Solanum

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Solanum pseudocapsicum

Raspandire:

Solanum pseudocapsicum este o planta decorativa (prin fructul ei), aceasta este originara din Insula Madeira, sudul Braziliei si Uruguay, cunoscuta sub numele de “Tufa de corali” sau “Marul iubirii”.
Este o tufa decorativa foarte frumoasa, inrudita cu cartoful si tomatele. Infloreste de la sfarsitul verii pana la terminarea iernii. Florile sunt simple, albe, nesemnificative, dar micile fructe viu colorate, ce se dezvolta din flori tin foarte mult si au un aspect deosebit de placut.
Atentie!!! Aceste fructe sunt otravitoare!

Solanum

Solanum

Solanum

Amplasare:

Se aseaza intr-un loc luminos pana la insorit, aerat. Vara poate sta si in aer liber.

Ingrijire:

In perioada de rodire se va uda abundent, iarna mai rar. La interval de 2 saptamani se vor administra ingrasaminte in solutie.
Primavara se va replanta in pamant usor si se vor taia varfurile. Vara se va pune in aer liber si se vor pulveriza frunzele. Prefera locurile insorite, la temperaturi de 15-16º C. In timpul iernii temperatura ideala pentru planta trebuie sa fie de cel putin 10º C. Are nevoie de umiditate ridicata, acest lucru se poate obtine punand-o pe un strat de pietris umed.

Solanum

Boli si daunatori:

Poate fi atacata de paduchii de frunze si de paianjeni. Udarile excesive pot duce la caderea frunzelor, in acelasi timp lipsa luminii si aerul uscat vor produce acelasi efect.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor