp., Sinapis arvensis, Viola arvensis, samulastra etc)

0,8 - 1 l/ha cu sau
fara adjuvant DASH
HC -1 l/ha
Postemergent –
aplicat toamna
(cultura BBCH 10-18)

Rapita de toamna,
Hibrizi clearfield,
(aplicare primavara)

Buruieni dicotiledonate si monocotiledonate (Anthemis spp., Brassica napus, Capsela bursapastoris, Cirsium arvense, Descuriana sophia, Chenopodium spp.,Galium aparine, Matricaria spp.,Papaver rhoeas, Polygonum spp., Stellaria media, Veronica spp., Sinapis arvensis, Viola arvensis, samulastra etc)

0,8 - 1 l/ha cu
adjuvant DASH HC -
1 l/ha
Postemergent –
aplicat primavara
(cultura BBCH 30-50)

Rapita de primavara
Hibrizi Clearfield

Buruieni dicotiledonate si monocotiledonate (Anthemis spp., Brassica napus, Capsela bursapastoris, Cirsium arvense, Descuriana sophia, Chenopodium spp.,Galium aparine, Matricaria spp.,Papaver rhoeas, Polygonum spp., Stellaria media, Veronica spp., Sinapis arvensis, Viola arvensis, samulastra etc)

0,8 - 1 l/ha cu sau
fara adjuvant DASH
HC -1 l/ha
Postemergent
(cultura BBCH 10-18)

Informații Tehnice

Producator Basf
Modalitate de ambalare 5 litri
Utilizatori Personal instruit, Populatie, Profesionisti
Valabilitate (ani) N/A
Formulare SC suspensie concentrata
Substanta Activa Erbicide imazamox, quinmerac
Concentratie Substanta Activa 35 g/l; 250 g/l
Impotriva mac salbatic, palamida, rocoina, traista ciobanului, troscot, turita, voinicica
Cultura rapita
Dozaj 0.8-1.0 l/ha
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute dicotiledonate anuale, monocotiledonate anuale
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

S-ar putea să-ți fie de folos

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?

  • Adresa Email