Hippeastrum

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Hippeastrum

Raspandire
Hippeastrum este o planta originara din America de Sud, cunoscuta sub denumirea de Steaua cavalerului. Frumusetea acestei plante consta in forma de trompeta a florilor, de culoare alba, roz, portocalie, rosie, unicolore sau vargate, in functie de specie. Frunzele, in forma de panglica, lungi de 40-60 cm, apar dupa ce planta a inflorit. Este o planta cu bulbi.

Hippeastrum

Hippeastrum

Hippeastrum

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, cald. Dupa ce se ofilesc si frunzele se aseaza intr-un loc mai racoros si uscat.

Ingrijire:
Planta inflorita va fi asezata in loc luminos si va fi udata cu regularitate. Dupa inflorire se va inlatura capul floral, iar planta va fi replantata in pamant nou, in, asa fel incat treimea superioara a bulbului sa ramana afara. Se va uda regulat si se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Incepand din luna septembrie se vor rari udarile, iar bulbul va fi lasat in pamant, dupa ofilirea si uscarea florilor, la o temperatura de 12º C. In timpul iernii, cand incep sa apara noile mladite, se va relua udatul. Prefera aerul uscat si 8-10º C in repaus.

Hippeastrum

Boli si daunatori:
Cel mai des este atacata de paianjeni si de paduchii testosi. In cazul in care apar niste pete rosietice pe flori ori pe frunze, este ca urmare a infestarii cu ciuperci.

2 comentarii la “Hippeastrum

  1. Buna seara,
    Va rog sa-mi spuneti cum se numeste aceasta boala si ce tratament pot aplica. Petele rosietice sunt inclusiv pe bulb. Multumesc!

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor