Sirag de perle, informatii si sfaturi de ingrijire

sirag-de-perle-informatii-sfaturi-ingrijire

Sirag de perle (Curio rowleyanus sin. Senecio rowleyanus) – este o planta suculenta, care face parte din familia Asteraceae, originara din Africa. Sirag de perle este o planta unica prin aspectul ei. Frunzele sunt mici, rotunde, asemenea unor perle. Acestea cresc pe tulpini lungi si subtiri. Este o planta curgatoare, fiind o alegere ideala pentru cosuri suspendate. Are o crestere rapida, ramificatiile ajungand pana la 1 metru lungime. 

Florile apar primavara, sunt albe si au un miros placut. Cu toate acestea, rareori infloreste in conditii de interior. 

Conditii de mediu

Lumina. Se dezvolta bine in conditii de lumina directa sau indirecta. Prefera lumina directa in prima parte a zilei si lumina indirecta (difuza) dupa-amiaza. 

Temperatura. In perioada primavara-toamna prefera temperaturi de 21-22 ℃. In timpul sezonului rece, poate fi mentinuta la temperaturi de 10-15 ℃. 

Umiditate. Sirag de perle prefera sa fie tinuta in conditii de umiditate atmosferica scazuta. 

Substrat. Se recomanda utilizarea unui substrat special pentru plante suculente. Intrucat sunt predispuse la putrezirea radacinii, este important ca substratul sa asigure un drenaj bun.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Sirag de perle – ingrijire

Udare. Udarea trebuie sa se faca moderat, astfel incat substratul sa se mentina usor reavan, in timpul sezonului cald. Pe timpul iernii, se va reduce frecventa udarii. Excesul de umiditate si drenajul slab pot conduce la putrezirea radacinii si la moartea plantei. 

Fertilizare. In timpul sezonului de crestere se recomanda administrarea unui ingrasamant echilibrat, o data la doua saptamani. Se poate utiliza un ingrasamant special formulat pentru plante suculente.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Taieri. Se recomanda indepartarea tulpinilor si a frunzelor uscate, depreciate. In plus, daca tulpinile sunt prea lungi, acestea se pot scurta. Taierile ajuta la pastrarea formei si la sporirea vigorii plantei.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Inmultire. Sirag de perle se poate inmulti prin butasi de tulpina sau prin seminte. Inmultirea prin butasi de tulpina este cea mai intalnita metoda si se poate realiza primavara, vara sau la inceputul toamnei (in zonele cu climat mai cald). Butasii vor forma radacini in aproximativ 3-4 saptamani de la plantare. 

Transplantare. Momentul optim pentru transplantare este primavara devreme. Planta se poate periodic, la 1-2 ani, atunci cand ghiveciul devine neincapator.

Boli si daunatori

Planta poate fi atacata de daunatori precum afidele, paduchii lanosi, paduchii testosi, acarienii. Umiditatea persistenta din substrat poate conduce la putrezirea radacinii si la aparitia si dezvoltarea bolilor de sol.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

In plus

  • Toate partile plantei sunt toxice pentru oameni si animale;
  • Sirag de perle are o durata scurta de viata (aproximativ 3-5 ani). In momentul in care planta incepe sa-si piarda vitalitatea, se poate inmulti prin butasi de tulpina, pentru a crea noi plante.
×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile