Tillandsia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Tillandsia

Raspandire

Tillandsia cyanea este o planta originara din zonele tropicale si subtropicale ale Americii. Are frunzele in forma de rozeta, lungi si inguste.
Are o vegetatie foarte lenta. Tija florala este rezistenta, de culoare roz, putand o inflorescenta cu flori foarte frumoase de culoare bleu sau cateodata roz.

Tillandsia

tillandsia_1

Tillandsia

Amplasare

In cea mai mare parte a anului se va tine pe un pervaz luminos, cu o umiditate mare a aerului. Vara se poate aseza si in aer liber, iarna are nevoie de temperatura intre 10-15º C.

Ingrijire

Necesita in tot cursul anului apa putina. Primavara si vara se vor administra lunar ingrasaminte in solutie, cu care vor fi pulverizate si frunzele.
Primavara va fi replantata in pamant permeabil de turba, lipsit de calcar. In timpul verii poate fi asezata in aer liber, la locuri cu umbra. Se inmulteste prin diviziunea lastarilor.
Prefera lumina directa a soarelui si se simte bine la temperaturi ridicate, incat nici iarna nu trebuie sa coboare sub 14º C. Are nevoie de o umiditate ridicata. Se va aseza pe un strat de pietris umed.

Tillandsia

Boli si daunatori

Poate fi atacata de paduchele testos. Se va evita udarea exagerata, deoarece aceasta duce la putrezirea plantei.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor