Iarba de Pampas, informatii si sfaturi de ingrijire

iarba-de-pampas-sfaturi-ingrijire

Iarba de Pampas (Cortaderia selloana) – este o planta ornamentala perena, ce face parte din familia Poaceae. Iarba de Pampas este originara din America de Sud, inclusiv din regiunea Pampas, dupa care este denumita. Iarba de Pampas se distinge prin inflorescenta sub forma de panicul stufos, de culori diferite: violet, roz, crem, alb-argintiu. La maturitate, ajunge la o inaltime de pana la 3 metri si are o crestere rapida, formand tufe mari si dense. Frunzele sunt lungi, subtiri, de culoare verde inchis, cu marginea ascutita.

Tipuri si varietati

“Gold Band” – poate ajunge pana la 1,80 metri inaltime. Prezinta frunze subtiri, cu dungi de culoare galbena. Florile pot avea culoarea alb sau auriu.

“Silver Fountain” – poate ajunge la o inaltime de 4 metri si prezinta frunzis verde inchis, dens. Florile sunt de culoare argintie si apar la sfarsitul verii. 

“Monvin”- poate ajunge la inaltimea de 2,5 metri. Prezinta panicule de flori alb-argintii, ce apar toamna. 

“Rosea/Pink Pampas” – ajunge la o inaltime de 1,80 m si se distinge prin florile de culoare roz, care apar vara. Frunzele sunt lungi, cu margini ascutite. 

Conditii de mediu

Lumina. Creste si se dezvolta in zonele cu lumina directa, dar poate suporta si umbrirea partiala. 

Temperatura. Iarba de Pampas rezista atat la caldura, cat si la umiditate ridicata. De asemenea, aceste plante tolereaza iernile reci, chiar si unele ninsori. 

Sol. Prefera solurile revene, bine drenate si bogate in nutrienti. 

Lucrari de ingrijire

Udarea

Iarba de Pampas tolereaza seceta, insa in perioadele cu seceta prelungita se recomanda aplicarea udarilor. Plantele noi se uda imediat dupa plantare, iar in primele cateva luni, solul trebuie sa fie mentinut reavan. Ulterior, nevoile plantei pentru apa vor fi acoperite de precipitatii.

Fertilizarea

Planta reactioneaza favorabil la aplicarea ingrasamintelor. Acestea se pot aplica dupa efectuarea taierilor, sfarsit de iarna-inceput de primavara, pentru a incuraja o noua crestere. 

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Taieri

Taierile se fac anual, la inceputul primaverii. Prin aceasta operatiune plantele se taie pana la nivelul solului. 

Intrucat frunzele sunt ascutite, se recomanda purtarea manusilor de protectie.

Produse recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Boli si daunatori 

Iarba de Pampas poate fi afectata de rugina, antracnoza sau fainare. Dintre daunatori, cei mai frecventi sunt acarienii si afidele.

×

Te ajutăm
să ai grijă de plantele tale

Dacă nu ai găsit încă soluții în articolele noastre sau în discuțiile precendete, începe o discuție nouă iar specialiștii noștri îți vor sări în ajutor.

Discuție nouă despre

ÎNCEPE O DISCUȚIE DESPRE
Alege

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec

Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.


Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile