Gloxinia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Gloxinia

Raspandire
Sinningia speciosa este o planta originara din America Centrala si de Sud, cunoscuta popular sub denumirea de Gloxinia. Este o planta erbacee, cu crestere in forma de tufa joasa, cu frunze mari oval-lanceolate, cu marginile neregulat dintate si ondulate, nervurile pronuntate, de culoare verde catifelata. Florile sustinute de pedunculi lungi, sunt mari, in forma de clopot ce priveste in sus, cu petalele in partea superioara sub forma unor lobi. Culorile predominate ale florilor sunt roz, rosu, violet, in combinatie cu alb sau galbui.

Gloxinia

Gloxinia

Gloxinia

Amplasare:
Este indicata in incaperi mobilate lejer. Poate fi asezata singular ori asociata cu alte plante pe un strat de pietre, formand un fel de terariu.

Ingrijire:
In perioada infloririi se va uda regulat cu apa calduta si se vor administra ingrasaminte in solutie, la interval de doua saptamani. Dupa terminarea perioadei de inflorire, se vor diminua udarile si utilizarea ingrasamintelor, pana cand frunzele se incretesc si cad. Bulbul se pastreaza in ghivece la 10-12º C. In februarie se va planta bulbul in pamant de turba, in asa fel incat varful sa ramana afara. Se va aseza la caldura. Gloxinia prefera locurile umbroase si calduroase. Temperatura minima de iarna va fi de 15º C, are nevoie de umiditate ridicata.

Gloxinia

Gloxinia

Boli si daunatori:
Este predispusa la atacul paduchilor de frunze. Udarea excesiva poate duce la putrezire, in timp ce aerul uscat si curentul intarzie inflorirea.

6 comentarii la “Gloxinia

  1. Bună ziua,am o intrebare, florile sunt maronii ,nici nu se deschid -ce e de facut? Vă rog nu demult le-am primit. Vă mulțumesc.O zi frumoasă.

  2. Bună ziua,am o intrebare, florile sunt maronii ,nici nu se deschid -ce e de facut? Vă rog nu demult le-am primit. Vă mulțumesc.O zi frumoasă.

  3. Pot satin Gloxinia pestye iarna intr o camera calda la 23 gr. (este o planta tanra cu 5 frunze nu a inflorit inca)sau sa o opresc din vegetatie? mersi

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor