Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71846 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Avaunt 150 SC, 1 litru

Avaunt 150 SC, 1 litru

715,04 Lei Prețul include TVA

Avaunt 150 SC, 1 litru

  • Avaunt 150 SC, 1 litru

Avaunt 150 SC, 1 litru

Transport Gratuit

Disponibil În Stoc

Avaunt 150 SC este un insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori.

715,04 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

Insecticid Avaunt 150 SC

Substanta activa: indixacarb 150 gr/l

Modalitate de ambalare:  1 Litru

Caracteristici: Avaunt 150 SC este un insecticid din grupul oxadiazine cu mod unic de actiune cu spectru larg de combatere asupra mai multor specii de daunatori, bioactiv numai dupa metabolizarea substantei active, cu o eficacitate ridicata in combaterea insectelor tinta si toxicitate redusa asupra entomofaunei utile. Avaunt 150 SC are efect puternic asupra oualor si larvelor de lepidoptere in toate stadiile, este recomandat pentru folosirea in programele de combatere integrata (IPM - Integrated Pest Management) si programele de combatere a rezistentei daunatorilor (IRM – Insecticide Resistance Management) si nu este influentat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii.

Mod de actiune si utilizare: Avaunt actioneaza prin contact si ingestie. in corpul insectei actioneaza neurotoxic prin blocarea canalelor de sodiu din nervii organismelor tinta si face parte din grupul 22A. Substanta activa, dupa ce patrunde in organism prin contact sau ingestie produce bioactivarea metabolitilor si efectul neurotoxic. Comportarea insectelor se schimba imediat dupa expunerea la doza recomandata de substanta activa. Dupa bioactivare, se intrerupe rapid hranirea ceea ce confera o excelenta protectie culturii tratate. Fiziologic insecta este paralizata dupa bioactivarea substantei active (2-12 ore de la aplicare) si dupa scurt timp moare. Actiune ireversibila asupra sistemului nervos. in conditii normale, Na+ patrunde in canalul nervului, unde este implicat in mecanismul de polarizare/depolarizare. Efectul insecticid nu este afectat de temperaturile ridicate din momentul aplicarii, asa cum se intampla la numeroase grupe de insecticide, in special la piretroizi. Temperatura mai ridicata de pana la 34 °C (optimul aplicarii 22-34°C) creste eficacitatea insecticidului prin bioactivarea rapida a substantei active patrunse in organism si in mod special in stomacul insectei. Prin modul sau de actiune si utilizarea rationala a insecticidului riscul aparitiei insectelor rezistente este evitat. Persistenta biologica a insecticidului este de 10-14 zile.

Vita de vie - Avaunt 150 SC combate molia vitei de vie (Lobesia botrana) in toate generatiile. Momentul optim al tratamentului este la eclozarea oualor dar actiunea produsului permite administrarea de la depunerea oualor (ovicid) pana dupa eclozare. Se recomanda aplicarea a 2 tratamente integrate in programul de control al daunatorilor, primul impotriva primei generatii si al II-lea impotriva celei de-a doua generatii. Intervalul intre aplicari este de 10-14 zile.

Mar - Se recomanda maximum 4 tratamente integrate in programul de tratament in functie de numarul de generatii ale insectei si nivelul infestarii. Tratamentul se aplica inaintea aparitiei larvelor, cand ouale sunt depuse. Tratamentele pot fi aplicate incepand cu sfarsitul infloririi; Produsul controleaza alaturi de Cydia pomonella - viermele merelor si Cydia molesta - molia orientala a fructelor; Cydia funebrana - viermele prunelor, Adoxophyes orana - molia pielitei. Omida paroasa (Hyphantria cunea) se combate cel mai bine cand larvele de varsta a doua si a treia sunt prezente. Se aplica 2-3 tratamente/sezon la interval de cel putin 7 zile intre aplicari.

Porumb - Avaunt 150 SC combate eficient alaturi de sfredelitorul porumbului - Ostrinia nubilalis si adultii de Diabrotica virgifera - viermele vestic al radacinilor. Se efectueaza minim 2 tratamente la interval de 10-14 zile pentru Ostrinia cand primele larve ale daunatorului incep sa eclozeze sau cand numarul de adulti de Diabrotica depaseste 5 exemplare/planta.

Volumul de apa: 300-1500 l/ha in functie de cultura, momentul aplicarii si volumul masei vegetale. Daca intervine ploaia dupa uscarea solutiei pe foliaj, nu este necesara repetarea stropirii.

Timp de pauza de la ultima aplicare si pana la recoltat trebuie sa treaca 10 zile la struguri pentru vin, 3 zile pentru strugurii de masa, 7 zile la pomii fructiferi.

Plante tratate: Vita de vie, Mar, Porumb, Pomi

Insecte combatute: Molia vitei de vie, Viermele merelor, Omida paroasa, Sfredelitorul tulpinilor

Producator: Dupont

Cultura Agentul patogen Doza
Mar Viernele merelor 0.5 l/ha in 1500 l apa
Vita de vie Molia vitei de vie 0.25 l/ha
Pomi Omida paroasa 0.5 l/ha in 1500 l apa
Porumb Sfredelitorul tulpinilor 0.25 l/ha

 

Informații Tehnice

Producator Dupont
Modalitate de ambalare 1 litru
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare SC - suspensie concentrata
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Insecticide indoxacarb
Concentratie Substanta Activa 150 g/litru
Efect asupra albinelor fara
Cultura cais, cires, mar, par, piersic, porumb, prun, visin, vita de vie
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune contact, ingestie
Scapa de molia strugurelui, omizi, sfredelitorul tulpinilor, viermii fructelor
Dozaj Nu
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual
Miros usor iritant

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?