Philodendron

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Philodendron erubescens

Raspandire

Philodendron erubescens este o plata decorativa prin frunze, originara din padurile umede si tropicale din America de Sud, cunoscuta si sub numele de Filodendron.
Frunzele acestei specii sunt lucioasa si verzi pe partea superioara si rosii pe cea inferioara. Petiolul frunzelor este lung si de culoare rosie intens.
Frunzele sunt in forma de inima alungita si spre deosebire de alte specii de filodendron, acesta produce si flori.

<Philodendron

Philodendron

Philodendron

Amplasare

Are nevoie de loc luminos pana la semiumbra, are nevoie de temperaturi intre 18-21º C.

Ingrijire

Se va uda cu masura, iar in perioada martie-septembrie se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. In anotimpurile calduroase trebuie pulverizata cu apa in asa fel incat sa fie umezite si suporturile din muschi, deoarece radacinile aeriene se vor prinde mai usor de acestea.
Primavara se va replanta in amestec de pamant de flori cu pamant de frunze, in proportie de 50%. Frunzele uscate vor fi inlaturate. Pretinde mai multa lumina, dar trebuie ferita de lumina directa a soarelui.
Ii place caldura, iar in timpul iernii i se vor asigura cel putin 15º C. Are nevoie de umiditate ridicata, pentru obtinerea acesteia va fi asezata pe un strat de pietris umed.

Boli si daunatori

Poate fi atacat de paduchii testosi, lanosi si de paianjeni.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor