Botanistii
Cu aplicația este mai ușor
Adăugați produse în coș pentru a vedea aici un rezumat al comenzii.
Zorvec Endavia® este un fungicid ce se recomanda a fi aplicat preventiv pentru un control eficient al manei cartofului, cepei si usturoiului.
Zorvec Endavia® are la baza molecula ZorvecTM ce face parte dintr-o clasa de fungicide care controleaza bolile provocate de agentii patogeni ai clasei Oomycete. Fungicidul Zorvec Endavia are o eficacitate maxima si ofera protectie de lunga durata, ajutand astfel la obtinerea unor culturi sanatoase si uniforme.
Caracteristici:
Mod de actiune:
Zorvec Endavia® combina doua substante active: oxathiapiprolin si benthiavalicarb.
Miscarea translaminara a substantei oxathiapiprolin pe suprafetele tratate ofera o protectie uniforma. Actiunea sistemica prin xylem ajuta la protejarea frunzelor si lastarilor nou aparuti. Benthiavalicarb este asociat in mod direct cu inhibarea cresterii miceliului agentului patogen.
Zorvec Endavia® are la baza un mod de actiune biochimic nou si nu prezinta rezistenta incrucisata cu niciun fungicid. Actioneaza in toate stadiile de dezvoltare ale patogenului, avand astfel o eficacitate deosebita si un control de lunga durata. Protejeaza frunzele tratate pe toata perioada dezvoltarii acestora, inclusiv frunzele care au mai putin de 20% din marimea lor finala la momentul aplicarii produsului.
Mod de aplicare:
Zorvec Endavia® se utilizeaza ca tratament preventiv pentru combaterea manei cartofului, cepei si usturoiului.
Perioada de aplicare:
Cartof: incepand cu perioada de crestere intensiva si pana la finalul formarii tuberculilor. Este recomandat sa fie aplicat preventiv, inainte de primele semne vizibile ale bolii, la un interval de 10 zile intre tratamente. In caz de presiune mare de infectie se recomanda aplicarea tratamentelor la un interval de 7 zile intre tratamente.
Ceapa, ceapa esalota, usturoi: incepand cu stadiul de 3 frunze. Aplicati preventiv inainte de primele semne vizibile ale bolii, folosind un interval de aplicare intre tratamente de 7 zile, dar astfel incat sa respectati timpul de pauza de 28 zile.
Cultura | Agent patogen | Doza L/Ha | Timp de pauza | Volum de apa | Nr maxim de aplicari |
Cartof | Mana cartofului (Phytophthora infestans) | 0.4 L/Ha | 7 zile | 150 - 400 L/Ha | 4 (numar maxim de aplicari succesive 3) |
Ceapa, Ceapa esalota, Usturoi | Mana cepei/usturoiului (Peronospora destructor) | 0.5 L/Ha | 28 zile | 200 - 800 L/Ha | 3 (aplicati succesiv sau alternativ cu un fungicid cu mod de actiune diferit) |
Atentie:
Producator | Corteva |
---|---|
Modalitate de ambalare | 5 litri |
Valabilitate (ani) | N/A |
Formulare | OD dispersie in ulei |
Substanta Activa Fungicide | Bentiavalicarb, oxathiapiprolin |
Concentratie Substanta Activa | 70 g/l;30 g/l |
Cultura | cartof, ceapa, usturoi |
Pentru combaterea | manei |
Culturi bio | nepotrivite |
P308+P313 | ÎN CAZ DE expunere sau de posibilă expunere: consultaţi medicul |
---|---|
P391 | Colectaţi scurgerile de produs. |
EUH401 | Pentru a evita riscurile pentru sănătatea umană şi mediu, a se respecta instrucţiunile de utilizare |
H201 | Exploziv; pericol de explozie în masă |
H261 | În contact cu apa degajă gaze inflamabile |
H280 | Conţine un gaz sub presiune; pericol de explozie în caz de încălzire |
H317 | Poate provoca o reacţie alergică a pielii |
H351 | Susceptibil de a provoca cancer |
H411 | Toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. |