Guzmania

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

Guzmania lingulata

Raspandire
Guzmania lingulata face parte din familia bromeliilor, fiind originara din padurile tropicale din America Centrala si de Sud. In timpul iernii este cu adevarat frumoasa, deoarece atunci produce flori frumos colorate, ce pornesc din mijlocul rozetei de frunze. Frunzele sunt netede, cu marginile drepte, ce pot ajunge pana la 45 cm si o latime de 3 cm. Florile propriu-zise sunt marunte si galbene, inconjurate de niste bractee rosii.

Guzmania

Guzmania

Guzmania

Amplasare:
Guzmania se adapteaza bine in spatii cu lumina indirecta. Suporta temperatura medie, fara excese. Pentru o mai buna valorificare a plantei este indicat sa se puna mai multe guzmanii la un loc, intr-un geam .

Ingrijire:
Pamantul trebuie mentinut in permanenta umeda, iar rozeta va fi umpluta mereu cu apa. In perioada de crestere se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Se inmulteste prin lastari. Prefera o luminozitate difuza in tot cursul anului. In cazul in care lumina este insuficienta, nu produce flori. Se simte bine la temperatura obisnuita a camerei, iarna cel putin 15º C. Pentru udare se va folosi numai apa moale. Pretinde o umiditate ridicata, dar nu prea mult, deoarece poate duce la patarea frunzelor.

Guzmania

Boli si daunatori:
Este atacata deseori de paduchii testosi. Lumina directa a soarelui ori lipsa fierului poate duce la uscarea frunzelor.

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor