Gardenia

Tom Botanistul, ajutor in gradina acum 5 ani

 

Gardenia jasminoides

Raspandire
Gardenia jasminoides este un arbust cu frunze persistente, flori parfumate, originar din China si Japonia. Garnedia poate ajunge pana la 50-60 cm inaltime, fiind un arbust nu prea inalt, cu frunze lanceolate, ascutite, relativ mici, de culoarea verde inchis.

Gardenia

gardenia-care

Gardenia

Amplasare:
Se aseaza in loc luminos, aerat, cald, fara soare direct. Vara se aseaza in aer liber intr-un loc ferit, dar se aduce in casa inainte de a inflori.

Ingrijire:
Este o planta capricioasa si are nevoie de multa ingrijire, fara de temperatura are cerinte ridicate avand nevoie de 20-24º C pe perioada verii si de 18-20º C pe perioada iernii. Umiditatea aerului trebuie sa fie si ea ridicata, de aceea este bine ca planta sa fie stropita in perioada formarii bobocilor si a infloritului. Picaturile de apa trebuie sa fie foarte fine si sa nu cada direct pe bobocii si pe flori, de aceea e bine sa pulverizezi aerul din jurul plantei. Are nevoie de apa din abundenta, trebuie sa se mentina regulat umeda, dar e bien ca excesul de apa sa fie scurs din tavita. Pe perioada iernii se uda mai putin. Din martie pana in august se pune ingrasamant fara calciu, saptamanal.

Boli si daunatori:
Gardenia este sensibila la paduchii lanosi si la paianjeni.

6 comentarii la “Gardenia

  1. Buna ziua!De curand de ziua mamei mele,am cumparat o gardenie,si iam daruit-o. Iar acum are probleme cu ea.Frunzele numai sunt lucioase deloc,iarasi florile i-au cazut de tot si nu-i mai infloreste de loc.Ce ar tebui ca sa-i faca?Astept un raspuns va rog foarte mult.Ca nu prea stim ce sa-i facem

  2. Am cumparat 3 gardenii cu boboci, le tin pe pervazul feretsrei ( nu in balcon), dar acolo este si caloriferul La florarie mi s-a spus ca le ud cu apa putina zeama de lamaie ! totusi , au cazut bobocii ! Frunzele sunt ince frumoase. Ce ingrasaminte sa folosesc ? Scriu adesa de mail in speranta ca voi primi sfaturile necesare !
    Pentru hortensii am cumparat ingrasamant , dar nu stiu ce sa folosec la Gardenii si Camelii ! Acum le tin in camera !
    Ce fac cu bulbii ramasi de la Zambile ? Cum ii pastrez ?
    Cu MULTUMIRI ANTICIPATE !! … Magda

  3. Buna ziua! Cum por scapa gardenia de paduchele lanos? Va rog sa imi recomandati un tratament! Multumesc!

Alătură-te discuției:

*

Buna! Ai nevoie de ajutor?

Am nevoie de ajutor