Sfaturi, ingrijire, cultivare, Ghiocei

Publicat pe: 8 februarie 2022 Modificat pe: 28 iunie 2024

ghiocei-sfaturi-ingrijire
Tipuri de utilizatori
Ca să fim siguri că produsele potrivite ajung la oamenii potriviți, îți prezentăm mai jos detalii despre cele trei tipuri de utilizatori:
Produs dedicat utilizatorilor public larg / amator

Individ din populația generală fără instruire în domeniul pesticidelor, care utilizează la scară redusă un pesticid agricol, în mediul său privat, delimitat la locuință și anexele acesteia (inclusiv grădina, livada, solarul etc.), în condiții de expunere care pot fi controlate.

Produs dedicat utilizatorilor profesionali

Persoane care utilizează biocide, respectiv produse de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, în timpul activităților profesionale, inclusiv operatori, tehnicieni, angajatori și angajați independenți din diferite sectoare.

Produs dedicat utilizatorilor profesional instruiti

Persoane care dețin certificate de absolvire pentru efectuarea tratamentelor de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, conform art. 1 alin. (3) lit. 1. f) din anexa la Ordinul ministrului sănătății și al ministrului educației nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea și certificarea instruirii profesionale a personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă.

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ghioceii – denumiti si „vestitorii primaverii”, fac parte din familia Amaryllidaceae, este un gen de plante bulboase. Ghiocelul comun (Galanthus nivalis), este cea mai cunoscuta specie din genul Galanthus. Aceasta specie, prezinta in pamant un bulb piriform. Frunzele sunt verzi, lineare iar florile sunt solitare, alungite de culoare alba. Primavara devreme, debuteaza procesul de inflorire, in perioada februarie-martie.

Galanthus plicatus este diferit de „nivalis”, prin lungimea mai mare a frunzelor si a tijelor florale, florile sunt mai mari, acestea apar in martie.



Conditii de mediu

Sol

Speciile de ghiocei, prefera soluri bogate in humus, cu capacitate ridicata de drenaj a apei iar pH-ul solului sa fie neutru.

Comandă produsele recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Lumina

Ghioceii, prefera sa fie amplasati in locuri luminoase (primind razele directe ale soarelui).

Fertilizarea

Aceste specii se dezvolta sanatos in soluri bogate, de aceea in solurile sarace, se recomanda efectuarea fertilizarilor, pentru a realiza o nutritie echilibrata plantelor.

Comandă produsele recomandate

Citiţi cu atenţie şi urmăriţi indicaţiile de pe eticheta fiecărui produs

Ingrijire

Udarea

Este recomandat ca solul sa fie mentinut reavan, realizand udarea periodic, folosind cantitati moderate de apa.

Inmultirea

Ghioceii se inmultesc prin separarea bulbilor subternari ai plantei mame. Se recomanda, dupa finalizarea procesului de inflorire, bulbii sa fie scosi din pamant si depozitati in locuri lipsite de umiditate, umbroase. Replantarea fiind realizata la inceputul toamnei, pana la venirea inghetului.

Boli si daunatori

Ghioceii pot fi afectati de putregaiul cenusiu, putregaiul radacinilor. Dintre daunatori, cei mai frecventi sunt melcii, nematozi.

In plus:

  • Toate partile plantei sunt toxice pentru oameni si animale.
Filtrează
Alfabetic

Sortare

Discuție nouă

Despre Ghiocei
planta planta
Întreabă-mă orice, de la sfaturi simple de udare și fertilizare până la soluții pentru combaterea dăunătorilor. 🌱🐞
planta planta

Citește și participă la discuții despre Ghiocei

0 discuții active
Scrie o postare nouă:
Informația ta:

Numele tău trebuie să conțină maxim 30 de caractere. Dacă dorești să transmiți detaliile problemei cu care te confrunți, te rugăm să completezi celelalte câmpuri.

Mărimea maximă a documentului este 60 Mo.

Adaugă
Ajută dacă atașezi câteva Imagini sau Clipuri maximum 15 sec


  • Discuții pe teme similare

Vrei să afli și mai multe?

Specialiștii noștri participă la discuțiile comunității botaniștii cu informații și soluții utile.
Dacă dorești, poți să începi o discuție despre problema cu care te confrunți.
Citește discuțiile