Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71846 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Dimilin 25 WP, 1 kg

Dimilin 25 WP, 1 kg

457,80 Lei Prețul include TVA

Dimilin 25 WP, 1 kg

  • Dimilin 25 WP, 1 kg

Dimilin 25 WP, 1 kg

Transport Gratuit

Disponibil În Stoc

Dimilin 25 WP este un puternic insecticid in combaterea puricelui melifer la par, a viermelui marului si al prunului, a larvelor miniere la mar, a tantarilor si mustelor din ciupercarii.

457,80 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

Insecticid Dimilin 25 WP

 Substanta activa: diflubenzuron 25%

Caracteristici: Dimilin 25 WP se comercializeaza sub forma de pulbere umectabila, putand fi aplicat terestru sau aerian. Dimilin este un puternic insecticid in combaterea puricelui melifer la par, a viermelui marului si al prunului, a larvelor miniere la mar, a tantarilor si mustelor din ciupercarii. 

Mod de actiune: Activitatea insecticida a substantei active se bazeaza pe inhibarea sintezei chitinei in cuticula insectei, blocand procesul de naparlire. Dimilin actioneaza prin ingestie asupra speciilor de insecte ce se hranesc cu frunze si alte parti ale plantelor. Nu combate insectele adulte si cele sugatoare.
Larvele tratate au un aspect normal pana la urmatoarea naparlire, desi hranirea lor se va reduce in mod semnificativ dupa putine zile. La naparlire, larvele sunt incapabile sa piarda vechea cuticula in timp ce cuticula noua, malformata, nu poate rezista presiunii interne in timpul naparlirii. Ca urmare aceasta se rupe, iar lichidul din corp exuda. Deoarece larvele tinere sunt cu mult mai sensibile decat cele varstnice, tratamentul trebuie aplicat cu precadere asupra celor tinere.
Dimilin 25 WP patrunde prin corionul oualor multor specii de insecte, inhiband sinteza chitinei larvelor in curs de dezvoltare din oua, care nu mai eclozeaza si mor.

Mod de utilizare:

 In livezile de par pentru combaterea puricelui melifer aplicarea trebuie facuta imediat dupa inflorit, in timpul depunerii oualor. Tratamentul se repeta dupa 3-4 saptamani. Se recomanda folosirrea produsului Dimilin 25 WP in amestec cu un ulei nefitotoxic (comestibil) in doza de 0.3%. Pentru 100 l apa se vor folosi 30 g Dimilin si 300 ml ulei.

In livezile de mar si prun pentru combaterea viermelui marului si a prunului se aplica stropiri in perioada zborului moliilor, la depunerea oualor, la inceputul infloritului pomilor. Tratamentul se repeta dupa 3 saptamani pentru prima generatie sau 4 saptamani pentru generatiile urmatoare. Doza recomandata este de 0.03%, adica pentru 100 l apa se folosesc 30-40 g Dimilin.

Pentru larvele miniere combaterea se bazeaza pe actiunea ovocida a lui Dimilin, care trebuie aplicat la depunerea oualor. Doza recomandata este de 0.03%.

In legumicultura se efectueaza stropiri inainte de eclozarea oualor de Buha verzei si Fluturele alb al verzei, in concentratie de 0.05%.
In ciupercarii Dimilin se aplica prin imbaiere imediat dupa acoperire in doza de 4 g in 2.5 l apa/mp. Pentru incorporare in compost, Dimilin se aplica in doza de 40 g in solutie la 1 m³.
In spatii verzi si silvicultura pentru combaterea omizii paroase a dudului Dimilin trebuie aplicat inainte sau in timpul eclozarii oualor, cel mai tarziu la prima varsta a tinerelor larve, dupa aparitia frunzelor. La castanul ornamental pentru combaterea minatorului se aplica produsul la depunerea pontei. Doza recomandata de Dimilin este de 100-300 g/ha in 800-1000 l solutie.

Plante tratate: Par, Mar, Prun, Legume, Ciuperci comestibile, Plantatii silvice, Spatii verzi, Varza, Piersic

Insecte combatute: Fluturele alb al verzei, Molia verzei, Buha verzei, Viermele marului, Minierul linear al marului, Minierul marmorat al marului, Minierul sinuos al marului, Molia orientala, Viermele prunelor, Puricele melifer al parului, Tantarul ciupercilor, Musca ciupercilor, Cotarul verde, Omida paroasa, Fluturele cu abdomen auriu, Inelarul, Omida paroasa a dudului, Molia lujerilor.

Cultura Agentul daunator Doza
Varza Albilita rapitei, Fluturele alb al verzei, Molia verzei, Buha verzei 0.05%
Pomi fructiferi Viermele marului, Minierul liniar al marului, Minierul marmorat al marului 0.03%
Mar Viermele marului 0.03%
Cotarul verde al pomilor 0.04%
Piersic Molia orientala 0.03%
Prun Viermele prunelor 0.03%
Par Puricele melifer al parului 0.03%
Silvicultura Omida paroasa a stejarului 30 g/ha in 20-30 l apa
Fluturele cu abdomen auriu 50 g/ha
Inelarul 50-100 g/ha + 1.5-3 l motorina 
Omida paroasa a dudului 100 g/ha
Molia lujerilor de pin 1 kg/ha
Ciuperci comestibile Scleridae, Phoridae 4 g/m² sau 40 g/m³
Castanul ornamental Minatorul frunzelor de castan 0.3 kg/ha

Informații Tehnice

Producator Crompton
Modalitate de ambalare 1 kg
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare WP - pulbere umectabila
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Insecticide diflubenzuron
Concentratie Substanta Activa 250 g/kg
Efect asupra albinelor cu
Cultura castan, mar, par, piersic, prun, silvicultura, varza
Culturi bio nepotrivite
Modul de actiune ingestie
Scapa de buha verzei, cotarul verde, fluturele alb, fluturele cu abdomen auriu, inelari, minieri, molia verzei, omizi, viermii fructelor
Dozaj Nu
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual
Miros usor iritant

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?