Pilea, informatii si sfaturi de ingrijire

Pilea

Pilea este cel mai mare gen de plante cu flori din familia Urticaceae. Specia Pilea peperomioides este cea mai cunoscuta planta din acest gen, fiind populara datorita frunzisului in forma de monede. Originara din sudul Chinei, infloreste ocazional, producand flori albe, roz sau crem. In general talia speciilor de Pilea este moderata.

Specii

  • Pilea cadierei – frunze ovale, de culoare verde inchis, pe frunze putand fi observate pete argintii ce ies in relief.
  • Pilea microphylla – frunze minuscule, de culoare verde deschis.
  • Pilea mollis „Valea Lunii” – frunze ovate, pe suprafata superioara a frunzei sunt prezenti peri mici.


Pilea – Conditii de mediu

Lumina pilea

Lumina. Speciile de pilea prefera lumina puternica dar indirecta, razele directe ale soarelui pot provoca arsuri frunzelor. Pozitionarea acesteia in conditii optime din punct de vedere al luminozitii, sustine cresterea sanatoasa si atractiva a plantelor.

Temperatura. Prefera temperaturi medii de peste 10 °C, temperaturile scazute sau inghetul pot duce la pierderea plantei. In interior temperatura trebuie sa fie aproximativ de 15-23°C.

Substrat. Pilea prefera substraturi cu capacitate ridicata de drenaj a apei, bogat in elemente nutritive iar pH-ul sa fie usor acid pana la neutru.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Umiditate. Sunt specii ce se dezvolta foarte bine in conditii de umiditate ridicata, daca umiditatea este scazuta, se pot pulveriza periodic frunzele cu apa.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire Pilea

Pilea udare

Udarea

Pilea are cerinte medii de apa, se recomanda ca udarea sa fie realizata cand 3-4 cm din substrat s-au uscat. Simptomele precum, lasarea frunzelor in jos, indica nevoia plantei pentru apa, atunci fiind indicata udarea.

Fertilizarea

Aceste specii, reactioneaza pozitiv la administrarea ingrasamintelor pe parcursul perioadei de vegetatie. Realizarea unei fertilizari echilibrate sustine dezvoltarea si cresterea sanatoasa a plantelor. Se recomanda ca in perioada de repaus, sa nu se administreze ingrasaminte.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Inmultire. Inmultirea acestor specii nu este dificila, se realizeaza prin butasi. Acestia pot fi obtinuti primavara, iar in conditii optime de mediu vor forma rapid radacini iar dezvoltarea plantei va fi rapida.

Transplantarea

Acest proces se recomanda a fi efectuat anual, primavara sau vara. Se recomanda alegerea unui substrat capacitate buna de drenaj, intrucat umditatea ridicata poate determina aparitia patogenilor.

Boli si daunatori

Aceste specii nu sunt predispuse la atacul unor boli sau daunatori, dar cand sunt amplasate in interior, pot aparea acarieni, afide, paduchi.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Pentru a depista din timp prezenta daunatorilor (musculite, afide, tripsi etc.) si pentru a putea aplica astfel un tratament, inca din faza incipienta a atacului, se recomanda si utilizarea capcanelor.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile