Vriesea

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Vriesea splendens

Raspandire

Vriesea splendens este o planta decorativa originara din America de Sud si Centrala, cunoscuta sub numele de Spada infloritoare.
Planta are frunze lungi, liniate orizontal, este decorativa in tot cursul anului. Floarea, in forma de sabie, are o durata de peste 6 luni, are culoare rosie, iar tija florala e galbena.
Florile propriu-zise, in forma de palnie, au viata scurta, dar tija se mentine frumoasa mult timp.

Vriesea

Vriesea

Vriesea

Amplasare

Se aseaza in loc luminos pana la semiumbros, tot anul la cald.

Ingrijire

Se va uda abundent, iar ingrasamintele in solutie se vor administra lunar. Iarna se vor rari udarile. In rozeta frunzelor se va mentine apa in permanenta.
Primavara se va replanta numai daca radacinile au crescut prea mari. Inmultirea se face diviziunea lastarilor. Pentru o buna inflorire, are nevoie de multa lumina, dar nu se va expune la razele soarelui.
Pretinde o temperatora obisnuita in tot timpul anului. Ii face bine umiditatea ridicata, deci, va fi asezata pe un strat de pietris umed, iar frunzele vor fi pulverizate cu apa in mod regulat.

Vriesea

Boli si daunatori

Este atacata de paduchii testosi.

5 comentarii la “Vriesea

  1. cum infloreste dupa ce prima floare i-a trecut? a tinut tija colorata foarte mult timp, puuti nu a dat. acum, dupa trecerea florii si ingalbenirea tijei am taiat tija. va mai inflori din acelasi loc? sau cum se procedeaza

  2. Eu am floarea rosie dar a crescut tija cu viitoarele flori dar nu s-au desfacut ca sa infloreasca, de ce?

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor