Cariere Cum cumpăr & livrare Contact
Detalii de Contact
Telefon
+4.021.311.14.22

Email
vanzari@pce.ro

Orar
L-V 9:00 - 18:00 Mai mult

Află cine ne recomandă

4,71846 voturi
< Înapoi la Pagina Produsului

Recuperare parolă

Introduceți adresa de email. Veți primi un link pentru resetarea parolei.

Corum 10 Litri + Dash 5 Litri, pachet pentru 5 HA

Corum 10 Litri + Dash 5 Litri, pachet pentru 5 HA

2.654,15 Lei Prețul include TVA

Corum 10 Litri + Dash 5 Litri, pachet pentru 5 HA

Corum 10 Litri + Dash 5 Litri, pachet pentru 5 HA

Transport Gratuit

Disponibil În Stoc

Corum este un erbicid care combate: buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate in culturile de soia, lucerna, fasole si mazare.


Dash HC este un adjuvant special, ce faciliteaza penetrarea tesuturilor vegetale si imbunatateste absorbtia.

2.654,15 Lei Prețul include TVA

Descriere Produs

1. Erbicid Corum 

Substanta activa: 480 g/l Bentazon si 22,4 g/l Imazamox

Corum este un erbicid cu doua substante active.

Caracteristici: Bentazonul are actiune prin contact, cu impact asupra procesului de fotosinteza, fiind absorbit prin frunze si alte organe verzi. Imazamoxul este preluat de catre planta pana la nivelul zonelor de crestere unde blocheaza sinteza aminoacizilor esentiali, responsabili de cresterea si diviziunea celulara, fiind absorbit de plante in special prin frunze, dar si prin radacini. Plantele mor la 1-2 saptamani de la aplicare, in acest timp observandu-se o reducere a cresterii buruienilor, urmata de ingalbenirea si necrozarea frunzelor.

Buuieni Combatute: Corum este un erbicid care combate buruieni anuale dicotiledonate si unele monocotiledonate in culturile de soia, lucerna, fasole si mazare: Abutilon theophrasti (Teişor), Amaranthus spp. (Stir), Capsella bursa-pastoris (Traista ciobanului), Chenopodium album (Loboda porceasca), Datura stramonium (Ciumafaie), Echinochloa crus-galli (Iarba barboasa), Fumaria officinalis (Fumarita), Galium aparine (Turita), Galinsoga parviflora (Busuioc salbatic), Hibiscus trionum (Zamosita), Matricaria spp. (Musetel), Papaver rhoeas (Macul rosu), Polygonum spp. (Troscot), Portulaca oleracea (Iarba grasa), Sinapis spp. (Mustar salbatic), Solanum nigrum (Zarna), Sonchus spp. (Susai), Veronica spp. (Soparlita), etc. Pe terenurile infestate cu graminee se recomanda erbicidarea separata cu un graminicid specific.

Cultura Spectrul Combaterii Doza (l/ha)
Lucerna Buruieni dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate 1,25 l/ha
Soia Buruieni dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate 1,9 l/ha + adjuvant (Dash HC)
Fasole Buruieni dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate 1,25 l/ha + adjuvant (Dash HC)
Mazare Buruieni dicotiledonate anuale si unele monocotiledonate 1,25 l/ha + adjuvant (Dash HC)

Numar maxim de tratamente pe sezon: 1 tratament la doza omologata.

CORUM se aplica in postemergenta timpurie astfel:

Lucerna – pentru lucerna de anul 1 tratamentul se va efectua cand lucerna este in stadiul de 2-9 frunze adevarate, iar buruienile sunt in primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze). Nu se va adauga adjuvantul Dash HC.

Soia – de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la aparitia primilor lastari laterali, fara a depasi acest stadiu (BBCH 12-25), iar buruienile in primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze). Se va utiliza impreuna cu adjuvantul DASH HC in doza de 0,25 – 0,3 litri la 100 litri de solutie. In functie de tehnologia de cultura aplicata la cultura de soia si de nivelul de imburuienare, erbicidul CORUM® se poate aplica si ca tratament secvential, dar cu respectarea per total a dozei omologate, astfel:

- primul tratament in doza de 0,95 l/ha se va aplica in stadiul de 1 frunza a culturii de soia,

- iar al doilea tratament se va efectua dupa 7-14 zile de la aplicarea primului tratament in doza de 0,95 l/ha.

In acest caz, la momentul aplicarii tratamentelor, majoritatea buruienilor trebuie sa fie in stadiu tanar, respectiv faza de cotiledoane pana la 2 frunze adevarate.

Mazare si fasole – de la aparitia primelor frunze trifoliate pana la aparitia primilor lastari laterali (BBCH 12-25). Se va aplica impreuna cu adjuvantul DASH HC in doza de 0,25 – 0,3 litri la 100 litri de solutie. Buruienile trebuie sa se afle de asemenea in primele stadii de dezvoltare (2-4 frunze).

 2. Adjuvant Dash HC

Mod de actiune: DASH HC este un adjuvant special adaptat pentru a ameliora repartitia si aderenta produsului la cuticula si stratul de ceara al frunzelor de buruieni prin reducerea tensiunii superficiale a picaturilor. Acesta faciliteaza penetrarea tesuturilor vegetale si imbunatateste absorbtia avand capacitatea de a mari eficacitatea, rapiditatea şi regularitatea erbicidelor cu care se poate asocia. De asemenea, permite modularea dozelor de utilizare.

Mod de utilizare: DASH HC se prepara in solutie impreuna cu erbicidele BASF destinate în special culturilor de cereale paioase, porumb, floarea-soarelui, lucerna, soia. Se recomandă utilizarea unei doze de 0.5 l/ha in amestec cu erbicidele pentru cereale paioase şi lucerna, si 1 l/ha pentru amestecul cu erbicidele pentru celelalte culturi.

Compatibilitate: DASH HC poate fi amestecat in rezervor cu fungicide sau ingrasaminte lichide insa este necesar sa se efectueze un test preliminar. Pentru o intrebuintare corecta, consultati tabelele de compatibilitati.

Producator: BASF

Informații Tehnice

Producator Basf
Modalitate de ambalare 1 unitate
Utilizatori amatori, profesionisti
Formulare/Stare lichid
Valabilitate (ani) Nu
Substanta Activa Erbicide Nu
Concentratie Substanta Activa Nu
Impotriva ciumafaie, fumarita, iarba barboasa, iarba grasa, musetel, mustar salbatic, teisor, traista ciobanului, troscot, turita, zamosita
Cultura fasole, lucerna, mazare, soia
Dozaj Nu
Momentul aplicarii postemergente
Buruieni combatute Nu
Tipuri Aplicare pulverizeaza rezidual

Note și păreri

Momentan nu există opinii pentru acest produs

Fii primul care își spune părerea.

×

Adaugă o părere

Cum evaluezi acest produs?